^

Sundhed

Sygdomme i hjertet og blodkarrene (kardiologi)

Serøs perikarditis

Betændelse i den fibrøse sæk, der omgiver hjertet (pericardiet), hvor det fremherskende symptom er dannelsen og ophobningen af serumeksudat (effusion) deri - serøs væske, diagnosticeres som serøs pericarditis.

Fibroelastose

Udtrykket "fibroelastose" i medicin refererer til ændringer i kroppens bindevæv, der dækker overfladen af indre organer og blodkar, på grund af en krænkelse af væksten af elastiske fibre.

Behandling af åreforkalkning i halspulsårerne

Statiner sænker kolesterolniveauet og reducerer derved koronar dødelighed. Kontraindikationer for at tage statiner er: graviditet, akut lever- eller nyresvigt, allergi, barndom

Aterosklerose i halspulsårerne

Blandt talrige vaskulære sygdomme er aterosklerose i halspulsårerne ret almindelig. Dette er en kronisk patologi, ledsaget af en krænkelse af kolesterolmetabolismen og kan føre til livstruende komplikationer. R

Fibrinøs pericarditis

Forskellige patologier i det kardiovaskulære system kan kompliceres af en sådan lidelse som fibrinøs pericarditis. En sådan komplikation kræver øjeblikkelig undersøgelse og behandling, hvilket er nødvendigt for at forhindre yderligere udvikling af andre alvorlige konsekvenser.

Aterosklerose i abdominal aorta og dets grene

Aterosklerose i abdominal aorta er en kronisk patologi. Sygdommen er kendetegnet ved en specifik læsion af karret, bindevævsproliferation på baggrund af fedtinfiltration i den indre væg, hvilket generelt fører til organ- og generelle kredsløbssygdomme.

Trombose i sinus sinus

Cavernous sinus trombose betragtes som en sjælden lidelse og samtidig ganske farlig, da der er en betydelig risiko for, at betændelse spredes til området med cerebrale strukturer. 

Cardialgia

Når der mærkes smerter, der er lokaliseret på venstre side af brystet - hvor hjertet er placeret, vil cardialgi blive angivet i den medicinske rapport, når du kontakter en læge.

Perikardial effusion

Perikardial effusion er oftere en konsekvens, ikke en underliggende årsag: sygdommen udvikler sig som reaktion på en eksisterende polyserositis eller anden patologi ledsaget af en læsion af perikardiet.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.