^

Hvordan man korrekt og jævnt solbrænder i solen med hvid hud

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Med sommers begyndelse begynder mange af os at undre sig over, hvor smukt og vigtigt er, hvor hurtigt at solbade i solen. Dette problem har ikke mistet sin relevans i lang tid, da en glat chokoladeskygge af huden på toppen af populariteten. Så for at hurtigt få en smuk garvet krop, bør man overholde sådanne anbefalinger:

 1. Forberedelsen bør startes et par måneder før den planlagte ferie.
 • Et multivitamin kompleks til hudforbedring forhindrer tørhed og flabhed i epidermis på grund af udsættelse for sollys. Anbefalede også indtagelse af stoffer med vitaminerne A, C, E, som opretholder og opretholder en sund krop.
 • Da huden hele tiden fornyes, er det nødvendigt at rense kroppen af døde celler, før de går til stranden. Til dette anbefales det at anvende specielle skrubber eller peeling fra naturlige plantekomponenter. Efter sådanne procedurer bliver huden silkeagtig og blød.
 1. Det rigtige sted at solbade.
 • For at få en hurtig solbrændthed anbefales solprocedurer i enhver vandlegeme. Vandoverfladen afspejler ultraviolette stråler, der forbedrer deres handling.
 • Solbadning er bedre om morgenen til kl. 11.00 eller om aftenen efter kl. 16.00. Husk også at for at få en ensartet smuk hudtone, skal du jævnligt ændre din position og vende sig mod solens stråler.
 1. For en sikker og hurtig garvning anbefales det at bruge speciel kosmetik. Der er mange lotioner og cremer med aktive tilsætningsstoffer, som ikke kun beskytter mod skadelig stråling, men også bidrager til hurtig og vigtigst smuk solbadning. Sammensætningen af disse stoffer indbefatter komponenter, som øger syntesen af melanin eller forbedrer blodcirkulationen i huden, således at pigmentet begynder at blive aktivt udviklet.
 2. Glem ikke vandbalancen. Ved hvile skal du øge dit daglige vandindtag med ca. En liter. Takket være dette vil kroppen bevare sin ungdom og skønhed, være glat og elastisk.
 3. Efter solrige procedurer og inden du går i seng, anbring en nærende, beroligende eller beroligende creme på kroppen. Dette vil gøre det muligt for huden at hvile og genoprette ved næste dag.
 4. For at bevare brunbrunningen anbefales det at vaske med kaffegrunde (uden at gnide det), da kaffe forbedrer pigmenteringen. En vask med sort te, fordi teekstraktet ikke kun er forfriskende og udøver en løftende effekt, det bevarer også en svagartet tinge. At tone blodkarrene kan du tage et koldt brusebad.

Alle ovenstående anbefalinger giver dig mulighed for at få garvet og sund hud på kortest mulig tid.

Hvordan solbade i solen til chokoladefarve?

En smuk glat tan gør kroppen mere attraktiv, slank og fit. Overvej de vigtigste anbefalinger, der fortæller dig, hvordan du kan solbade i solen til en chokoladefarve:

 • I et par dage før resten skal du besøge en sauna eller en sauna, der har behandlet huden godt med en skrubbe. Dette vil rydde det fra det keratiniserede lag og forberede sig til solbadning.
 • For at få en chokoladefarve udføres solprocedurer bedst fra kl. 08.00 til 11.00 og om aftenen fra kl. 16.00 til 19.00. På samme tid på den første dag bør solskoldning ikke vare længere end 15-20 minutter.
 • Svøm oftere, fordi den våde krop er mere modtagelig for ultraviolet lys. Flytende spil giver en jævn skygge. Hvis du foretrækker at slappe af på en liggestol, så glem ikke at vende om.
 • Tag en solcreme hvile med et egnet UF filter til din hudtype. I dette tilfælde, jo lettere kroppen, jo højere beskyttelsesfaktoren. Påfør cremen 20 minutter før solbadning, opdater hver 2-3 timer og efter badning.
 • For at øge blodcirkulationen og stimulere produktionen af melanin, brug en garvningsforstærker. I de fleste tilfælde indeholder de ikke et UF-filter, men de giver dig mulighed for at få en mørk farvetone på kort tid og for dem der allerede har en solbrunning. Til let hud skal du bruge en garvningsforstærker med et UF filter.
 • Du kan få en chokoladefarve af kroppen med forskellige olier og garvningsgeler med vitaminer A, E, ekstrakter af alger eller planter.
 • Glem ikke om kosmetik til pleje efter solprocedurer. Denne kategori omfatter køling og beroligende olier, geler og lotioner. Om ønsket kan de erstattes med en fugtighedscreme.
 • Få en chokoladebrun vil hjælpe en særlig diæt. Fødevarer skal være afbalanceret, rig på frugt og grøntsager med caroten. Salater kan fyldes med olivenolie, da den indeholder vitamin E. Nyttige er surmælksprodukter, æg, grønne grønne.

Farven på huden afhænger også af solbadning. For at få en chokoladeskygge anbefales det at slappe af i Indonesien, Brasilien, Ecuador, Congo eller Colombia. Brug i så fald midlerne med den maksimale faktor SPF og start ilden fra 2-5 minutter om dagen. Mørk kaffe farve på huden kan fås på feriesteder i Indien og Maldiverne. En hint af kanel er givet til egypterne, De Forenede Arabiske Emirater, Israel.

Kan jeg solbade i solen efter autosunburn?

Nogle foretrækker at have solbrun hele året rundt, idet man ikke kun bruger solen eller solariumet, men også specielle kosmetiske cremer. Følgelig følger et helt naturligt spørgsmål: Er det muligt at solbade i solen efter autosunburn? Svaret er utvetydigt - selvfølgelig kan du. Derudover vil enhver badedragt se meget mere attraktivt på let tonet hud end på bleg hud. Også rødmen vil ikke være synlig, hvis der er sket en mindre solbrændthed.

Autosunburn virker kun på overfladen af huden, farvning det. Det betyder, at det ikke påvirker penetrationen af ultraviolette stråler, og vævene forbliver følsomme for sollys. I dette tilfælde vil overgangen fra kunstig til naturlig garvning være glat og ubemærket.

De vigtigste anbefalinger til ilden:

 • De første par hviledage anbefales ikke at svømme i saltvand. Det er nok bare at vådte kroppen med et fugtigt håndklæde. Dette skyldes, at kunstig solskoldning kan for tidligt og ujævnt afvaskes.
 • Solbadning er bedre om morgenen eller om aftenen.
 • Sørg for at bruge solcreme produkter, da selv-garvning ikke beskytter epidermis.
 • Efter solbadning fugtes huden med hjælp af speciel kosmetik eller fedtfløde.

For at forbedre og forlænge bevarelsen af effekten af sort hud, umiddelbart efter hvile, kan du anvende selvforstøvning, men en mere mættet tone.

trusted-source[1]

Kan jeg solbade hver dag i solen?

På sommerferie kan du ofte høre spørgsmålet: Er det muligt at solbade hver dag i solen? På trods af alle de nyttige egenskaber er solskoldning ikke tilladt for alle. Så for ældre, gravide, børn under to år, med sygdomme i hjerte-kar-systemet, nervesystemet eller åndedrætssystemet, bør udsættelse for solen være minimal.

Det er muligt at tage solbad hver dag, men for at resten skal være sikker, skal man overholde sådanne regler:

 • For at beskytte dig mod dehydrering, drik så meget væske som muligt. Kølet drikkevarer eller alkohol er forbudt.
 • Ophold i varmen skal være tidligt om morgenen eller aftenen. Tiden fra kl. 11.00 til 16.00 tilbydes bedst i et køligt rum.
 • Solbadning skal være gradvis. Så på den første dag er der 10-15 minutter i direkte sollys. Hver gang kan du øge tiden med 5-10 minutter. Den maksimale hvileperiode må ikke overstige 1 time, forudsat at kroppen allerede har en brunbrun.
 • Gode solbriller med UV-belægning af høj kvalitet beskytter øjets slimhinde og forhindrer udviklingen af konjunktivitis.
 • Uanset hvor meget tid du planlægger at tilbringe på ferie, skal du ikke glemme den hat, der beskytter mod overophedning af hovedet og varmeslag.
 • Kroppen bør påføres creme med et beskyttende filter fra ultraviolet stråling på ikke mindre end 6-10 enheder.
 • Solbadning er ikke mulig på tom mave og umiddelbart efter et måltid, også under forbud mod at sove på stranden.

Manglende overholdelse af ovenstående anbefalinger med en daglig brand er farlig. Da overdosis med ultraviolet fører til for tidlig aldring og reducerer hudens elasticitet, øger risikoen for hud- og kræftpatologier. Derudover bryder overskydende UV DNA og celledeling på grund af ødelæggelsen af proteinkonstruktioner. Bestrålede celler er ikke i stand til at opdele og gradvist dø af.

trusted-source[2]

Hvor meget solbadning i solen for første gang?

På en sommerferie skal du vide, hvor meget du skal solbade i solen for første gang. Solbad skal tages 30-40 minutter efter at have spist, hvile på tom mave anbefales ikke. Hvis du vælger et sted at slappe af, skal du huske at det er bedre at ligge med dine fødder mod solen og vende om så ofte som muligt.

 • På den første dag i varmen kan du blive 10-15 minutter om morgenen og samme tid om aftenen. Dette vil gøre det muligt for kroppen at tilpasse sig. Hvis der er stærk varme, skal tiden reduceres til 5-10 minutter.
 • På den anden dag kan solprocedurer fordobles, men ikke mere. En kraftig stigning i dosering kan føre til forbrændinger i den uforberedte krop.
 • På den tredje dag kan hvile blive bragt op til en time eller mere.

Den anbefalede tid til solbadning i solen afhænger af hudtype. En fototype er graden af følsomhed af epidermis til UV. Der er fire grundlæggende fototyper:

 1. Folk med lyse øjne og gennemsigtig hud, rødt hår eller lysebrunt, har fregner. Denne fototype brænder ikke, men brænder. For at få en smuk skygge er det bedre at bruge selvdanning. Hvis du vil slappe af i solen, skal du bruge en creme med en høj SPF 30-60.
 2. Mennesker med grå eller brune øjne, hudlys, hår lysebrunt eller lys. I solen rødme hurtigt, hvorefter der opstår en let rødme. Risikoen for brænding er høj, men solskoldning er flad. Resten skal ikke overstige 10-20 minutter ad gangen.
 3. Mørkblondt hår, mørk hudfarve, brune øjne. Sådanne mennesker brænder næsten ikke, kroppen mørkere øjeblikkeligt. Du kan hvile 20-30 minutter ad gangen. Anbefalet solcreme SPF 10-15
 4. Mørke øjne og sort hud. Sådanne mennesker kan blive brændt, hvis de bruger hele dagen i den brændende sol. Hurtigt få en solbrændthed. Beskyttelsesudstyr er ikke nødvendigt. Men det skal huskes, at langvarig solbadning aldrer huden, dehydrerer, overdryperer.

For en sikker sommerferie kan du udføre korte garvningsprocedurer. Det er nok i 10-15 minutter, så kroppen får den nødvendige dosis af vitamin D, og huden har tid til at brune. For at opnå en ensartet skygge er tanning bedst, mens du står, mens du ligger eller sidder, skal du regelmæssigt vende om. Derefter ligger i 10-15 minutter i skyggen og lader kroppen afkøle. Du kan tage en kølig bruser eller gå til en dukkert i dammen.

Hvor lang tid er det bedre at solbade i solen?

For at få en smuk sommer skygge af kroppen og maksimal fordel for kroppen, bør du vide, hvornår du skal solbade i solen. Den ønskede effekt kan opnås ved korte solbadning om morgenen og aftenen. I de første dage er 5-15 minutter nok. Fra kl. 11:00 til 16:00 undgås varmt varme, da der er risiko for forbrændinger og endda solstråle.

Under din ferie, dyppes jævnligt i havet. Vanddråber skal tørres, da de fungerer som originale linser under åben sol, hvilket øger risikoen for forbrændinger. Glem ikke at i brænderne brænder de oftere end på land.

Må ikke sætte dig selv et mål for at få en mørk hudfarve. Overdreven solskoldning fremkalder for tidlig aldring af epidermis, overdry den. Det ser den bedste chokoladefarve ud, som ikke kun er attraktiv, men viser også sundhed.

Med hvor meget kan du solbade i solen?

Ønsker at få en smuk og vigtigst sikker solskoldning i sommeren, bør du vide, hvor meget du kan solbade i solen. Solprocedurer er bedst at starte om morgenen, det vil sige fra 8-9 og indtil kl. 11.00. Om morgenen er den himmelske krop mere aktiv end om aftenen, så du skal være forsigtig. Det vil være sikkert at 5-10 minutter hvile under UV. Gradvist kan tiden øges, men på betingelse af, at der ikke er nogen forbrændinger, udslæt, rødme på kroppen.

Det er bedre at undgå en varm og særligt aktiv middagssol. På dette tidspunkt er der stor risiko for brænding, varme eller solstråle. Efter 16:00 var lysstyrken ikke så aktiv, så du kan hvile i 15-30 minutter og gradvist øge tiden. I dette tilfælde bør udsættelsen til aftenen ikke overstige tre timer.

For at en brunbrun skal vise sig smuk og jævn, bør du følge disse regler:

 • Gå til stranden, bar kroppen gradvist: første top, så bund og ben.
 • Tør dig selv med et håndklæde, når du dypper ned i vandet. Da dråberne øger risikoen for rødme og forbrændinger.
 • Hvil med hovedet dækket og i solbriller. Glem ikke beskyttelsen af håret, forbehandle dem med et specielt tonic eller balsam, der forhindrer overdrypning.
 • Prøv at have en aktiv hvile, ligg ikke på stranden.
 • Brug beskyttende kosmetik med SPF-filter. I dette tilfælde, jo lettere huden, jo højere beskyttelsesindeks.

Solstråler er nyttige til kroppen, men kun i moderation. Langvarig ophold under dem kan føre til alvorlige problemer: forbrændinger, sol eller termisk chok, udvikling af melanom. Derfor er det bedre at vide, hvor meget du kan solbade, og hvordan du gør det sikkert.

Hvor lang tid tager det at solbade i solen?

Ifølge medicinsk statistik øges hvert år antallet af personer, der er ramt af solstudiet. For at hvile med succes skal du huske, hvor meget du har brug for at solbade i solen og hvordan man gør det korrekt.

Den optimale tid til solbadning er morgentid, dvs. Før kl. 11.00 og aften efter kl. 16.00. I lande med et varmt klima, denne gang falder til 10:00 om morgenen og efter 18:00. Ved frokosttid var lysarmaturen meget aktiv og farlig. For at opnå en ensartet sommerhudtone er det tilstrækkeligt at bruge ikke mere end to timer i varmen.

Hvor mange minutter tager det at solbade i solen?

At vide, hvor mange minutter du skal solbade i solen, kan du ikke kun få en smuk, men også en sikker solbrunning. Forkert dosering af sollys er skadeligt for kroppen. Som huden tørrer op, bliver det ubehageligt at røre ved og hurtigt aldre.

Anbefalet tid til solbadning, forudsat at der anvendes en passende solcreme:

 • Den første dag - om morgenen og om aftenen i 1 time.
 • Den anden dag er om morgenen 1,5 timer og om aftenen 2 timer.
 • Den tredje dag er om morgenen 2 timer og om aftenen 3 timer.

For ejere af hvid hud er første gang i solen bedre at reducere til 10-15 minutter. Og om aftenen kan du gå ud i 30 minutter.

Når man skal solbade til søs, skal man huske, at den optimale tid til tilpasning af kroppen og opnåelse af en sommerskygge er 10-14 dage. Med en kortere hvile bør du ikke skynde dig under hovedet, da det ikke kun kan ødelægge din ferie, men også føre til ubehagelige konsekvenser.

Hvordan solbade med hvid hud i solen?

Hvid hud og solskoldning er komplekse begreber. Problemet er, at denne type øjeblikkeligt bliver rød og først køber en brunbrun. Den keltiske fototype brænder meget hurtigt og forårsager mange negative konsekvenser, både fysiske og æstetiske.

Overvej hvordan man kan solbade med hvid hud i solen:

 • Solprocedurer skal udføres om morgenen fra kl. 08.00 til 10.00 og aften fra kl. 18.00. Det er bedre at tilbringe et frokostinterval i et køligt rum.
 • For at opnå en solbrændt kropstone tager det længere tid end for andre fototyper. I dette tilfælde vil tanens skygge være lysere og lidt rødlig.
 • Glem ikke at beskytte huden, især ansigt og læber, ved hjælp af speciel kosmetik. Vælg en creme og lotion med en øget beskyttelsesfaktor.
 • Straks efter badning i saltvand skal du tage et frisk brusebad og tørre dig selv. Efter hver vandbehandling skal du genoprette laget af solcreme.
 • Når du vælger et hvilested, hold dig væk fra vand, da solens stråler afspejler overfladen og øger dens aktivitet.
 • Lig ikke i en pose, erstat solen for forskellige dele af kroppen. Sov ikke på stranden.
 • Drik så meget rent vand som muligt. Spis frisk frugt og grøntsager, friskpresset juice. Alkohol og sodavand er kontraindiceret.
 • Efter at have vendt tilbage fra stranden skal du tage en kølig bruser og behandle kroppen med en fugtighedscreme. Hvis der er mistanke om en forbrænding, skal du bruge lokale lægemidler med panthenol.

Ud over ovenstående anbefalinger skal der lægges særlig vægt på ernæring. Hvil skal være efter en let snack. For at opnå en smuk solbrød anbefales det at vælge produkter med melanin (pigment, der er ansvarlig for den mørke farvetone). Spis fersken, abrikoser, meloner, vandmeloner, gulerødder. Minimere eller helt afstå kaffe, chokolade, salt, fedtet eller røget mad, da det hæmmer produktionen af melanin, hvilket negativt påvirker solskoldning.

Hvordan man jævnt solbade i solen?

Efter at have ventet på sommeren og endelig kommer ud på stranden, har mange vacationers et spørgsmål, hvordan man jævnt solbjerder i solen? For at opnå en smuk hudtone skal du følge disse anbefalinger:

 • Flyt, løb, spring, gå, spille beachvolleyball og andre aktive spil. Hvis du bare lægger sig ned og vender om fra tid til anden, så virker den solide farve ikke.
 • Før du går udenfor, må du ikke anvende alkoholholdige produkter eller parfume til kroppen. Dette kan medføre udseelse af alderspots.
 • For at undgå forbrændinger skal du hvile om morgenen eller om aftenen, men ikke mere end to timer ad gangen.
 • Glem ikke hoveddressen, fordi aktiv varme tørrer ikke kun huden, men også ubeskyttet hår, som let kan omdannes til halm.
 • Vedligehold en vandbalance og ikke hvile på en tom mave eller umiddelbart efter at have spist.
 • Brug solcreme kosmetik og fugt huden.

Du kan få en solbrun i stående stilling, når solen og vinden griber kroppen fra alle sider. Tag ikke alkoholholdige drikkevarer til hvile og sov ikke under solprocedurer.

Hvilken slags olie er bedre at solbade i solen?

Når man forbereder sig på at gå til stranden, bør man vide med hvilken slags olie det er bedre at solbade i solen. Alle olier er opdelt i aktivatorer og beskyttende. Hvis du har den første fototype, det vil sige hvid hudbestandig hud eller en anden fototype, skal du vælge olie med høj SPF, det vil sige en solcreme faktor. Hvis du har sort hud og solbrændte hurtigt falder på det, er det bedre at bruge olieaktivatorer, hvilket vil fremskynde tændingsprocessen og ikke tillade dig at få solbrændthed.

I de fleste tilfælde har olie en lav grad af beskyttelse, så den er ideel til korte solprocedurer. Sådanne midler hjælper med at genoprette væv efter UV-eksponering, fugt, justere vandbalancen og mætte med nyttige stoffer.

Overvej de mest populære kosmetiske olier til en smuk brunfarge:

 • Garnier Ambre Solaire Oil er en af de mest populære kosmetik. Indeholder et fotostabil filter, der giver pålidelig beskyttelse mod den aktive sol. Har flere grader af beskyttelse SPF: 6, 10, 15 og olieaktivator. Velegnet til forskellige hudtyper og kan anvendes fra de første hviledage. Den har en lysformel og sprøjtes jævnt i hele kroppen.
 • Sol - fugtiggør og fremmer hurtigt solbadning. Indeholder carotenoider, rosehøjenolie og mango-ekstrakt.
 • Nivea er et universalprodukt med forskellige SPF og olieaktivator. Indeholder jojobaolie, som har antioxidant, regenererende og antiinflammatoriske egenskaber. E-vitamin aktiverer produktionen af kollagen og elastinfibre, styrker cellemembraner og forbedrer hudens elasticitet.
 • Floresan - beskytter mod aldring, indeholder shea smør, vitamin A og gulerod ekstrakt. Hurtigt absorberes og efterlader ingen rester på tøjet.
 • Vichy Ideal Soleil er en solcreme til følsom hud. Det har SPF 50, så det kan bruges på ubrændt krop.
 • Eveline - fremmer det hurtige udseende af en tyk og lang brunbrun. Det har vandfaste egenskaber. Indeholder vitaminer C og E, valnødolie og beta-caroten.
 • Payot - har en gennemsnitlig grad af beskyttelse og aktive anti-aging egenskaber. Neutraliserer fotografering under påvirkning af ultraviolet, forhindrer rynker, pigmentpletter og tørhed.

Naturlige olier til solskoldning:

 • Kokos - lukker ikke porer, forårsager ikke irritation og allergier, absorberes hurtigt. Det har en let behagelig aroma. Kan bruges både før og efter garvning for at fugt og nære kroppen. Indeholder umættede fedtsyrer, genopretter huden og hjælper med at få en jævn tone.
 • Oliven - et overkommeligt, men ikke mindre effektivt værktøj. Mætater vitaminer, nærer og beskytter mod aggressivt sollys. Ideel til fjernelse af rødme og smerter ved forbrændinger.
 • Solsikke - For en god solbrændt skal du bruge koldpresset olie, da den indeholder flere vitaminer, fedtstoffer og sporstoffer. Nærer og regenererer hudceller efter solprocedurer.

En af de vigtigste fordele ved olier foran andre solcreme kosmetik er, at olien ikke vaskes så hurtigt efter vandprocedurer. Produktet skal påføres ren hud 30 minutter før solens eksponering. Efter svømning anbefales det at forny beskyttelseslaget. Hvis der anvendes naturlig olie uden SPF-faktorer, er det bedre at forkorte resten, da det kan blive brændt.

Sådan solbeder du den blege hud i solen?

Ejere af den første fototype står ofte over for problemet med at solbade den blege hud i solen. Overvej de vigtigste faktorer, der bør undgås for en sikker sommerferie:

 • Lang eksponering for brændende sollys er en risiko for at blive brændt. For at beskytte skal du lægge på kroppen solcreme kosmetik, og hvis du ikke solbade, så læg på det afsluttende tøj.
 • Vær særlig opmærksom på kropspleje. Indehavere af bleg hud er kontraindiceret aggressive scrubs og peelings. Sammensætningen af sådanne kosmetiske midler indbefatter slibende komponenter, der let kan skade de solbagte væv.
 • Anvend ikke på huden alkoholholdige produkter, det vil sige parfume eller dekorative kosmetik, før de går ud i solen. Dette kan forårsage forbrændinger, udseendet af pigmenterede pletter. Giv fortrinsvis tanningolier med et højt beskyttelsesniveau.
 • Solbadning er bedre at tage om morgenen eller aftenen. Fra 11:00 til 17:00 skal det være i et køligt rum.
 • Lig ikke i solen. For at få en ensartet hudtone skal du konstant bevæge sig, fordi solens stråler virker på den bevægende krop over hele sit område. Og dette reducerer risikoen for forbrændinger betydeligt.

Ud over ovenstående faktorer, før du går til stranden, er det nødvendigt at fylde op på drikkevand, tage panama og solbriller. Det er også nødvendigt at være opmærksom på den tid, der bruges i varmen. Start fyret gradvist fra 10 minutter for første gang og øg hver gang. Hvis du følger alle anbefalingerne, vil den blegne hud forblive ung, sund og selvfølgelig garvet.

Hvor mange timer kan jeg solbade i solen?

Venter på sommeren og endelig komme ud på stranden, spekulerer mange: i hvor mange timer kan du solbade i solen. Hvis du følger alle regler for sikker opbevaring under sollys og solbade gradvist, kan du få en vedvarende chokoladefarve af huden i 10-14 dage. Men du kan opnå en smuk farve på kortere tid, for det er du nødt til at overholde sådanne regler:

 • Først og fremmest købe en creme, lotion eller olie med den nødvendige SPF-beskyttelse til din hud. Dette vil brune og ikke brænde og beskytte den uforberedte krop mod skadelig stråling. Gradvis kan beskyttelsesfaktoren reduceres.
 • At pleje kroppen efter solprocedurer er ikke overflødigt at købe naturlig vegetabilsk olie (kokos, oliven, sesamolie, avocado eller valnød). Det vil fugtige huden og forberede sig på yderligere solbadning. Desuden giver olien huden en behagelig glød og bevarer den allerede eksisterende solbrændte.
 • Glem ikke sikkerheden, gå kun ud på gaden om morgenen og aftenen. Afslappende på stranden i frokostpauserne kan forårsage forbrændinger og mere alvorlige komplikationer.
 • Hemmeligheden om en ideel brunfarve i dens ensartethed, så brug tid under solen aktivt. Hvis du foretrækker en passiv liggende på en chaiselong, så glem ikke at vende om, så solen griber alle dele af kroppen. Vælg om muligt et sted nær vandet, da overfladen tiltrækker og afspejler sollys.

Solskoldning er ikke kun smuk, men også farlig. Pas på din hud og ikke jage efter en hurtig solbrændthed.

Hvordan man korrekt solbatter ansigt i solen?

Mange vacationers, i forfølgelse af den smukke sommertone i huden, glemmer, hvordan man korrekt solbeder ansigtet i solen. Der skal lægges særlig vægt på forberedelsen til en sommerferie. 2-3 dage før du går til stranden, skal du skrælle eller skrubbe. Denne procedure vil exfoliere de døde celler, der forhindrer en solbrændthed. Brug ikke makeup på stranden, samt tonics og andre affaldsprodukter, der indeholder alkohol, da dette kan medføre udseende af pigmentpletter eller solskoldning.

Det er nødvendigt at vælge et middel med en SPF-faktor. Det er på ham afhænger hastigheden og sikkerheden ved solskoldning. Start solbadene fra fem minutter og gradvist øge tiden. Hvis du vælger et sted på stranden, skal du gå til solen med dine fødder, så har du enhver chance for endda garvning. Pas på beskyttelse af næse, kinder og ører, da disse områder af ansigtet oftest udsættes for forbrændinger. Glem ikke solbriller, som beskytter øjnene mod ultraviolet stråling.

Grundigt gennemgå din kost. Afvis alkoholholdige, kulsyreholdige og for kolde drikkevarer på stranden. Spis friske grøntsager og frugter, der aktiverer produktionen af melanin. For at beskytte huden mod for tidlig aldring indbefattes i kosten nødder, majs eller olivenolie, kål, grønne grønne.

Hvor ofte kan du solbade i solen?

Sommer er en periode med aktiv sol, hvor en undermålt mængde er farlig for kroppen. Hvor ofte det er muligt at solbade i solen, afhænger i mange henseender af korrekt forberedelse til hvile og bestemt den valgte tid til solprocedurer.

Hovedprincippet om en smuk, sund og vigtigst sikker tan er gradvished. Læs fra 5-10 minutter, hvilket øger resten. Den optimale tid til solbadning er perioden fra kl. 08.00 til 10.00 og klokken 16.00. Fra 11 til 16 peak solaktivitet, så gaden er ikke ønskelig.

Når daglig solbadning skal tage hensyn til tidspunktet på dagen og graden af fare for solskoldning:

Tid

Solaktivitet

Risiko for solskoldning

6: 00-10: 00

Lav

Den sikreste periode.

Kl. 10.00-12.00

Central

Relativt sikkert, men du bør bruge solcreme.

12: 00-16: 00

Høj

Solbadning er kontraindiceret selv med solcreme kosmetik.

16: 00-17: 00

Central

Hvil er sikkert.

17: 00-20: 00

Lav

Den mest sikre periode.

 

Brug altid solcreme til huden, uanset om den første dag du hviler eller den tiende. Under den aktive sol forbliver hjemme, når du går ud, påfør solcreme og lette tøj på huden, der dækker følsomme områder af kroppen. Glem ikke om hat, solbriller og drikkevand.

Hvordan brune, men ikke brænde i solen?

Når du går på sommerferie, skal du vide, hvordan du brune, men ikke at brænde i solen. Lad os overveje de grundlæggende regler for sikker brand:

 • Gå ikke ud i solen fra kl. 11.00 til 16.00. På dette tidspunkt er intensiteten af ultraviolet den højeste og farlige.
 • På det varmeste tidspunkt på dagen bære lyse tøj lavet af naturlige stoffer, helst af lys farve. Dæk hovedet med en hat, cap eller panama, så glem ikke solbriller.
 • Skaff en solcreme med SPF, der passer til din fototype. Påfør det i 20-30 minutter før du går til stranden og genoprette efter badning.
 • Efter vandprocedurer skal du tørre, da vanddråber kan øge tændingsprocessen og dermed forårsage forbrænding.
 • Bevar kroppens vandbalance, fordi manglen på vand gør huden tør, hvilket øger risikoen for skade.
 • Glem ikke om en kølig bruser og fugtgivende kroppen efter at have vendt tilbage fra en hvile. Dette vil gøre det muligt for vævene at genoprette og forberede sig på følgende solprocedurer.
 • Få en smuk solbrændthed og ikke brænd dig selv ved hjælp af ordentlig ernæring. Et par dage før den planlagte ferie, føje til dine kost fødevarer med flerumættede fedtsyrer Omega 6,3, med PP vitamin A, E og C. Inden vi går til stranden kan du nyde et køligt glas grøn te med citron.

Det skal også tage hensyn til, at solbadning har en række kontraindikationer. Solstråler anbefales ikke til personer med alvorlige sygdomme i kardiovaskulære, respiratoriske, endokrine, genitourinære eller nervesystemer. Med følsom hud og tilstedeværelsen af et stort antal mol, pigmentpletter på kroppen, indtagelsen af forskellige medikamenter. I dette tilfælde bør du konsultere din læge, så søstjernen ikke forårsager komplikationer.

Hvis det er solbrændt, kan jeg solbade?

Mange mennesker har det samme spørgsmål, hvis det er solbrændt, kan jeg solbade? Hvor korrekt at handle i dette tilfælde, at vente på genoprettelse af integumenter og at fortsætte solbadning eller udsætte alle indtil den følgende varme sæson?

Varigheden af opsving efter solskoldning afhænger af mange faktorer:

 • Dybden af vævsskade.
 • Hudtype.
 • Brændingsareal.
 • Pas på det berørte område.
 • Patientens alder.
 • Tilstedeværelse af kroniske sygdomme.
 • Tilstedeværelse af komplikationer.

I gennemsnit opstår lysforbrændinger inden for 3-5 dage uden særlig pleje og behandling. Hvis der er komplikationer, kan tilbagesøgningen tage en måned. Efter forbrændinger kan synlige kosmetiske defekter (fødselsmærker, pigmentpletter, frynser) forblive.

Hovedkriteriet for at opnå en genopretning er fuldstændig regenerering af huden. Brændte væv skræl, og i deres sted dannes en ung, lyserød farve. Forbrænding indikerer, at kroppen ikke er klar til længerevarende og aktiv udsættelse for ultraviolet stråling. Derfor kan du selv efter en svag bestråling solbade i mindst 3-5 dage.

I denne periode er badning i bad eller sauna forbudt, da høj temperatur og fugtighed forårsager øget svedtendens. Svedkirtlerne i de dybe lag af huden og deres udskillelseskanaler kan blive beskadiget, hvilket får væsken til at akkumulere under huden. På grund af dette er hurtig afmontering af beskadigede væv, dannelse af blærer og risiko for infektion.

Hvis brændeskader indtager et stort område, forårsager høj temperatur smertefulde fornemmelser. For at accelerere genopretningen anbefales det at bruge lægemidler baseret på dexpanthenol: Bepanten, Baneoocin, Levomekol. Det er ikke overflødigt at anvende topiske midler til forebyggelse af infektion, for eksempel Levomekol eller Baneocin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.