^
A
A
A

COVID-19 kan føre til impotens

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

26 May 2021, 09:00

Coronavirussygdommen, der oprindeligt manifesterede sig i Kina og blev til en global pandemi, ophører ikke med at bekymre forskere. Ny forskning har vist, at ACE-2-receptoren og TMPRSS-2-genet udtrykkes på endotelceller, hvorfor infektion fører til udbredt endoteldysfunktion.

Den velkendte coronavirus, der forårsager COVID-19, kan være til stede i reproduktionssystemets væv hos mænd, selv efter genopretning, beskadige det vaskulære endotel og forårsage erektil dysfunktion. Denne konklusion blev truffet af eksperter, der repræsenterede Miller College of Medicine ved University of Miami.

Tidligere blev det konstateret, at coronavirusinfektion skader det vaskulære endotel i lunger, nyrer, hjerte. Indtil nu var der intet kendt om krænkelser af det hule væv i det mandlige kønsorgan med et rigt vaskulært netværk. Nyt forskningsarbejde fra forskere har bevist eksistensen af et forhold mellem COVID-19 og den efterfølgende udvikling af kompliceret erektil dysfunktion .

Urolog Ramasami, en medarbejder ved den specialiserede afdeling på Miller College, udførte sammen med kolleger en biopsi af reproduktive organvæv hos to mandlige patienter, der havde haft coronavirus -infektion for seks måneder og otte måneder siden. En af mændene blev behandlet for COVID-19 på et hospital, og den anden havde et let sygdomsforløb og blev behandlet hjemme. Desuden deltog forskerne i undersøgelsen to mænd, der ikke havde en infektion. Alle fire patienter gennemgik falloprostetisk intervention på grund af nedsat erektil funktion.

De beslaglagte biologiske materialer blev analyseret for indholdet af endotel nitrogenoxidsyntase (en indikator for endotelfunktionalitet) og kvaliteten af ekspressionen af coronavirus -spike -proteinet. I løbet af elektronmikroskopisk analyse blev ekstracellulære virale partikler med en størrelse på ca. 100 nm med pigglignende ender i karvævet påvist. Udtrykket af endotel nitrogenoxidsyntase i corpus cavernosum hos genoprettede patienter var lavere end hos mænd uden COVID-19, hvilket indikerer post-viral endotel dysfunktion.

Hidtil har forskere gennemført en ny undersøgelse, der skal bestemme den molekylære mekanisme for potensforringelse på grund af coronavirus -infektion.

Noget tidligere har de samme forskere allerede udført lignende arbejde og fundet ud af, at virale partikler kommer ind i testikelvævet hos mænd, hvilket også kan have en negativ effekt på fertiliteten og fremme seksuel overførsel.

Patienter skal informeres om mulige komplikationer efter COVID-19. Eventuelle post -infektiøse ændringer, herunder fra erektil funktion, bør overvåges af læger - både for behandling og for at lette yderligere forskning.

Informationskilde:  The World Journal of Men's Health

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.