^

Sundhed

A
A
A

Hvidt udflåd hos mænd

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 10.11.2022
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Ikke alle sekreter hos mænd indikerer patologi og udvikling af alvorlige sygdomme; der er også en fysiologisk sekretion fra penis, normalt gennemsigtig. Desværre er sygdomme i dette område ikke altid manifesteret af tydelige symptomer, så hvidt udflåd bør advare. Et besøg hos en urolog vil afklare situationen og identificere problemet i den indledende fase, hvilket ikke kun er vigtigt for en mand, men også for hans familie eller seksuelle partner.

Epidemiologi

Ifølge statistikker bliver mere end en million mennesker smittet med seksuelt overførte infektioner hver dag i verden. Så i 2016 registrerede WHO 127 mio. Tilfælde af klamydia, 87 mio. - gonoré, 156 mio. - trichomoniasis. I USA skyldes 8% af alle urologiske sygdomme prostatitis.

Årsager hvidt udflåd hos mænd

Udseendet af hvidt udflåd hos mænd har flere årsager:

  • candidiasis (forårsaget af Candida); [1]
  • mycoplasmosis (fremkaldt af de mindste bakterier - mycoplasmas); [2]
  • klamydia (klamydia invaderer cellen, formerer sig, ødelægger den); [3]
  • prostatitis (betændelse i prostata); [4]
  • gonoré (kønssygdom forårsaget af gonokok). [5]

Risikofaktorer

Bidrager til spredning af seksuelt overførte infektioner, seksuelt overførte sygdomme, forkert intimhygiejne, promiskuitet, ubeskyttede kontakter.

Patogenese

Hver af disse diagnoser har sin egen patogenese. Så med candidiasis binder svampe sig til epitelets vægge, koloniserer og trænger dybt ind i det. Deres indtrængen i kroppen i 30-40% af tilfældene lettes af seksuel kontakt med en inficeret partner.

Mycoplasmose, klamydia, gonoré - med en anden struktur af patogene mikroorganismer (med eller uden en cellemembran) producerer de intracellulær parasitisme, som i sidste ende ødelægger cellen og forårsager betændelse.

Symptomer hvidt udflåd hos mænd

Hvidt udflåd på underbukser hos mænd er en ret almindelig begivenhed, hvilket ikke altid indikerer sundhedsproblemer. De ledsager seksuel ophidselse, deres udseende om morgenen indikerer morgenemission, hvilket er helt normalt for unge mænd.

Hvidt udflåd hos mænd på hovedet er lugtfrit, forårsager ikke ubehag i de fleste tilfælde, er fysiologisk af natur og bør ikke give anledning til bekymring.

De første tegn på problemer signaleres af hvidt udflåd med en lugt. Dette kan være en alarmklokke, der indikerer infektion med gonoré. Derudover er der smerter i lysken, svie under vandladning, feber.

En ubehagelig lugt vises også med mycoplasmose, klamydia. Sidstnævnte er en af de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme. Det er ofte asymptomatisk i længere tid, og så er der hvidt glasagtigt udflåd fra urinrøret hos mænd og smerter ved vandladning, kløe, smerter i pungen, lænden, testiklerne.

Mycoplasmose giver lignende symptomer: under tømning af blæren frigives leukorrhoea fra urinrøret, de opdages også om morgenen, vandladning er vanskelig og hurtig, smerte mærkes i pungen, der strækker sig ind i anus.

Hvis hvidt krøllet udflåd vises på hovedet af penis hos mænd, der har en tæt koncentration og en sur lugt, og vandladningsprocessen ledsages af brænding, kløe, ømhed, så er diagnosen forudsigelig - candidiasis eller trøske. Sygdommen rammer hovedet og forhuden, hvorunder der også ophobes hvide flager.

For prostatitis, udover hvidt udflåd, er udtalte kliniske manifestationer karakteristiske i form af feber, feber, kulderystelser, smerter i lænden, maven, i anus, tegn på generel forgiftning (generel svaghed, træthed), smerter under afføring og vandladning, kramper, seksuel dysfunktion, funktioner.

Komplikationer og konsekvenser

De fleste af de anførte diagnoser er farlige med konsekvenser og komplikationer. En akut inflammatorisk proces i prostatakirtlen kan således føre til blærebetændelse, pyelonefritis og generel blodforgiftning.

Bakterielle kønsinfektioner ender ofte i infertilitet. Gonoré er farlig for udviklingen af komplikationer som balanoposthitis, couperitis, paraurethritis, prostatitis, vezeculitis og dannelsen af forsnævring af urinrøret. En mands seksuelle funktion kan også blive påvirket.

Diagnosticering hvidt udflåd hos mænd

Diagnose af sygdomme ledsaget af hvidt udflåd fra penis består af en række undersøgelser, herunder en lægeundersøgelse, test, instrumentel undersøgelse. Patienten vil blive sendt til en generel analyse af urin og blod, for sukker vil de tage en smear til kultur, som gør det muligt at identificere patogenet og dets reaktion på antibiotika. Materialet til bakterioskopisk analyse er en hemmelighed fra prostatakirtlen, der skraber fra urinrøret.

En integreret tilgang til at identificere sygdommen involverer computertomografi, ultralyd, urografi.

Differential diagnose

Mange sygdomme i det mandlige kønsorgan med hvidt udflåd har lignende symptomer. Opgaven med differentialdiagnose er at bestemme den sande årsag til et sådant fænomen, at etablere patogenet og direkte terapeutiske foranstaltninger for at ødelægge det.

Behandling hvidt udflåd hos mænd

De ovenfor nævnte sygdomme behandles hovedsageligt med antibakterielle lægemidler, der har et bredt spektrum af virkninger. Hvis der påvises intracellulære bakterier, ordineres et antibiotikum, der kan trænge ind i cellen.

Svampeinfektioner behandles med svampedræbende midler. Smertestillende midler og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler kan også bruges.

Der anvendes både intern administration af lægemidler og lokal behandling.

Ved behandling af gonoré anvendes kombineret antibiotikabehandling, der består af følgende lægemidler: ceftriaxon intramuskulært og oralt sammen med azithromycin eller doxycyclin to gange dagligt.

Ceftriaxone er et III generations antibiotikum med langvarig virkning, pulver til opløsning. Injektionen foretages en gang dagligt til 255 mg. Kan forårsage bivirkninger i form af en overfølsomhedsreaktion, åndenød, bronkospasme, hovedpine, svimmelhed, diarré. Kontraindiceret under graviditet og amning.

Azithromycin er et bredspektret antibakterielt middel. Det bruges én gang i en dosis på 1 g. Kan forårsage kvalme, opkastning, flatulens, mavesmerter, diarré, generel svaghed, angst, kramper, arytmi, takykardi. Ikke ordineret til overfølsomhed over for forbindelser

I tilfælde af prostatitis bestemmes et antibiotikum, der er følsomt over for de mikroorganismer, der har forårsaget det. Det kan være moxifloxacin, levofloxicin, minocyclin, chloramphenicol.

Moxifloxacin er et lægemiddel fra gruppen af quinoloner. Det administreres intravenøst én gang dagligt i form af langsomme infusioner på 400 mg, der varer 60 minutter. Efter et par dage kan du skifte til orale piller. Behandlingsforløbet varierer i gennemsnit fra en til to uger. Bivirkninger omfatter allergi, anæmi, en tilstand af nervøs ophidselse, dyspepsi, gastritis. Kontraindiceret hos børn under 18 år, gravide kvinder, ammende kvinder, personer med alvorlige forstyrrelser i hjerteaktivitet, leverfunktion.

Sådanne seksuelt overførte bakterielle infektioner som mycoplasmose, klamydia behandles med succes hovedsageligt med erythromycin og dets derivater - makrolider, hvoraf den ene er fromilid.

Fromilid er et syreresistent antibiotikum, derudover har det en immunstimulerende effekt. Tag en tablet to gange dagligt i 7-14 dage. Lægemidlet er sikkert at bruge (har mindre end 1% bivirkninger). Det er især effektivt i ledbehandling med cyprinol.

Candidiasis hos mænd behandles hovedsageligt med lokale midler, såsom Zalain-creme, Lomaxin 2%.

Zalain er et syntetisk antisvampemiddel. Det påføres i et tyndt lag på et rent vasket organ morgen og aften. Behandlingsforløbet kan være op til 4 uger. Salven tolereres godt, i sjældne tilfælde er der kløe, rødme, afskalning.

Enhver patologi er lettere at overvinde ved at styrke immunsystemet. Beskyttende kræfter vil hjælpe med at styrke vitamin-mineralkomplekser og fødevarer, hvori vitaminer og mineraler er afbalanceret. For mænd bør de indeholde vitamin A, C, E, K1, gruppe B, folinsyre, biotin, jod, calcium, magnesium, kalium, zink, selen, krom osv.

Fysioterapeutiske procedurer er meget udbredt i den komplekse behandling af prostatitis. Behovet for dem opstår på grund af det faktum, at lægemidler ikke trænger godt ind i prostatakirtlen, hvor deres koncentration er meget svagere end i blodserumet. Sådanne procedurer som fingermassage af prostatakirtlen, dens elektriske stimulering, magnetoterapi, rektal og urethral varmebehandling kommer til undsætning.

Til behandling af kronisk gonoré og dens komplikationer, opvarmning og medicinske kompresser, mudderterapi, brugen af ozocerit, paraffin, UHF og elektroforese til indpakninger har fundet bred anvendelse.

I andre tilfælde bruges fysiske metoder til at stimulere immunitetsprocesserne for at udføre anti-tilbagefaldsterapi.

Alternative behandlinger for hvidt udflåd hos mænd involverer ekstern behandling af hovedet og forhuden af penis, samt indtagelse af lægemidler, der øger kroppens modstand.

Oftest bruges urter til dette. Den mest velegnede til vask, applikationer er kamille, calendula, perikon, eukalyptus, eg bark, streng. Det er bedst at forberede afkog og infusioner fra deres samlinger, som også kan tages oralt. Forøg immunitet echinacea, ginseng.

Homøopati vil på ingen måde erstatte den medicinske behandling af hvidt udflåd hos mænd, men det vil spille sin positive rolle i den komplekse behandling af sygdomme i kønsområdet og genoprette balancen mellem gavnlig mikroflora. Blandt sådanne lægemidler er Natrium muriaticum, Sulfum, Kalium muriaticum, Sabal serrulyata. Aftaler, indgivelsesmetoder og doser kan kun bestemmes af en homøopat.

Alle ovenstående diagnoser behandles konservativt. Kirurgisk indgreb ty til hovedsageligt i tilfælde, hvor komplikationer opstår, og det er nødvendigt at genoprette den normale udstrømning af urin.

Forebyggelse

For at forhindre diagnoser hos mænd ledsaget af hvidt udflåd, er der ikke så meget brug for: overhold en sund livsstil, overhold intim hygiejne, undgå stress, overanstrengelse, hypotermi, vær selektiv i samleje, brug beskyttelsesudstyr, når du er usikker på sikkerheden ved intimitet.

Makrolidantibiotika kan bruges til at forhindre genital klamydiainfektion.

Vejrudsigt

Rettidig og kompetent behandling vil redde en mand fra patologiske sekreter og vil ikke give farlige konsekvenser.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.