^

Analyse af knoglevæv og blod: hvordan man kan tabe sig med det?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Er du overrasket over at fra analysen af knoglevæv kan du drage konklusioner om kontrol over vægt? Og det er sådan. Vi vil fortælle dig, hvad du skal kigge efter, når du analyserer knogler og blod.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

N-telopeptid-substansen

Dette stof dannes som et resultat af dekomponeringen af knoglevæv. Hans niveau kan detekteres ved at bringe urin eller blod til laboratoriet til analyse. For at gøre testene mere præcise skal urin tages dagligt.

Du kan fra denne analyse finde ud af, om et nyt knoglevæv bliver skabt hurtigt, og om den gamle bliver hurtigt ødelagt. Hvis den anden indikator (opdeling af knoglevæv) er højere end den første (oprettelsen af en ny), vil niveauet af N-telopeptidet være mere end 35 enheder.

Hvis ødelæggelsen af det gamle knoglevæv og skabelsen af en ny knogle er de samme, vil N-telopeptid-substansen være mindre end 35 enheder.

Men hvis niveauet af NT er meget højere end 35 enheder, bliver knoglerne ødelagt aktivt. Og selvom de ser sunde og stærke, er processen med deres ødelæggelse allerede lanceret, og knoglerne bliver snart sprøde. Dette betyder at du kan have hyppige brud, der er svære at smelte.

Hvad kan jeg gøre for at holde stærke knogler?

Først skal du stoppe processen med ødelæggelse af knoglevæv. For at gøre dette skal du aktivt tage calcium på anbefaling af en læge (overskydende - også ikke godt).

Men for at styrke knoglerne behøver du konstant aktiv, men mulig træning. Morgenøvelser, der varer 15 minutter hver morgen, vil være en god gave til din krop. Han vil være i stand til aktivt at øge og kompakte knoglevæv.

Der er også metoder til at styrke knoglerne. Dette er hormonbehandling. Sådanne lægemidler som fosamax, astonel, miicalcin, vil hjælpe din krop til at sænke niveauet af NT og bringe det til normal.

Hvad vil den generelle blodprøve fortælle?

Denne analyse er en indikator for det høje eller lave niveau af blodlegemer, som blodkvaliteten afhænger af. Hvis indikatoren er for lille, så kan du lide af anæmi (især det gælder for gravide kvinder). Eller en person kan have leukæmi - en forfærdelig blodsygdom, som er meget vanskelig at behandle.

For at undgå det aktive forløb af disse sygdomme skal du gøre en generel blodprøve mindst en gang om året.

Analyser for hæmatokrit og hæmoglobin

Hvor mange af blodcellerne i kroppen, hvad er deres størrelser, kan bestemmes ved hjælp af test for følgende blodstoffer.

  1. hæmoglobin
  2. erythrocytter
  3. hæmatokrit

Deres gennemsnitlige beløb vil gøre det muligt for lægen at bestemme koncentrationen af disse stoffer i kroppen, deres niveau og distributionsområde i hele kroppen.

For kvinder og mænd er disse forskellige indikatorer, så du bør spørge dig om reglerne for din læge.

Husk en ting: Antallet af disse stoffer ligger godt under 38 enheder - dette er en indikator for udviklingen af anæmi. Både for mænd og kvinder.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Leukocytanalyse

Leukocytanalyse

Disse blodlegemer spiller en vigtig rolle i kroppen. De hjælper en person til at modstå infektion og styrke immuniteten. Hvad har gruppen af leukocytter?

  1. granulocytter
  2. Monotsitы
  3. lymfocytter

For hver af dem har kroppen forskellige normer. Men det er vigtigt for dig at vide: Hvis en gruppe er meget større end de to andre (op til 90% af det samlede antal celler), så er det en funktionsfejl i kroppen.

Neutrofiler - deres niveau er for højt - op til 80% - kun når du har en infektion i din krop. Viruset kan øge dette niveau utroligt højt - op til 90% og endnu højere. Så stiger niveauet af både monocytter og lymfocytter.

Hvis indekset af disse stoffer er lidt højere end normalt, er det ikke forfærdeligt. Det vil normalisere, så snart du justerer din arbejdstilstand og hvile.

I blodkroppens norm bør du have 4,5 - 10,6x103

Blodpladeanalyse

Disse blodlegemer styrer processen med blodkoagulering. Hvor hurtigt eller langsomt koagulerer blodet afhænger af dem. Hvis blodpladerne er meget lavere end normen - op til 100.000 eller over 500.000 betyder det, at kroppen går igennem de forkerte processer af hæmatopoiesis og blodgennemstrømning.

Analyse for antigener

I kroppen er der specielle stoffer - antigener, som det afhænger af, om tumoren vil danne og vokse i forskellige dele af kroppen.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Cancer antigen RA 125

Dette antigen bliver meget, når en kvinde har æggestokkræft eller fibrose. Dets niveau kan også være højt, når æggestammen cysten udvikler eller livmoderfibrose udvikler sig. Også årsagen til en stigning i niveauet af antigen kaldet PA 125 kan være endometriose eller adenomatose. Enten tidlig graviditet.

En sådan antistofprøve gøres også for dem, der lider af fedme. Fordi nærværet af dette stof næsten altid er en indikator for udviklingen af en godartet eller værre, en ondartet tumor.

Analyse af dette antistof skal nødvendigvis udføres af dem, der har en genetisk forudsætning for kræft, det vil sige dem, der har nære slægtninge med dem.

Hvis symptomerne ikke er klart, det er en person oplever ubehagelige og mærkelige fornemmelser eller smerter i underlivet, maven, mave eller tarme, et antistof test også nødt til at holde styr på, at der sygdommen er tilbøjelige mennesker.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

Analyse for jernniveauer

Denne analyse er nødvendig for at kontrollere hjerteets arbejde og tilbøjelighed til hjerte-kar-sygdomme. Normen for jern i kroppen er 50-90 enheder, som måles i ng / ml.

Hvis jern i kroppen er mere end normalt, kan det tyde på en forkærlighed for hjertesygdomme og blodkar.

Niveauet af jern mere end 200 enheder kan være et signal til sygdommen af hæmokromatose. Dette er en genetisk abnormitet, hvor en person har forhøjede niveauer af jern i hans blod. Et sådant højt niveau kan også betyde, at du misbruger stoffer, der indeholder jern. Der er derfor behov for yderligere test for at bestemme årsagen til forhøjede niveauer af jerntilskud eller dårlig arvelighed.

Når jernniveauet når mere end 150 enheder, er det et signal om den dårlige præstation af ikke kun hjertet, men også nyrerne og musklerne og endda hjernen. For mænd kan dette betyde et fald i libido og svaghed i erektionen. For kvinder er de afhængige af diabetes.

Hvis jern er mere end 125 enheder, er det ikke for højt, men stadig højt nok til at stoppe med at tage vitaminkomplekser med jern. For at reducere niveauet af jern i blodet er det nok at donere blod flere gange som en donor (hvis der ikke er kontraindikationer).

Hvis jernet er normalt - kan du simpelthen støtte kroppen med indtag af vitaminer, der indeholder jern.

Hvis strygejernet er mindre end normalt - det vil sige mindre end 40 enheder - kan du lide af søvnløshed, træthed i musklerne, især benmusklerne, anfald og øget træthed.

Hårtab er også muligt inden for grænserne for tilladt (når håret er tilbage på hårbørsten eller der er mange af dem på puden, tøj).

For at øge jernmængden i kroppen er det vigtigt at få læge råd om at tage vitaminkomplekser indeholdende jern. De skal tages, indtil du udvikler anæmi.

Varigheden af at tage disse kosttilskud er ikke så lille - fra seks måneder til ni måneder. Varigheden af at tage disse lægemidler afhænger af, når jernniveauet stabilt når normen - fra 50 til 90 enheder.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Hvad vil fortælle analysen af urin, spyt og hår

Efter at have gennemført disse test, vil du vide det nøjagtige billede af, om du har hormonal svigt i din krop. Så mange kilder siger, at tilbyde dig at betale for disse tests. Faktisk er det ikke sådan. Ubalancen af hormoner kan eller ikke kan beregnes ud fra disse resultater.

Dette er bevist ved studier, hvor læger sammenlignede analyser af spyt og blod fra samme person inden for en dag. Det viste sig, at analysen af blod og urin viser så forskellige resultater, at et præcist billede af hormonbalancen i kroppen ikke virkede.

Hvad skal man kigge efter, når man analyserer blod?

Det sker, at alle hormoner i kroppen er inden for normale grænser. Men alligevel er sundheden ikke i orden, og dette signaliseres først og fremmest efter vægt. Det øges eller falder. En person kan ikke kontrollere sin vægt uden at vide, hvad årsagen er.

Så: Den gennemsnitlige mængde hormoner i kroppen kan afvige væsentligt fra din personlighed, hvor du bliver sund eller syg. Navnlig kan følgende indikatorer være forskellige

  • Normen for hormonproduktion af æggestokke: østradiol eller testosteron
  • Normen for produktion af skjoldbruskkirtelhormoner, for eksempel thyroidhormon

Disse indikatorer kan være højere eller lavere end medicinske standarder, men for dig at svare til normen. Dette betyder, at lægen først og fremmest skal finde ud af, hvordan du føler dig samtidig, når du har opdaget lidt forhøjede parametre for visse hormoner.

Hvis det er godt - er behandling ikke nødvendig. Hvis dette påvirker dit helbred, har du brug for yderligere test.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.