^
A
A
A

Hvor skal man få vaccineret?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

18 May 2015, 12:00

Vaccination er den kunstige skabelse af immunforsvar mod visse sygdomme. Dette er en af de bedste metoder til at beskytte dig selv, dine børn og dine familiemedlemmer mod forskellige infektioner. Men ofte bliver vi konfronteret med spørgsmålet: hvor skal man vaccineres?

Hvor og til hvem at adressere i anledning af en vaccination fra denne eller den pågældende sygdom? Behovet for vaccination er trods alt ikke altid planlagt: vi vender ofte til vaccination, inden vi rejser til andre lande, under epidemier og massesygdomme. Lad os tale om, hvilke vacciner der er, og hvor de kan gøres, i denne artikel.

Hvor kan jeg blive vaccineret?

Vaccinen kan gøres både i en medicinsk institution og hjemme. For at gøre dette skal du kontakte statens polykliniske eller private klinik, hvor du vil få mere komplette og detaljerede oplysninger om vaccinationen, der interesserer dig, såvel som omkostningerne.

Børns planlagte vaccinationer udføres først i barselshospitalet (fra 4 til 7 dage efter barnets liv) og i fremtiden - i en børns polyklinik eller i en privat børnehospital. Og i det første og andet tilfælde har forældrene ret til at ringe en sygeplejerske til at vaccinere derhjemme.

Ofte før vaccinationen kan en læge ordinere en blodprøve til en patient, rådføre sig med andre lægespecialister (for eksempel en neurolog), i nogle tilfælde kan endda en kompleks undersøgelse være påkrævet. Alt dette gøres for at undgå mulige negative konsekvenser efter vaccination samt at kende niveauet af kroppens beredvillighed til at modstå infektion.

En forebyggende vaccinationsplan for børn kan fås hos en sundhedsbesøg samt fra en børnelæge, der arbejder i en offentlig eller privat medicinsk facilitet.

Hvor kan man få vaccinen fra vandkopper?

Vaccination fra vandkopper kan allerede udføres med en alder, inklusive voksne (ingen aldersgrænse). Hvor kan jeg få en vandkoppevaccine? I klinikken på bopæl eller arbejde, hvis der i denne institution er en vaccine til vandkopper. Du kan også kontakte særlige vaccinationscentre eller private klinikker.

Du kan vælge mellem to typer vacciner: Okavax eller Varilrix, der fremstilles henholdsvis i Japan (også i Frankrig) og i Belgien. Begge sera er lige så effektive. Forskellen er kun i doseringen og i vaccinationsteknikken.

Vaccinationer mod vandkopper bør undgås:

 • under graviditeten
 • under akutte infektiøse eller inflammatoriske sygdomme (eller eksacerbation af kronisk);
 • med leukocytopeni;
 • når organismen er overfølsom over for vaccination.

Vaccinationen udføres kun en måned efter opsving fra infektioner og betændelser i kroppen.

Børn under 13 år har kun en dosis valle fra vandkopper. Voksne og børn efter 13 år administreres som regel to doser af lægemidlet. Kun i dette tilfælde vil tilstrækkelig og stærk immunitet, som ifølge statistikker kan vare omkring 30 år.

Efter vaccination kan følgende observeres:

 • høj temperatur;
 • udslæt på huden (som vandkopper);
 • kløe i huden
 • følelse af svaghed og svaghed;
 • udvidelse af lymfeknuder.

Alle disse tegn passerer uafhængigt, men det er bedre at vise børnene på dette tidspunkt til lægen for at undgå negative konsekvenser.

Hvor vaccineres Okavax?

Vaccination Okavax er meget populær i mange lande, da det er den første officielle vaccine til vandkopper. Denne vaccine er sikker og tolereres relativt godt af børn.

Serum Okavaks anvendes til forebyggelse af varicella fra et år. Du kan også vaccinere patienter, der ikke har haft vandkopper, og som ikke har været vaccineret før, men som har været i tæt kontakt med de ramte kyllingepokke.

Som regel indgives en dosis af lægemidlet én gang i form af en subkutan injektion.

I akut tilfælde er det muligt at indføre serum hurtigt i de første tre dage efter kontakt med patienten.

Under graviditet kan vaccination Okavaks ikke udføres.

Vaccinen anvendes med ekstrem forsigtighed:

 • - med kroniske sygdomme i hjertet, blodkar, nyrer og lever
 • - med blodsygdomme
 • - med tendens til allergi
 • - med tendens til kramper
 • - med immundefekt

Okavax-vaccinen bør være tilgængelig i centrene for immunologi og vaccination samt i børns polyklinikker og private børnecentre.

Hvor er hepatitis vaccineret?

På nuværende tidspunkt anvendes vaccinationer mod hepatitis A og B. Der er ikke serum til forebyggelse af hepatitis C, da det er tilstrækkeligt til simpelthen at undgå kontakt med en syg person.

Vaccination mod hepatitis består af det primære immunogene virale protein HBs Ag. Holdbarheden af det fulde kursus af vaccination er normalt fra 10 år til livslang immunitet.

I de fleste tilfælde adskiller moderne hepatitisvacciner ikke sig i bivirkninger og negative komplikationer. Lejlighedsvis kan du observere høj feber, allergiske manifestationer, smerte på injektionsstedet.

Vaccination mod hepatitis er inkluderet i listen over obligatoriske vaccinationer til børn:

 • den første inokulation sker i de første 12 timer af barnets liv;
 • den anden podning - når barnet bliver en måned
 • den tredje - i seks måneder.

Hvis barnet af en eller anden grund ikke er blevet vaccineret, er den blevet udført siden 13 år.

Hos voksne udføres vaccinationer til personer med risiko for hepatitis. Disse er:

 • sundhedsarbejdere;
 • fremtidige sundhedspersonale (studerende);
 • Medarbejdere i medicinske laboratorier
 • slægtninge til en hepatitis patient;
 • patienter, der gennemgår hæmodialyse
 • stofmisbrugere
 • patienter med andre virale infektioner, der påvirker leveren.

Vaccination fra hepatitis udføres i ambulant og hospitalsvirksomheder med privat eller statslig underordnelse.

Hvor er vaccination mod rabies?

Vaccination mod rabies udføres af personer, der er blevet bidt af mistænkelige dyr, såvel som dem, der på grund af faglige eller andre aktiviteter ofte kontakter forskellige repræsentanter for vildt og husdyr.

Hvor er vaccination mod rabies? Du kan ansøge om særlige vaccinationscentre hos betalte lægeinstitutioner eller til nærmeste poliklinik på dit bopælssted. Forresten omfatter vaccination mod rabies ikke de berygtede "40 jabs i maven." Vaccination udføres med et koncentrat af renset serum COCAV. En sådan vaccine indgives i form af fem injektioner (i nogle tilfælde tre).

Vaccinen kan administreres praktisk taget uden restriktioner, det vil sige under graviditeten med smitsomme sygdomme og onkologi.

Af bivirkningerne kan man skelne undtagen at den allergiske reaktion i form af udslæt og rødme, som sædvanligvis elimineres ved brug af antihistaminer.

Hvor kan man få vaccinen fra encephalitis?

Til podning fra encephalitis kan disse serum anvendes:

 • vaccine encephalitic kultur renset, tørt koncentrat inaktiveret (Rusland);
 • serum EnceVir (Rusland);
 • serum FSME Immun Inject / Junior (Østrig);
 • serum Encepur (til voksne eller børn, Tyskland).

En vaccine fra encephalitis kan udføres fra 12 måneder og hele livet, hvis det er nødvendigt. Som regel er vaccination obligatorisk for dem, der bor i området, hvilket betragtes som en risikosone for forekomsten af krydsbåren encephalitis.

Vaccinen administreres kun til en klinisk sund person uden tegn på inflammatoriske eller smitsomme sygdomme.

Hvor kan man få vaccinen fra encephalitis? Sådan vaccination foretages kun i medicinske institutioner, der har tilladelse til at udføre anti-encephalitis vaccination. Derfor er det nødvendigt at klarlægge tilgængeligheden af en sådan licens, når den søges på en bestemt medicinsk institution. Ulicenseret ukorrekt opbevaring af en anti-anti-likt vaccine kan føre til ubrugelighed eller endda risikoen for vaccination.

Hvis du vil forlade et ugunstigt encefalitisområde, skal vaccinen ske ca. 1-2 måneder før turen, da vaccinen introduceres i 2-3 trin. Efter en standard tre-trins vaccination dannes immuniteten ca. 3 år. Endvidere er det nødvendigt at geninokulere om nødvendigt.

Blandt bivirkningerne af vaccination mod encephalitis kan identificeres:

 • lokal reaktion (komprimering, rødme, smerte på injektionsstedet);
 • en allergisk reaktion
 • forhøjet temperatur;
 • søvn og appetitlidelse
 • udvidelse af lymfeknuder.

Hvor kan man få vaccinen mod rubella?

Rubella vaccinen kan administreres af fem typer vacciner:

 • Indisk valle;
 • produktion af Kroatien
 • produktion af frankrig "rudivax"
 • komplekse præparater (mæslinger, røde hunde og parotitis) Prioritet og MMRII.

Vaccination udføres hos børn to gange: ved en alder og 7 år.

Typisk forårsager disse vacciner ikke negative reaktioner. I sjældne tilfælde er der en stigning i temperaturindikatorer, en stigning i lymfeknuder, udslæt (1-2 uger efter vaccination).

Piger anbefales at vaccineres igen 12-13 år, da immuniteten mod rubella er særlig vigtig for dem. Røde hunds sygdom i perioden med at bære et barn kan resultere i spontan afbrydelse af graviditeten.

Vaccination fra rubella udføres ikke:

 • med immunodefekt syndrom i nærvær af maligne sygdomme;
 • ved overfølsomhed af en organisme til aminoglycosider (såsom kanamycin eller monomycin).

I tilfælde, hvor barnet blev behandlet med immunglobuliner eller blodplasma, skal vaccinationen udføres senest 2-3 måneder senere.

En vaccine til rubella kan udføres i næsten enhver uddanningsinstitution, i en privat eller offentlig klinik.

Hvor skal Prioryx vaccinen fås?

Den belgiske Prioryx-vaccine beskytter i fremtiden mod humle, røde hunde og mæslinger på samme tid. Lægemidlet kan anvendes fra en årig alder som rutine vaccination eller nødsituation - i tre dage efter kommunikation med en syg person.

Inokulationsprioriteter bør ikke anvendes med allergier over for neomycin og æggehvide, med immundefekt, graviditet og høj kropstemperatur.

Prioritet er effektiv i 98% af tilfælde af sygdoms sandsynlighed. I så fald er graden af udvikling af bivirkninger ikke så stor: lejlighedsvis er der rødme i injektionszonen såvel som ømhed og puffiness. Signifikant mindre kan påvises hævelse af spytkirtlerne samt symptomer på infektionssygdomme: løbende næse, hoste, sputum osv.

Du kan lave en Prioryx-vaccine på det nærmeste lægehus, hos en immunolog i en polyklinik, eller du kan invitere en specialist fra en privat klinik til dit hjem.

Hvor vaccineres BCG?

BCG vaccination er forebyggelse af tuberkulose hos børn, herunder tuberkuløs meningitis, knogle tuberkulose og lungetuberkulose.

Den første inokulation foregår på sygehuset, den 4. Dag i barnets liv. Den anden vaccination udføres i en alder af 7 eller 14 år.

Efter injektion af serum dannes en lille komprimering, tilbøjelig til suppuration. Helbredelsesprocessen kan vare flere måneder. Efter helbredelse forbliver der et lille ar.

I de efterfølgende år, for at teste barnets immunforsvar, udføres tuberkulinprøver (Mantoux), hvilket angiver graden af beskyttelse af barnet mod tuberkulose.

BCG-vaccinen kan laves i en børns polyklinik eller i et privat børns vaccinationscenter. Vaccination anbefales ikke:

 • ved en akut form for infektioner, ved hæmolytisk sygdom mv.
 • forgængelige svækkede babyer;
 • med immunodeficienttilstande, onkologi;
 • når det behandles med kortikosteroider og immunosuppressive midler
 • med tuberkulose
 • med en alvorlig reaktion på den første injektion af BCG.

Hvor kan man få DTP-vaccinen?

DTP-vaccinen er en kombineret profylakse af sygdomme som kighoste, difteri og stivkrampe. I udlandet hedder en lignende vaccine Infanriks.

Vaccinationen udføres i henhold til den fastsatte tidsplan og omfatter 4 injektioner:

 • I - 2-3 måneder
 • II og III med et interval på 30-50 dage;
 • IV - 1 år efter den tredje injektion.

Vaccination af DTP er oftest svært at tage af et barns krop. Bivirkninger opstår som regel inden for tre dage efter introduktionen og repræsenterer følgende symptomer:

 • høj temperatur;
 • smerte, hævelse og hyperæmi i injektionszonen;
 • tab af appetit, apati, dyspeptiske fænomener;
 • patologisk græd af barnet (en slags skælende, som kan vare 3 timer og længere);
 • kramper;
 • allergi.

DTP-vaccinen kan laves i en pædiatrisk klinik eller i en privat pædiatrisk klinik med denne vaccine. Vaccination anbefales ikke til børn med sygdomme i nervesystemet, med inflammatoriske og infektionssygdomme i den akutte periode med konvulsiv syndrom og immunodefektetilstande.

Hvor skal man vaccineres med Pentaxim?

Podning Pentaxim - en kombineret administration af lægemidlet, hvilket giver et omfattende immunbeskyttelse mod kighoste, difteri, stivkrampe, polio og Haemophilus influenzae type B (meningitis, lungebetændelse, blodforgiftning, etc.). Pentaxim tolereres lettere af den menneskelige krop end for eksempel DTP og har signifikant færre bivirkninger.

Blandt bivirkningerne på lægemidlet dominerer de lokale reaktioner hovedsagelig i form af puffiness, rødme og smerte i injektionszonen.

Pentaxim vaccineres ikke:

 • med sandsynligheden for en allergisk reaktion;
 • ved forhøjet temperatur, akut stadium af inflammatoriske og smitsomme sygdomme.

Vaccinen gives kun til raske børn, som skal bekræftes ved blod- og urintest umiddelbart inden vaccinationsdatoen. Der skal også være en positiv evaluering af tilstanden af barnets nervesystem opnået hos en neurolog.

Det er muligt at vaccinere Pentaxim i ethvert immunologisk center eller i en polyklinik i immuniseringsrummet i nærvær af denne vaccine (dette punkt bør afklares på forhånd).

Hvor får man Infanrix vaccine?

Inokulation Infanriks er en importeret analog af den kendte DTP. Det vil sige, at det er en podning, der forhindrer udviklingen af kighoste, stivkrampe og difteri.

Infanrix anvendes normalt til primær barndom immunisering: vaccinationsplanen indeholder 4 injektioner af lægemidlet (3 måneder, 4,5 måneder, et halvt år og 1,5 år).

Infanrix bæres af børn meget lettere end DTP, men nogle bivirkninger kan stadig forekomme:

 • en tilstand af feber
 • langvarig græd af barnet
 • søvnforstyrrelser;
 • ændringer i blodtryk
 • modtagelighed for virusinfektion.

For at undgå komplikationer anbefales det ikke at vaccinere ved høj kropstemperatur med koagulopati og trombocytopeni.

Du kan få vaccineret i private børnecentre og klinikker, i immunologiske afdelinger på børnehospitaler eller i en børns polyklinik (afhængig af tilgængeligheden af en vaccine).

Hvor skal man få difterivaccinen?

Vaccination fra difteri kan udføres af flere typer vacciner:

 • kombineret DTP;
 • Pentaksym;
 • Infanriks.

Forebyggende vaccination i barndommen giver mulighed for introduktion af DTP-serum, som vi talte ovenfor.

Og hvor skal man få vaccinen fra difteri til voksne? Sådan vaccination kan ske i poliklinisk tilstand for voksne, i immuniseringsrummet samt i mange betalt klinikker, der yder tjenester til vaccination af befolkningen.

En vaccine fra difteri til en voksen patient udføres én gang med brug af ADS-M serum hvert 10. år.

I voksenalderen kan responsen på seruminjektion være som følger:

 • utilpashed, feber;
 • Udslæt, hævelse og smerte i injektionszonen.

Disse bivirkninger forsvinder som regel i sig selv i flere dage.

Hvis den vaccinerede patient har kroniske sygdomme i leveren, nyrerne, åndedrætssystemet mv., Udføres vaccination under lægens vejledning.

Hvor skal man få en stivkrampevaccination?

Vaccination mod stivkrampe er inkluderet i den komplekse DTP-vaccine, som udføres i barndommen og beskytter straks fra tre sygdomme: pertussis, stivkrampe og difteri.

Voksne patienter, hvis de vaccineres mod stivkrampe, er de i de fleste tilfælde nødvaccinationer forbundet med mistænkelige traumer, der kan føre til sygdommen. Tetanus vaccination i voksenalderen er administration af tetanus toxoid eller ADS-M vaccine, som består af en kombination af anatoxin mod stivkrampe og difteri.

Hvor skal man få en stivkrampevaccination? Oftest sendes nødvaccinationer til beredskabsrummet eller til traumaafdelingen i klinikker og hospitaler. Planlagte barndomsvaccinationer kan udføres på polykliniske eller vaccinations- og immuniseringscentre.

Det skal bemærkes, at vaccination ikke bør udføres:

 • under graviditeten
 • i den akutte periode med inflammatoriske og smitsomme sygdomme
 • med en tendens til allergi over for lægemidlet, der administreres.

Umiddelbart efter vaccination anbefales det at spise let assimileret mad uden overflod af fedt og krydderier og undgå at drikke alkohol.

Hvor kan man få et influenzeskud?

Det anbefales at gøre en influenzavaccine absolut sunde mennesker (ikke lider af forkølelse, smitsomme og inflammatoriske sygdomme) i en alder af seks måneder til 60 år. Den bedste tid til sådan vaccination er efterårstiden mellem oktober og november, da toppen af epidemierne af influenza falder i løbet af vinter-foråret.

Hvem er vigtigst for at blive vaccineret mod influenza?

 • Kvinder, der planlægger at blive gravid i vinterhalvåret.
 • Børn i alderen fra seks måneder til 2 år.
 • Voksne med svagt immunsystem, med kroniske sygdomme i hjerte-kar-systemet, åndedrætsorganer, diabetes mellitus.
 • Til læger.

Vaccination mod influenza anbefales ikke:

 • under graviditeten
 • hvis der er en allergi over for proteinprodukter
 • hvis der er en allergi mod vaccination

Hvor kan man få et influenzeskud? Vaccinen kan udføres i en byklinik eller i en betalt klinik. Desuden åbnes vaccinationscentre i skolerne og børnehaverne ofte i løbet af sæsonen af influenzapidemier, hvor du kan tage dit barn.

Vaccination mod influenza er ikke specifik, og det er ønskeligt at gennemføre det årligt.

Hvor kan man få en vaccine mod poliomyelitis?

Vaccination mod poliomyelitis anses for at være obligatorisk, når du tager en baby til børnehave. Vaccinen administreres ifølge følgende skema: ved 3 måneder, kl 4, 5, 18 måneder, derefter ved 2 år og 6 år. Det er muligt at introducere to varianter af vacciner:

 • serum salk (injicerbar);
 • serum Sabin (oral).

Om nødvendigt kan voksne også inokulere. Dette sker i tilfælde, hvor patienter ikke har været vaccineret i barndommen og har besøgt områder, hvor der er risiko for at blive inficeret med poliomyelitis.

En vaccine mod poliomyelitis kan udføres i børns polyklinik, i immuniseringsrummet på en polyklinik på bopælsstedet, i en betalt immunologisk klinik.

Vaccination anbefales ikke at gøre for personer med immunforstyrrelser, med tendens til allergier over for neomycin og streptomycin.

Bivirkninger fra vaccination er helt eller mangelfuldt.

Hvor skal man få vaccination mod tyfus?

Der er to varianter af vacciner til tyfusfeber:

 • inaktiveret injektionsserum;
 • svækket oralt serum.

Den første type vaccine administreres fra 2 år, senest 2 uger før de rejser til risikozonen for tyfusindfald. Hvis sådanne rejser er af permanent karakter, eller hvis en person bor i et farligt område, skal sådanne vaccinationer udføres en gang hvert andet år.

Den anden type vaccine (oral) kan anvendes fra en alder af seks. I løbet af vaccinationen indgår fire injektioner med et interval på to dage. Gentagen vaccination udføres hvert 5. år, om nødvendigt.

Indførelsen af vaccinen kan ledsages af:

 • feber;
 • dyspeptiske lidelser;
 • hududslæt;
 • en allergisk reaktion.

Vaccinationen bør ikke udføres:

 • børn op til 2 år
 • personer med immunsvigtstilstande
 • personer med onkologiske patologier
 • Personer, der behandles med kemoterapi, steroidhormoner eller udsættes for røntgenstråler.

Hvor skal man få vaccination mod tyfus? Sådan vaccination kan ske i immuniseringslokalet på polyklinikker, hos private klinikker, samt i vaccinations- og immunologicentre.

Hvor kan man få vaccinen til herpes?

Vaccination fra herpes udføres ved hjælp af Vitagerpawak vaccinen - en herpetic kultur inaktiveret tør vaccine. Denne vaccine giver dig mulighed for at forhindre eksacerbationer af herpes af type 1 og 2.

At vaccinere mod herpes anbefales:

 • Patienter med kronisk form for herpetic infektion med forværringer af sygdommen mere end tre gange om året;
 • ældre mennesker med svækket immunitet
 • patienter med immundefekt I og II faser.

Der er en række kontraindikationer for vaccinationen:

 • herpes i den aktive fase
 • akut periode med infektioner og inflammatoriske sygdomme;
 • onkologi;
 • graviditet;
 • tendens til allergi over for gentamicin og andre aminoglycosider;
 • aktiv fase af HIV-infektion.

En vaccination mod herpes kan ske i medicinske institutioner (på et hospital, dispensar, polyklinisk) udelukkende under tilsyn af en læge. Standardvaccinationsplanen indeholder 5 administrationer med et interval på 1 uge mellem hver.

I nogle tilfælde, efter introduktionen af vaccinen, kan der være svaghed, en stigning i temperaturen. Sådanne symptomer passerer uden nogen særlig behandling.

Hvor er vaccinen fra papillom?

Vaccinen mod papillom anbefales i mange tilfælde til piger fra 11-12 år. Vaccination udføres i tre faser: mellem den første og anden vaccination bør være 2 måneder og mellem andet og tredje til 6 måneder. Det er vigtigt, at den første vaccine udføres, før pigen begynder at leve seksuelt.

Hvis en kvinde ikke er blevet vaccineret, men allerede havde seksuelle kontakter, skal hun før vaccinen introducere en test for tilstedeværelsen af papillomavirus. Hvis virus ikke findes, kan vaccinen udføres. Vaccinen Gardasil kan også bruges, hvis virussen allerede har slået sig ned i kroppen.

To varianter af vacciner mod papillom er kendt:

 • serum Gardasil;
 • serumcervarix.

Vaccinationer har ikke tendens til allergi og i akutte infektioner og betændelser, såvel som under graviditet.

Hvilke bivirkninger kan forårsage en vaccine mod papilloma:

 • feber tilstand
 • komplikationer fra CNS;
 • infertilitet.

Som regel kan du få en podning mod papillom i polyklinikken på bopælsstedet (hvis vaccinen er tilgængelig) eller i et specielt vaccinationscenter, der er tilgængeligt i næsten enhver større by.

Hvor skal man vaccinere en voksen?

Voksne er modtagelige for forskellige sygdomme ikke mindre end børn. Derfor bliver voksne patienter ofte blevet spurgt om visse vaccinationer. Hvilke vacciner bruges oftest til at vaccinere voksne:

 • vaccination mod influenza - før sæson af influenzapidemier
 • Inokulation mod hepatitis B - udføres i tre faser;
 • Inokulering fra hepatitis A - 2 injektioner indgives med intervaller på seks måneder;
 • Inokulation mod stivkrampe og difteri - normalt lavet efter traume eller andet vævsskade;
 • Inokulation mod rubella - udføres før den planlagte graviditet;
 • vaccination mod poliomyelitis - foretages inden rejser til de områder, der er farlige for forekomsten af poliomyelitis;
 • Inokulation fra meningococcus - udføres inden rejsen til landene i Centralafrika og Sydamerika;
 • podning fra pneumokokker - med kroppens immunsvaghed.

Selvfølgelig forstår mange, at det er meget sikrere at blive vaccineret mod sygdommen end at have det. Derfor er immunologiske centre, stationære immunologiske enheder og immuniseringsrum i polyklinikker i de fleste tilfælde de mest populære vacciner og serum fra forskellige sygdomme. Før du registrerer dig for en aftale, skal du angive tilgængeligheden af den nødvendige vaccine samt betingelserne for vaccinationen i den valgte medicinske institution. I nogle tilfælde, før vaccination er påkrævet, levering af laboratorietest og høring af specialiserede specialister.

Hvor skal man vaccinere børn?

De første vaccinationer til børn laves i barselshospitalet - en vaccination mod hepatitis B og mod tuberkulose (BCG).

For at modtage vaccinationer kan du også kontakte børns polyklinik eller arrangere en aftale med en sygeplejerske, der kommer til dit hus og udfører rutinevaccination.

Når barnet er ældre, kan vaccinationer gives i børnehaven og på skolen, på sundhedsarbejderens kontor.

Hvis forældre, uanset af hvilken grund ikke ønsker at anvende til staten medicinske etablering, er det muligt at udføre en hvilken som helst vaccination (både planlagte og akut) i private private klinikker: børn immunologiske centre, klinikker for immunisering, barn sundhedscentre og så videre.

Før du går med barnet til en anden vaccine, må du måle sin temperatur (normen er 36,6 og for børn op til et år - op til 37,2) og også besøge en børnelæge, der endelig vil give "god" til vaccination.

Nogle eksperter anbefaler at give barnet før de anti-allergiske lægemidler vaccineres. Det er imidlertid op til dig at beslutte, om du vil gøre dette eller ej.

Hvor skal man vaccinere en hund?

Vaccination kan udføres af hunden selvstændigt ved at købe en vaccine fra et veterinærlægemiddel eller fra hundeavlere. Men hvis du har brug for dokumentation, der bekræfter vaccinationen af hunden, skal vaccinationen i dette tilfælde udføres på veterinærklinikker eller på veterinærstationer, der har de nødvendige vacciner til vaccination. Dokumenter om vaccinationer i fremtiden kan være nyttige for dig, når du besøger udstillinger, eller når du rejser med en hund.

Inden vaccination skal du huske følgende regler:

 • Vacciner ikke en hund, der har orme (først skal du slippe af med dem);
 • Tæve er podet indtil strikning;
 • de fleste vaccinationer til hunde bør gentages årligt
 • Inokuleringer udføres kun af sunde dyr. En undtagelse er en pest sygdom: I dette tilfælde indgives en nødvaccination intravenøst.

Men det er forsigtigt at vaccinere under tilsyn af en dyrlæge. Derudover udelukker mange klinikker ikke muligheden for at sende deres specialist til huset. Lægen vil undersøge dyret, give de nødvendige anbefalinger, vaccinere og observere hunden efter injektionen.

Hvor skal man få vaccineret mod et gebyr?

Som regel kan frie vaccinationer kun udføres i offentlige medicinske institutioner og derefter kun ved brug af planlagte (obligatoriske) vacciner af indenlandsk produktion. Betalt vaccination med importeret vaccine udføres i de sædvanlige vaccinationsrum på børns polyklinikker og i private børns polyklinikker, hvor du får mulighed for at vælge mellem flere muligheder for narkotika.

Hvor man kan få vaccineret, gratis eller gratis, er det op til dig. Oftest er valget skyldes omstændigheder. For eksempel bør en gratis vaccine i statens polyklinik ventes, og barnet skal være registreret i en børnehave, så forældre er tvunget til at betale betalt vaccination.

Nogle moms og dads vælger en betalt vaccination målrettet. Faktisk importeres betalt sera i de fleste tilfælde lettere af børn, har mindst bivirkninger og færre ofte forårsager komplikationer.

Forresten, nogle gange betalte vacciner kan gives gratis: dette gælder børn, der allerede har sundhedsproblemer i deres barndom. I klinikker findes der særlige sociale hjælpeprogrammer for sådanne børn, herunder gratis levering af importerede vacciner.

Hvad angår nødsituationer eller uplanlagte vaccinationer for voksne, betales de normalt, uanset hvor de er implementeret.

Hvor skal man vaccineres i Kiev?

I Kiev, som i enhver anden by i Ukraine, kan vaccinationer ske i offentlige medicinske institutioner eller i betalte klinikker og lægecentre. Rutinemæssige vaccinationer udføres sædvanligvis hos nærmeste børns polyklinikker på bopælsstedet. Som for andre klinikker kan du f.eks. Henvise til følgende:

 • klinik Medikom - st. Henri Barbusse 37/1 eller helterne af Stalingrad 6D;
 • klinik Hippokrates - Boulevard I. Lepse 4;
 • klinik Oberig - st. Zoologisk 3, bygning B;
 • klinik Sund familie - st. Round-the-Column 3/5;
 • medicinsk og diagnostisk center af Ditin - Alisher Navoi Avenue 3.

I private klinikker kan rutine- eller nødvaccinationer foretages. Det er tilrådeligt at have et vaccinationskort og et ambulant kort af barnet.

Hvor skal man vaccineres i Moskva?

I private klinikker kan du vaccinere både direkte på centret og hjemme. Adresserne på de mest populære vaccinationsklinikker i Moskva:

 • børnehospital Mobilmedicin - Michurinsky Avenue 25, bygning 2;
 • Medicinsk Center Prima Medica - SWAD, ul. Akademiker Chelomey, 10 B;
 • Center for Vaccination Inpromed - Molodezhnaya, ul. Elninskaya 20, bygning 2;
 • Center for Vaccine Prevention Diavaks - ul. Solzhenitsyn 27 og st. Khovanskaya 6;
 • Institut for. Gabrichevskogo - st. Admiral Makarov 10.

Hvor skal man få vaccineret i Skt. Petersborg?

Vaccinationsprofylakse for børn og voksne udføres i følgende lægecentre i St. Petersborg:

 • Center for Sundhedsbeskyttelse Blagoed - ave. Bogatyrsky 59, bygning 3, tændt. A;
 • Det Europæiske Center for Vaccine Prophylax - nab. Fontanka 132, lit. 3;
 • Inokulationsrummet af Influenza Institut - Professor Popov 15;
 • International Center for Medicinsk Forebyggelse - Parkhomenko Ave. 29;
 • Center for Vaccine Prevention Almed - Kolomyazhsky Ave. 15/1.

Det skal bemærkes, at sygdomsforebyggelsesområdet i vores land udvikler sig hurtigt. Derfor spørgsmålet: "Hvor skal man vaccineres?" Fra denne sygdom er sygdommen ikke et problem nu. Der er mange klinikker og centre, hvor vaccinationer gives til både voksne og børn. Det vigtigste er at gøre det rettidigt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.