^

Sundhed

Medicinske specialiteter

Podiatristen

Podologi - et felt af medicin, der undersøger diagnosen og behandlingen af mund- og ankelsygdomme, har til formål at studere underekstremiteterne: den undersøger væv og organer, som de er sammensat af.

Kombustiolog

Termiske og kemiske forbrændinger skyldes skader som følge af virkningerne af eksterne faktorer, men ikke kun huden på en person lider af forbrændinger.

Terapeut

Besvarelse af spørgsmålet om hvem terapeuten?, Bør henvise til en ordbog eller en medicinsk encyklopædi, som giver stemme til det faktum, at ordet stammer fra det græske ord therapeia (pleje, børnepasning, healing) eller therapeutes (plejer de syge, lægen).

Transplantation

Transplantologen er en repræsentant for et relativt ung medicinsk felt. Grundlæggeren af transplantationsvidenskaben var Dr. VP Demikhov, som var den første i verden til at udføre en donortransplantation i en hund, det var i 1951.

Triholog

Trichologist ved om alt, hvad vores tråde og hovedbund skal se på alle hundrede procent.

Ernæring videnskab

Ernæringsforskeren studerer hvad vi spiser og hvordan vi spiser. Lægen i denne specialitet ved alt om mad, fødevarer, deres interaktion og indflydelse på kroppen, deres betydning for vores helbred.

Hudlæge kosmetolog

En hudlæge-kosmetolog er en læge, der helbreder hudsygdomme og har en kompleks virkning på kroppen og lancerer sine egne mekanismer til epidermal reparation.

Toksikologi

Specialiseret førstehjælp i tilfælde af akut forgiftning ydes af en toksikologisk læge, en specialist, der beskæftiger sig med eliminering af toksiske virkninger på kroppen af visse stoffer.

Børns hudlæge

Ofte for forældre er et mysterium, som en sådan børns hudlæge. I hovedet er der foreninger med en hudlæge, hvor tilgangen er omhyggeligt skjult og ofte betragtes som noget skammeligt og ubehageligt.

Dermatolog

I dag inden for dermatologi er der specialister som dermatolog, dermatovenerolog, dermatolog-kosmetolog og tricholog.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.