^

Hvordan påvirker østrogen en kvindes vægt?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Det er meget svært at forstå alle de oplysninger, der vedrører virkningen af østrogener på den kvindelige krop. Derfor besluttede vi at hjælpe vores læsere og afklare disse spørgsmål for dem.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Hvordan påvirker tre typer af østrogener dit helbred?

Der er 3 typer østrogener: estradiol (E2), estron (E1), estrol (E3). Niveauet af disse hormoner i den kvindelige krop afhænger af mængden af fedtholdige stoffer, deres tæthed, genetiske prædisponering for fedme og aldersegenskaber. Selvfølgelig spiller ikke den mindste rolle i hormonbakgrunden kvindens livsstil, hendes vaner og fødevaresystemet.

Siden hvert år bliver hormonbalancen svagere, rystet, du skal bare overvåge hormonniveauet, for ikke at gøre uoprettelige fejl og ikke vokse fedt. Konsekvenserne kan være irreversible.

Det er vigtigt ikke at gå glip af det øjeblik, hvor østradiol bliver mindre og niveauet af andre hormoner fra østrogengruppen svinger, og deres virkning på kroppen er helt anderledes. Lad os præcisere indflydelsen af hvert af hormonerne i detaljer, for ikke at blive forvirret i informationerne.

Det positive hormon beta-østradiol eller E2

Beta-østradiol er et af de mest aktive østrogener, der udskilles i kroppen fra den dag, hvor pigen har den første menstruation, og indtil tidspunktet for overgangsalderen. E2 styrer mere end 400 forskellige funktioner i kroppen.

Dette er synet, hudtilstanden, muskelstyrken og et godt knoglesystem. Dette hormon reagerer også på en normal seksuel lyst.

Hvordan ser en kvinde med et lavt niveau af østradiol ud?

Forestil dig, hvordan en kvinde kan føle sig i øjeblikket af overgangsalderen. Det betyder, at æggestokkene nu producerer mindre og mindre kønshormoner. Følgelig er beta-østradiol også. På grund af dette kan en kvindes hud se bleg og blabby, hendes hår bliver kedeligt, hendes negle bryder.

Ikke alene lider de, men også hjertet og skibene og knoglesystemet. Kredsløbssystemet bærer også tab, blodstrømmen sænker ned, blodet er meget langsommere og bliver værre med ilt.

Hvis beta-østradiol i kroppen er lille, kan andre hormoner ikke erstatte dets fravær. Sandt i fedtvæv produceres et andet kvindelig hormon, estron. Men han kan ikke fuldt ud klare østradiols rolle.

Hvis i løbet af overgangsalderen du skal gøre op for tabet af østrogen i kroppen, så er det værd at vælge imellem tre typer af østradiol, og ikke de to andre. Dette vil gøre det muligt at genopfylde de kemiske elementer, der før, fra dagen for den første menstruation og indtil overgangsalderen, aktivt udviklede æggestokkene.

Negativ hormonestron (E1)

Dette hormon vil hjælpe en kvinde for hvem det er tid til overgangsalderen. Fedtvæv fra den kvindelige krop kan producere det selv, når æggestokkene mistede deres funktioner. Produktionen af beta-østradiol er hæmmet eller helt afbrudt, så produktionen af estron gør det muligt på en eller anden måde at kompensere for tabet af østrogen.

Men skynd dig ikke for at glæde dig. Undersøgelser viser, at østron kan fremkalde sygdomme som livmoderhalskræft, brystkræft. Især i de kvinder, der er tilbøjelige til fuldhed og som er mere end 45 år gamle.

Hvor er estron dannet?

Det syntetiseres af leveren, æggestokkene og binyrebørnene samt fedtvæv. Estrone bruges i kroppen til at reproducere østradiol. Sandt nok forekommer disse processer i kroppen, selv før overgangsalderen.

Efter overgangsalderen er estron omdannet til østradiol ikke længere så aktiv og ikke i sådan mængde. Årsagen - næsten fuldstændig ophør af æggestokkene. Selvom østronens kilde som tidligere kan være fedtvæv, og i meget små mængder syntetiseres det af binyrerne og leveren.

Konklusion: Estrone, der kaldes dårlig østrogen på grund af dets evne til at ødelægge kroppen, produceres mere af dem, der har fedtbutikker. Det er fuld af kvinder. Mere fedt - mere østrogenhormon kaldet estron.

En af de svageste kvindelige hormoner estriol (E3)

Hvorfor kalder læger dette kønshormon en af de svageste? Det er meget lille hos ikke-gravide kvinder. Det er meget mere hos gravide kvinder, da østriol syntetiseres i moderkagen.

Oplysninger om østrolet er meget kontroversielle. Mange lægemidler instruktioner skriver, at estrol hjælper med at tabe sig, forbedre synet, hukommelsen, hørelsen og andre funktioner i kroppen. Faktisk er dette langt fra sagen.

For det første er østriol hos ikke-gravide kvinder ubetydelig, så det kan ikke påvirke kvinders trivsel. For det andet adskiller det sig fra estradiol, idet det ikke påvirker positivt på hukommelsen, på høringen, på opmærksomheden eller på hjertet eller blodkarets arbejde. Det kan betragtes som et neutralt hormon - ikke så godt som beta-østradiol, ikke så slemt som estron.

Østrogen receptorer: hvordan og hvorfor?

Hormoner er ikke kun stoffer, der påvirker dit helbred og udseende. Dette er en glimrende kommunikationsmetode. Oplysninger om hvordan organers og systemers arbejde i kroppen - for sig selv og hvordan de interagerer med hinanden. For at tage en hormonel besked, som på en telegraf, mellem hormonerne er der specielle stier - receptorer. På dem accepterer myndighederne og leverer information og arbejder efter den.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Hvor er hormonreceptorer?

Hvor er hormonreceptorer?

I alle organer: hjerte, lunger, hjerne, muskler, blodkar, blære, tarm, livmoder. Og selv øjenmusklerne er stedet for passage af de hormonelle receptorspor. Især østrogen.

Men det er værd at vide, at hvert organ har en anden mængde hormonelle receptorer, og de er spredt på forskellige måder.

Hvordan overføres hormonreceptorsignaler?

For at organs og systemer skal forstå disse komplekse og ofte svage signaler af hormoner, skal der være tilstrækkelig beta-østradiol i kroppen. Især i de dele af kroppen, hvor de hormonelle receptorer er koncentreret.

Er der en erstatning for østradiol? 

Ifølge undersøgelser er det beta-østradiol, som kan aktivere og forstærke signaler fra andre hormoner. Og som et resultat, at lette deres rette overførsel mellem organer. Når en kvinde nærmer sig den klimakteriske periode, bliver østradiol i hendes krop meget mindre, og så ophører æggestokkene helt med at producere det. Dette fører til krænkelse af organer. Især til overtrædelsen af stofskifte og som følge heraf fedme.

Nogle gange i pressen læser vi oplysninger, som østron kan erstatte arbejdet med østradiol, fordi selv i overgangsalderen kan kroppen producere det. Men det er desværre ikke sådan. Estrone er for svag til at påtage sig alle funktionerne af estradiol.

Derfor er du nødt til at se en læge-endokrinolog til undersøgelse og administration af hormonbehandling.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.