^
A
A
A

Er fitness -gadgets nyttige?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

23 September 2021, 09:00

Kendte og populære fitness-gadgets i dag, såsom accelerometre, skridttællere, fitness-trackere, er designet til at forbedre brugerens fysiske aktivitet og fremme en sund livsstil. Men forbedrer de faktisk den fysiske intensitet hos mennesker med kardiometaboliske problemer? Forskere ledet af Dr. Hodkinson ved National Institute for Medical Research ved Academic Health Science Center i Manchester har brugt meta-analytisk praksis til at besvare dette spørgsmål.

En systematisk undersøgelse ved hjælp af meta-analyse blev brugt i forhold til næsten fire dusin randomiserede kliniske forsøg med mere end fire tusinde mennesker, der regelmæssigt bruger fitness-trackere. I begyndelsen af brugen af sådanne gadgets var der en betydelig stigning i niveauet for fysisk aktivitet, som varede i cirka 3-4 måneders opfølgning. En særlig stigning i aktiviteten blev observeret ved brug af skridttællere og apparater, hvis handling er baseret på personlig rådgivning.

Forskerne konkluderede, at brugen af mobile fitness -trackere (især dem, der har en skridttæller og personlig rådgivningsfunktion) øger aktiviteten for mennesker med kardiometaboliske tilstande betydeligt. Disse optimeringer er imidlertid ikke altid i overensstemmelse med de mål, som lægen har sat i de kliniske retningslinjer.

United States Department of Health and Human Services giver følgende retningslinjer. For at gavne deres eget helbred bør en voksen være fysisk aktiv i 150 til 300 minutter (moderat fysisk aktivitet) eller 75 til 150 minutter (aerob aktivitet med høj intensitet) ugentligt. Det anbefales at periodisk ændre og kombinere aktivitetsniveauer, skiftevis perioder med løb med at gå, cykle, lege med en bold, danse, svømme. Skiftet foretages inden for en uge.

Der forventes yderligere fordel ved at opretholde fysisk aktivitet i mere end 300 minutter om ugen (moderat tempo). Det anbefales, at du laver mellemstore til høj intensitet muskelstyrkende øvelser, der involverer alle større muskelgrupper mindst to gange om ugen. Disse øvelser giver yderligere støtte og sundhedsmæssige fordele.

Mennesker over 55 år rådes til at fokusere på multikomponent fysisk aktivitet, udføre øvelser for at træne det vestibulære apparat og at styrke musklerammen.

Resultaterne af projektet blev annonceret på siderne i JAMA Network Open

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.