^

Sundhed

Toksikologiske undersøgelser

Bestemmelse af nitritter

Forgiftning nitrit, natriumnitroprussid, nitroglycerin, og chlorater, sulfonamider, anilin farvestoffer, nitrobenzen, antimalariamidler, butylnitrit eller amylnitrit kan forårsage methæmoglobinæmi.

Bestemmelse af kulilte

Kulmonoxid (CO, kulilte, kulilte) er en gas uden farve, smag og lugt, som ikke forårsager irritation, et ufuldstændigt forbrændingsprodukt. Det er en del af mange industrielle gasser (højovnen, generator, koks); indholdet af carbonmonoxid i udstødningsgasserne i forbrændingsmotorer kan nå 1-13%.

Bestemmelse af isopropanol (isopropylalkohol)

Isopropanol (C3H7OH, isopropylalkohol) anvendes til industriel og klinisk laboratoriediagnostik som opløsningsmiddel. Det er mindre giftigt end methanol og ethylenglycol.

Ethylenglycol

Ethylenglycol (CH2OHCH20H) er en divalent alkohol, der i vid udstrækning anvendes i varmevekslere, frostbeskyttelsessammensætninger og som et industrielt opløsningsmiddel. Når det indtages, absorberes ethylenglycol hurtigt i mave og tarm.

Bestemmelse af methanol

Methanol (CH3OH, træalkohol, methylalkohol) kan absorberes gennem huden, luftveje eller mave-tarmkanalen. Når man indtages i mave-tarmkanalen, absorberes methanol hurtigt og fordeles i legemsvæskerne. Den vigtigste mekanisme for eliminering af methanol i mennesker er oxidation til formaldehyd, myresyre og CO2.

Bestemmelse af ethanol

Ethylalkohol (ethanol, C2H5OH) har en beroligende-hypnotisk virkning. Indtagelse ethanol samt methanol, ethylenglycol og andre alkoholer absorberes let fra maven (20%) og tyndtarmen (80%) på grund af dets lave molekylvægt og lipidopløselighed.

Toksikologisk forskning: Grundlæggende toksikologiske metoder

Toksikologiske undersøgelser spiller en afgørende rolle i diagnosen af forskellige forgiftninger. Under udførelsen af de særlige toksikologiske undersøgelser er meget vigtigt at få testresultaterne på kortest mulig tid (1-2 timer).

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.