^

Beskyttelsessystemer i mave-tarmkanalen

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Teorien om tilstrækkelig ernæring lægger stor vægt på systemer, som beskytter kroppen mod indtrængning af forskellige skadelige stoffer i sit indre miljø. Indtagelsen af næringsstoffer i mavetarmkanalen bør ikke kun betragtes som en måde at genopbygge energi og plastmaterialer på, men også som en allergisk og giftig aggression. Faktisk er næring forbundet med faren for indtrængning i det indre miljø af kroppen af forskellige slags antigener og giftige stoffer. Kun takket være et komplekst beskyttelsessystem er de negative aspekter af ernæring effektivt neutraliseret.

Først og fremmest bør det bemærkes et system, der stadig kaldes mekanisk eller passiv. Med dette menes begrænset permeabilitet af slimhinden i mave-tarmkanalen til de opløselige molekyler med en relativt lav molekylvægt (mindre end 300-500) og impermeabilitet for polymerer, som indbefatter proteiner, mucopolysaccharider og andre stoffer med antigene egenskaber. Imidlertid fordøjelsessystemet celler under postnatal udvikling kendetegnet ved endocytose, lette indstigning i indre miljø makromolekyler og fremmede antigener. Der er tegn på, at cellerne i mavetarmkanalen hos voksne organismer er også i stand til at absorbere store molekyler, herunder ufordøjet. Sådanne processer betegnes af Mr. Volkheimer som en perforering. Desuden passagen af fødevarer gennem mavetarmkanalen hos et signifikant mængde af flygtige fedtsyrer, nogle af dem ved at suge forårsage toksiske effekter og andre - lokalirriterende virkning. Som for xenobiotika, deres dannelse og absorption i mave-tarmkanalen varierer afhængigt af sammensætningen og egenskaberne af fødevareforurening.

Der er flere andre mekanismer, som forhindrer indslæbning af giftige stoffer og antigener fra det enteriske miljø i det indre miljø, hvoraf to er transformerende. En sådan mekanisme er forbundet med glykokalyse, hvilket er uigennemtrængeligt for mange store molekyler. Undtagelser er molekyler, der undergår hydrolyse ved hjælp af enzymer (pankreasamylase, lipase, proteaser) adsorberet i glycocalyx strukturer. I denne forbindelse hæmmes kontakten med allergiske og toksiske reaktioner af usplitede molekyler med cellemembranen, og molekyler, der undergår hydrolyse, mister deres antigeniske og toksiske egenskaber.

En anden transformationsmekanisme er forårsaget af enzymsystemer lokaliseret på den apiske membran af tarmceller og opdeling af oligomerer op til monomerer, der er i stand til absorption. Således tjener enzymsystemerne af glycocalyx og lipoproteinmembran som en barriere som forhindrer indtrængen og kontakten af store molekyler med membranen af tarmceller. En vigtig rolle kan spille intracellulære peptidaser, som vi betragter som en yderligere barriere og som en beskyttelsesmekanisme mod fysiologisk aktive forbindelser.

For at forstå beskyttelsesmekanismerne er det vigtigt, at den menneskelige tyndtarms menneskelige slimhinde indeholder mere end 400.000 plasmaceller pr. 1 mm. Endvidere afslørede omkring 1 million lymfocytter pr 1 m til 2 tarmslimhinde. Normalt indeholder jejunum 6 til 40 lymfocytter pr. 100 epithelceller. Det betyder, at der i tyndtarmen, ud over epithelaget, der adskiller kroppens enterale og indre miljøer, stadig er et kraftigt leukocytlag.

Tarmsystemet er en del af kroppens immunsystem og består af flere forskellige rum. Lymfocytterne i disse rum har mange ligheder med ikke-intestinale lymfocytter, men de har også unikke egenskaber. I dette tilfælde interagerer populationer af forskellige lymfocytter i tyndtarmen på grund af migration af lymfocytter fra et rum til et andet.

Tarmvævets lymfevæv er ca. 25% af hele tarmslimhinden. Den præsenteres i form af klynger i Peyerske plaques og lamina propria (individuelle lymfe knuder) og spredt befolkning af lymfocytter, som er lokaliseret i epitel og lamina propria. Slimhinden i tyndtarmen indeholder makrofager, T-, B- og M-celler, intraepitel celler, målceller og andre.

Immunmekanismer kan virke i tyndtarmens hulrum, på overfladen og i lamina propria. Samtidig kan tarmcellerne spredes til andre væv og organer, herunder bryst-, kvindelige kønsorganer, det lymfatiske væv i bronkierne, og deltage i deres immunitet. Skadesmekanismer kontrollerer immunitet og immunsensitivitet af tyndtarmen til antigenerne kan være vigtige i patogenesen af en lokal tarm immunlidelser og i udviklingen af allergiske reaktioner.

Ikke-immune og immunsystemer til beskyttelse af tyndtarmen beskytter det mod fremmede antigener.

Mens slimhinden i fordøjelseskanalen er en potentielt område, hvorigennem indtrængen af antigener og muligvis giftige stof i det indre miljø af organismen, her kaldt har et effektivt system til beskyttelse, som omfatter både mekaniske (passive) og aktive faktorer beskyttelse. I dette tilfælde virker de systemer, der producerer antistoffer og det cellulære immunitetssystem i tarmene. Det skal tilføjes, at beskyttende funktioner hepatisk barriere implementeres under anvendelse kupferovyh celle absorption af giftige stoffer, suppleres med en ordning antitoxin responser i epitelet i tyndtarmen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Fund

Åbning af de generelle love assimilation af næringsstoffer, gælder også for de mest primitive og de mest højtudviklede organismer, uundgåeligt førte til dannelsen af en ny evolutionær teori om begrundet egnet til tolkning assimilatoriske processer ikke alene mand, men også andre grupper af organismer. Teorien om tilstrækkelig ernæring foreslået af os er ikke en modifikation af den klassiske, men en ny teori med en anden aksiomatik. Samtidig accepterer en af de grundlæggende postulater i den klassiske teori, hvormed indtag og udgifter i næringsstoffer skal balanceres, den nye teori accepterer helt.

Ifølge teorien om afbalanceret ernæring, fødevarer, som er en velorganiseret struktur og består af næringsstoffer, kostfibre og i nogle tilfælde giftige produkter udsættes for mekaniske, fysisk-kemiske egenskaber og enzymatisk behandling. Som et resultat af denne fordelagtige fødevarekomponenter ekstraheres og omdannes til forbindelser, der mangler artsspecificitet, som absorberes i tyndtarmen og give energibehovet for kroppen og plast. (Mange fysiologer og biokemikere sammenligner denne proces med udvinding af værdifulde komponenter fra malmen.) Fra ballast stoffer, nogle elementer af mavesyren, eksfolierede celler af epitellaget af mave-tarmkanalen samt en række produkter af bakterieflora vitale delvist anvendelse næringsstoffer og ballast genereret hemmeligheder , som udkastes fra kroppen. Fra denne matematikskema skal du følge principperne om beregning af mængden af næringsstoffer, der kommer ind i kroppen sammen med mad, evaluere dens fordele mv.

Ifølge teorien er tilstrækkelig ernæring samt overgangen fra en sulten tilstand til en tilfreds, ikke kun forårsaget af næringsstoffer, men også af forskellige vitale regulatoriske forbindelser, der kommer fra tarm til kroppens indre miljø. Sådanne regulerende forbindelser er primært hormoner produceret af adskillige endokrine celler i mave-tarmkanalen, som i antal og sort overstiger hele det endokrine system i kroppen. Regulatoriske forbindelser indbefatter også hormonlignende faktorer, såsom fødevarederivater, dannet på grund af virkningen af enzymer på fordøjelsesapparatet i makroorganismen og bakteriefloraen. I nogle tilfælde er det ikke muligt at tegne en klar linje mellem regulerende og giftige stoffer, såsom histamin.

Med hensyn til den klassiske teori om levering mikroflora fordøjelseskanalen hos enmavede organismer, herunder mennesker (men ikke drøvtyggere), ikke engang neutral, men snarere skadeligt attribut. Med holdninger teorien om tilstrækkelig ernæring bakterieflora i mave-tarmkanalen, ikke kun hos drøvtyggere, men også, tilsyneladende, alle eller langt de fleste af flercellede organismer - en nødvendig part i assimilering af fødevarer. Det er nu fastslået, at aktiviteten i talrige fødevarer organismer i fordøjelsessystemet er ikke kun udvinding af en skrive sit nyttig del - hovednæringsstoffer, men også omdannelsen af forskellige fødevarer komponenter under indflydelse af den mikroflora, og også produkter af dets raffinering aktivitet. Som følge af den uudnyttede del af næringsstoffer omdannes til en aktiv og har et antal vigtige egenskaber ved den enteriske miljø.

For komplekse organismer er det rimeligt at antage, at de i metabolsk forstand er superorganiske systemer, hvor værten interagerer med en bestemt mikroflora. Under mikrofloraens virkning dannes sekundære næringsstoffer, som er yderst vigtige og i mange tilfælde nødvendige. Kilden til sekundære næringsstoffer er ballast næringsstoffer involveret i reguleringen af mange lokale funktioner i kroppen.

Assimilering af fødevarer ifølge den klassiske teori om levering, reduceret til dens enzymatiske hydrolyse af komplekse organiske strukturer og udvinding af simple elementer - rette næringsstoffer. Den følger en række grundlæggende ideer om hensigtsmæssigheden af fødevarer berigelse, som er de bestanddele af rummet indeholdende næringsstofferne fra ballasten, og anvendelse som et levnedsmiddel klar næringsstoffer - de endelige spaltningsprodukter egnede til absorption, eller endog indførelse af blodet, og så videre .. Derimod ifølge teorien af tilstrækkelig strøm, er der ikke kun fordelingen af fødevarer, men også næringsstoffer og fremstilling af fysiologisk aktive stoffer som følge af eksponering af mikrofloraen i mavetarmkanalen, h ballaststoffer. På denne måde dannelsen af mange vitaminer, essentielle fedtsyrer og essentielle aminosyrer er nødvendige, som i væsentlig grad påvirker kroppens behov for fødevarer, der kommer udefra. Forholdet mellem primære og sekundære næringsstoffer kan variere bredt afhængigt af arterne og selv de individuelle kendetegn mikroflora. Desuden, sammen med de sekundære næringsstoffer under indflydelse bakterieflora dannet giftige stoffer, især toksiske aminer. Aktiviteter af den bakterielle flora, som er en obligatorisk del af flercellede organismer, der er nært knyttet til en række vigtige egenskaber ved mikroorganismen.

Som gentaget bemærkes, udvikler teorien om tilstrækkelig ernæring sig på generelle biologiske og evolutionære mønstre såvel som på resultaterne af en række videnskaber, især biologi, kemi, fysik og medicin. Faktisk er biologen ikke kun "formel", men også teknologi af enhver proces ekstremt vigtig, da evolution er i retning af optimering af biologiske processers teknologi. I biologiske systemer afhænger meget af processens teknologi, da deres høje effektivitet, og undertiden den meget mulige, er forbundet med realiseringen af visse mellemled. Utilstrækkelig effektivitet i deres implementering eller deres interaktion forstyrrer systemets funktion som helhed. Denne præsentation forklarer nogle grundlæggende forskelle mellem teorier om afbalanceret og passende ernæring. Den første teori er i det væsentlige bestemt af den afbalancerede næringsdefinition, den anden tager ud over en sådan formel hensyn til nærings teknologi, det vil sige teknologien for fødevareassimileringsprocesser af forskellige grupper af organismer.

Endelig teorien om tilstrækkelig ernæring er et af de centrale elementer i den tværfaglige videnskaben om trofisk økologi. Ved at kombinere mange dele af biologiske og medicinske videnskaber relateret til forskellige aspekter af assimilering af fødevarer biologiske systemer af varierende kompleksitet (fra cellen og organismen til økosystemer og biosfæren), er nødvendig én videnskab for en forståelse af den grundlæggende enhed af naturen. Det er også vigtigt at karakterisere de samspilsprocesser i biosfæren på grundlag af de trofiske relationer, det vil sige, at betragte biosfæren som et trofosfery. Men snarere end ved måske i højere grad dannelsen af trofisk økologi, og med teorien om tilstrækkelig ernæring er afgørende for en række medicinske videnskaber, som trofiske væv og dets lidelser, forskellige problemer i gastroenterologi, teoretiske og anvendte aspekter af ernæringsvidenskab - det virkelig irrationelt adskilte dele af et fælles problem - problemet med assimilation af fødevarer organismer, stående på forskellige niveauer af den evolutionære stige. Dette problem bør overvejes fra nogle enhedsstillinger på grundlag af bredere og dybere end tidligere synspunkter.

Således er teorien om tilstrækkelig ernæring til gengæld teorien om afbalanceret ernæring, hvor "biologiske vinger" er vokset. Det betyder, at teorien om tilstrækkelig ernæring ikke kun gælder for en person eller en bestemt gruppe dyr, men også for en række dyrearter og desuden for alle grupper af organismer.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.