^
A
A
A

I Kina optog den anden bølge af aviær influenza i denne sæson

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

20 February 2017, 11:00

I Kina fortsætter en stor epidemi af aviær influenza, som i år dræbte næsten hundrede mennesker.

Et så stort udbrud af forekomsten er allerede sket tidligere - i 2013. Denne sæson er epidemien sket for anden gang, og siden begyndelsen af året er omkring 90 patienter allerede døde.

Fugleinfluensaviruset, voldsomt i 2017, er kendt under H7N9-mærket. I alt blev omkring 260-270 patienter med denne infektion fundet i løbet af sæsonen.

BBC-nyhedsbureauet bemærker, at de kinesiske myndigheder allerede har truffet foranstaltninger for at lukke de fyske handelsmarkeder i de sydlige og centrale regioner i Kina. Samtidig styrker regeringen kontrollen med transport og udnyttelse af fjerkræ. Faktum er, at et betydeligt antal patienter blev inficeret med fugleinfluenzaen som følge af direkte kontakt med husdyr. Ofte blev sådanne kontakter observeret på handelsmarkeder eller fjerkræbedrifter.

I øjeblikket er de kinesiske myndigheder opfordret indbyggere i landet for at passe på inficerede fugle, og ikke for at besøge fabrikker og markeder samt sundhedspersonale har modtaget de seneste oplysninger om de tidlige symptomer på sygdommen sandsynligvis vil være i stand til at opdage aviær influenza i de tidlige stadier.

I denne sæson er viruset ikke så ofte diagnosticeret hos tamfugle, og oftere - i befolkningen. Desværre er tegn på aviær influenza i de fleste tilfælde ofte ignoreret, da folk tager dem til forkølelse eller forgiftning. Ikke desto mindre diagnosticeres kinesiske læger i mange tilfælde, at det er en vanskelig variant af sygdomsforløbet, hvilket kan forårsage patientens død.

Den epidemi, der blev registreret i 2013, forårsagede stor panik blandt kinesiske beboere: på det tidspunkt blev det også kendt om det store antal ofre fra sygdommen. Befolkningen købte massivt beskyttende masker og lægemidler, alt fjerkræ blev ødelagt, indbyggerne i megaciteter undgik akkumulering af mennesker og offentlige steder. Men mange har nu glemt denne fare, så i vinter reagerede nogle kinesere på information om epidemien med uforsigtighed. Under hensyntagen til dette har regeringen styrket indsatsen for at arbejde med befolkningen, øget antallet af førstehjælpspunkter. Læger forventer, at epidemien af fugleinfluenza kan vare indtil midten af foråret.

Leder af Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse Ni Daxin meddelte, at situationen for sygdommen i øjeblikket er under kontrol: "Den epidemiske toppunkt vil sandsynligvis være forbi. Dog kan et vist antal sygdomme løses lige før april sidste uge. "

Fugleinfluenza betragtes som en virussygdom med en høj grad af infektiøsitet. Hans lumskhed består ofte i, at sygdommen fortsætter uden indlysende symptomer eller "masker" for andre mindre farlige sygdomme - forkølelse eller madforgiftning. Virusen bæres af huskyllinger, kalkuner og game-ducks eller gæs.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.