^

Sundhed

Blodsygdomme (hæmatologi)

Alcaptonuria - medfødt enzymatisk patologi

En af de meget sjældne metaboliske lidelser - alkaptonuri - refererer til medfødte abnormiteter i metabolismen af aminosyren tyrosin.

Hyperhydrering

En af de kliniske former for nedsat vandmetabolisme er et overskydende volumen vand i kroppen - hyperhydrering eller hyperhydria.

Miltinfarkt

En kompleks sygdom - miltinfarkt - er en tilstand, hvor der opdages fokal død af organvæv. En sådan patologisk proces kan fremkaldes af forskellige faktorer, og ikke kun milten lider, men patientens krop som helhed.

Oxygen sult i kroppen

Nervesvæv reagerer mest akut på grund af dets mangel som følge heraf - cerebral hypoxi, men iltfeber kan også observeres i andre organer.

T-celle lymfom: perifer, angioimmunoblast, ikke-Hodgkin's, anaplastisk

Kræft betragtes som en af de farligste menneskelige sygdomme. Og hvis du tager højde for at under den forfærdelige diagnose er der flere typer af en dødelig sygdom, der har afbrudt mange menneskers liv, så vil du blive interesseret i dette spørgsmål for at undgå en sådan skæbne. 

Plasmacytom

Plasmacytom refererer til maligne tumorer, der består af plasmaceller, der vokser i blødt væv eller inden for det aksiale skelet.

Aplasia af knoglemarven

Konsekvensen af denne lidelse er udviklingen af pancytopeni (der er et underskud på alle blodlegemer: leukocytter, erythrocytter og også blodplader). Deep pancytopeni er en livstruende tilstand.

Overtrædelse af blodkoagulering

Blodens evne til at størkne af forskellige årsager kan falde, hvilket fører til alvorlige og dødelige koagulopatier.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.