^

Sundhed

Drug overvågning

En af de moderne tendenser inden for klinisk biokemi er lægemiddelovervågning. Overvågning eller overvågning af stoffer gennem hele behandlingsperioden er et komplekst analytisk problem.

Analyse for mangel på vitamin D3, B12, E for en voksen og et barn

Vitaminer er en række vitalt vigtige stoffer, uden hvilke den normale aktivitet af alle cellulære strukturer er umulig. Mangel på vitaminer påvirker generelt de generelle indikatorer for menneskers sundhed og de enkelte organers funktioner.

Cyclosporin i blodet

Cyclosporin er almindeligt anvendt som et immunosuppressivt effektiv til at inhibere reaktionen "transplantat versus vært" efter operationen til transplantation af knoglemarv, nyre, lever, hjerte, og til behandling af visse autoimmune sygdomme.

Lithium i serum

Litiumioner absorberes i fordøjelseskanalen. Det udskilles i urinen (95%), afføring (1%) og derefter (5%). Koncentrationen af lithium i spyt er meget højere end dets koncentration i serum. Blodhjernebarrieren er permeabel for lithium, og dens koncentration i CSF er 40% af det i serum.

Theophyllin i serum

Theophyllin hæmmer phosphodiesterase, øger niveauet af cAMP i celler, er en antagonist af adenosinreceptorer i lungerne, hvilket får bronchi til at ekspandere. Af gruppen xanthiner er theophyllin den mest effektive bronchodilator.

Fenobarbital i serum

Phenobarbital anvendes hovedsageligt som et antikonvulsiv middel. Det tages oralt, stoffet er næsten fuldstændigt (op til 80%) absorberet i tyndtarmen. Maksimal koncentration af lægemidlet opnås i 2-8 timer efter en enkelt oral indtagelse gennem 1,5-2 timer efter intramuskulær injektion.

Digitoxin i serum

Digitoxin er et hjerteglycosid, der adskiller sig fra digoxin ved varigheden af handling, hvilket er forbundet med bedre opløselighed i lipider. Digitoxin absorberes næsten fuldstændigt i fordøjelseskanalen. I blodserumet binder digitoxin til albumin.

Digoxin i serum

Digoxin er et af de mest almindeligt anvendte hjerte glycosider. Det er normalt taget i en måned. Absorption i mavetarmkanalen er 60-80% af dosis. Af blodet udskilles det meste af stoffet af nyrerne. Prescribe digoxin, hovedsageligt i hjertesvigt og som et antiarytmisk lægemiddel sammen med andre lægemidler.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.