^

Sundhed

Sygdomme i leddene, muskler og bindevæv (reumatologi)

Nodulær periarteritis

En sjælden patologi - periarteritis nodosa - er ledsaget af læsioner af mellemstore og små kaliber arterielle kar. 

Fibrose af retroperitoneum

En sådan sjælden sygdom som retroperitoneal fibrose er karakteriseret ved overdreven vækst af fibrøst væv bag den bageste ydre overflade af maven og tarmene.

Coxitis i hofteleddet

Betændelse i hofteleddet eller arthritis kan defineres som coxitis i hofteleddet, hvor begrebet "coxitis" (fra latin coxae - lår) - uden at specificere placeringen af den inflammatoriske proces - er selvforsynende ud fra et medicinsk synspunkt.

Sammentrækning af tyggemusklerne

Langvarig spænding og sammentrækning af de muskler, der giver bevægelse af underkæben under tygning (musculi masticatorii), diagnosticeres som en kontraktur af tyggemusklerne.

Hvorfor kramper kalven, og hvad skal man gøre?

Blandt disse mange symptomer skiller unormale ufrivillige bevægelser sig ud - kramper og spasmer, som omfatter fokale myokloniske kramper i benene, som er temmelig smertefulde sammentrækninger af biceps gastrocnemius -muskelen (Musculus gastrocnemius).

Achondroplasi

Der er mange sjældne sygdomme af medfødt karakter, og en af dem er en krænkelse af knoglevækst - achondroplasi, hvilket fører til en udtalt uforholdsmæssig kort statur.

Behandling af bindevævsdysplasi

Desværre kendes ingen metode, der permanent vil slippe af med bindevævsdysplasi, da dette er et genetisk problem. Imidlertid kan den kompetente anvendelse af komplekse foranstaltninger stabilisere patientens tilstand og lindre de kliniske tegn på sygdommen.

Bindevevsdysplasi hos børn og voksne

Et sådant syndrom som bindevævsdysplasi siges at være, når den menneskelige krop er tilbøjelig til forstyrrelser i dannelsen af bruskvæv i led såvel som andre væv fra fødslen. 

Behandling af osteochondropati

Udover lægemiddelbehandling ordineres patienten et kursus af fysioterapi: terapeutisk massage, elektroforese, paraffinbad, opvarmning, motionsterapi, chokbølgebehandling.

Osteokondropati hos børn

Hos børn er denne patologi meget mere almindelig end hos voksne. Dette skyldes den aktive vækst i deres knoglesystem. Hovedalderen af patienter fra 2 til 18 år.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.