^

Sundhed

Tumor markører

Blodtest for tilstedeværelse af kræftceller i kroppen: navnet, hvordan man bestiller

I dag er de i medicin i stigende grad konfronteret med onkologiske sygdomme. På trods af den brede spredning af kræft tumorer er mekanismen for deres dannelse og spredning stadig uudforsket.

Analyser for brystkræft

Diagnose af kræft kan ikke forestilles uden test, og test for brystkræft er inkluderet i listen over obligatoriske undersøgelser udført efter mammografi.

Brystkræft markører

Analyse af bryst- tumormarkører - immunokemisk undersøgelse af blod - udføres under diagnosticering og behandling af bryst- neoplastiske formationer sammen med diagnostiske procedurer såsom mammografi, ultralyd, computertomografi (CT), magnetisk resonans billeddannelse (MRI).

Algoritme til bestemmelse af tumormarkører

Specificitet af tumormarkører - andelen af sunde individer og patienter med godartede tumorer, hvor testen giver et negativt resultat. Oncomarkerens følsomhed er procentdelen af resultater, der er virkelig positive i nærvær af denne tumor.

Beta 2-mikroglobulin i blodet og urinen

Beta2-mikroglobulin er et lavmolekylært protein af overfladeantigener af cellekerner. Dens tilstedeværelse i blodserumet skyldes processerne for nedbrydning og reparation af individuelle celleelementer.

Tumorantigen i urinblæren i urinen

Blæreantigen (BTA) -detektion i urinen er en screeningsmetode til diagnosticering af blærekræft samt for dynamisk overvågning af patienter efter kirurgisk behandling. Antigener opdages hos 70-80% af patienterne med blærekræft i fase T1-T3 og i 58% med kræft in situ.

Tumormarkør CA 242 i blod

CA 242 er et glycoprotein, der udtrykkes på det samme mucinapoprotein som CA 19-9. I godartede tumorer er CA 242-ekspressionen lav, mens der i maligne tumorer er ekspressionen signifikant højere end CA 19-9.

HER-2 / neu tumormarkør i blod

En stigning i serum HER-2 / neu koncentration observeres hos kvinder med brystkræft, især i nærvær af metastaser. Værdien af 15 ng / ml anvendes som separationspunkt.

Fragment af cytokeratin 19 i blodet

CYFRA-21-1 er en markør for lungens ikke-småcellet carcinom. Med en specificitet på 95% har CYFRA-21-1 en signifikant højere følsomhed (49%) end CEA (29%). Følsomheden af CYFRA-21-1 i pladecellulær carcinom i lungerne er meget højere (60%) end følsomheden af CEA (18%).

Neuronspecifik blod enolase

En stigning i koncentrationen af neuronspecifik enolase i blodserumet finder sted i småcellet lungekræft og neuroblastom, leukæmi efter stråling og røntgenbehandling efter en røntgenundersøgelse.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.