^

Sundhed

Blodtransfusion

Afgiftningsterapi

Disintoxikationsbehandling er et kompleks af terapeutiske foranstaltninger, der sigter mod bekæmpelse af sygdommen og fjernelse af toksiner fra kroppen.

Infusionsterapi

Infusionsterapi er en metode til parenteral (gennem en vene), der giver menneskekroppen vand, elektrolytter, stoffer og næringsstoffer.

Albumin: albumintransfusion

Det vigtigste plasmaprotein er albumin, hvis opløsninger anvendes meget i kirurgisk praksis. Erfaringen viser, at brugen af albuminløsninger er "guldstandarden" til transfusionsterapi af kritiske tilstande forårsaget af hypovolemi og forgiftning.

Doneret blod

I ganske lang tid konserveret donorblod blev betragtes som den mest effektive og alsidige midler til behandling af hæmoragisk anæmi, hypovolæmiske tilstande, lidelser i forskellige etiologier proteinmetabolisme osv

Erythrocytmasse

Pakkede røde blodlegemer (EM) - en blodkomponent, der omfatter røde blodlegemer (70-80%) og plasma (20- 30%) med urenhed af leukocytter og blodplader (hæmatokrit - 65- 80%). Ifølge erytrocytindholdet svarer en enkeltdosis erytrocytmasse (270 ± 20 ml) til en dosis (510 ml) blod.

Terapeutisk haemapherese

Terapeutisk hæmaferese omfatter plasmaferese og cytaraferesese, som normalt er tolerante for raske donorer. Der er dog mange små og noget betydelige risici.

Komplikationer efter blodtransfusion

De hyppigste transfusionskomplikationer er reaktioner med kuldegysninger og febrile ikke-hemolytiske reaktioner.

Transfusionsteknik

Inden transfusionen påbegyndes, er det nødvendigt at kontrollere beholderens mærkning, udføre kompatibilitetstests for at sikre, at komponenten er beregnet til modtageren.

Blodprodukter

Transfusion af helblod forbedrer blodets iltkapacitet, volumengenvinding, koagulationsfaktorer og blev tidligere anbefalet til massivt blodtab.

Blodtransfusion: Før-transfusionsundersøgelse

Mere end 23 millioner doser blodkomponenter pr. År hældes i USA. På trods af, at proceduren for blodtransfusion i øjeblikket er meget mere sikker end tidligere, kræver risikoen (og den offentlige opfattelse af risiko) patientens informerede samtykke til blodtransfusion i alle tilfælde.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.