Sygdomme i hjertet og blodkarrene (kardiologi)

Aterosklerose i abdominal aorta og dets grene

Aterosklerose i abdominal aorta er en kronisk patologi. Sygdommen er kendetegnet ved en specifik læsion af karret, bindevævsproliferation på baggrund af fedtinfiltration i den indre væg, hvilket generelt fører til organ- og generelle kredsløbssygdomme.

Trombose i sinus sinus

Cavernous sinus trombose betragtes som en sjælden lidelse og samtidig ganske farlig, da der er en betydelig risiko for, at betændelse spredes til området med cerebrale strukturer. 

Cardialgia

Når der mærkes smerter, der er lokaliseret på venstre side af brystet - hvor hjertet er placeret, vil cardialgi blive angivet i den medicinske rapport, når du kontakter en læge.

Perikardial effusion

Perikardial effusion er oftere en konsekvens, ikke en underliggende årsag: sygdommen udvikler sig som reaktion på en eksisterende polyserositis eller anden patologi ledsaget af en læsion af perikardiet.

Bradycardietyper

Der kan ikke være subjektive følelser af at bremse hjerterytmen, og hvis de eksisterer, uanset deres type, synes de at være de samme. Isolering af forskellige typer bradykardi betyder ikke så meget for patienter som for lægen i forbindelse med at bestemme behandlingstaktik.

Bradykardi: symptomer, grader, virkninger

Den nedre grænse for den normale hjertefrekvens varierer inden for temmelig brede grænser for forskellige aldersgrupper af patienter. For voksne i erhvervsalderen anses dette for at være 60 slag pr. Minut.

Behandling af hjertebanken: Førstehjælp, hvad kan og kan ikke

Blandt hjerte glycosider er de mest berømte Digitoxin, Celanid. Sådanne lægemidler ordineres kun af en læge, da deres irrationelle indtag kan føre til katastrofale konsekvenser, selv til en hjertestop.

ILive portalen giver ikke lægehjælp, diagnose eller behandling.
Oplysningerne offentliggjort på portalen er kun til reference og bør ikke bruges uden at konsultere en specialist.
Læs omhyggeligt regler og politikker på webstedet. Du kan også kontakte os!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheder forbeholdes.