^

Hvordan ikke at solbade i solen?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Moderat udsættelse for ultraviolette stråler er ikke kun nyttigt, men også nødvendigt for kroppen. Men i nogle tilfælde er solbadning farlig og endog kontraindiceret, så du bør vide, hvordan du ikke kan solbade i solen og beskytte dig mod forskellige komplikationer.

 1. Få solcreme med den maksimale beskyttelsesfaktor SPF 50-80. Påfør det på den udsatte hud før hver solstråling. Vær særlig opmærksom på hænder, skuldre, décolleté zone og ansigt (næse, kindben, ører, læber), da disse zoner brænder først. Glem ikke solcreme hår kosmetik, fordi de også lider af UV undersøgelse.
 2. Prøv ikke at gå ud i solen under det intensive arbejde, det vil sige fra 11 til 16 timer. Hvis du er på gaden, hvile i skyggen. Efter badning i reservoirerne skal du forsigtigt tørre huden, da vanddråber kan forårsage forbrænding.
 3. Pick up for sommeren et rummeligt, let tøj (mørk farve tiltrækker solen), som vil lukke hovedlegemet. Glem ikke om hatten og solbrillerne.
 4. For at forhindre fremkomsten af alder pletter, gælder inden jeg går i seng på kropscreme med vitamin C. Minimer eller stoppe i sommeren anvendelse af orale hormonale kontraceptiva, tetracyclin, antihistaminer og diuretika. Alle disse stoffer øger kroppens følsomhed kraftigt til solen. Du kan forberede et hjem middel til solskoldning. Bland i lige store mængder citronsaft og vand. Håndter denne blanding af hånden, børste, dekollete området, halsen.
 5. Der er visse produkter, der forhindrer solbadning. I kosten skal være mad rig på lycopen. Det anbefales at spise tomater og deres soja, meloner, forskellige bær og drikke afkølet grøn te.

End at smøre, at solbade i solen?

Gå på en sommerferie, du bør vide, hvad du skal sætte på for at få solbrændt og ikke få solskoldning. Først og fremmest skal du erhverve solcreme med det relevante SPF-beskyttelsesindeks for din fototype. Tallene på pakken angiver den maksimale tilladte tid til sikker hvile. Det er jo jo større antal, desto længere er det muligt at nyde solens stråler, da beskyttelse mod skadelig UV vil virke.

Enhver solcreme skal anvendes før du går til stranden, helst i 20-30 minutter. Derudover skal det løbende opdateres, især efter vandprocedurer. For det rigtige valg af solcreme kosmetik er det ønskeligt at fokusere på sådanne faktorer:

Hudtype

Moderat klima

Varmt klima

Meget varmt klima

1. Uge

Andre dage

1. Uge

Andre dage

1. Uge

Andre dage

Bleg

SPF 30

SPF 40-50

Lyse

SPF 30

SPF 10-15

SPF 30

SPF 15

SPF 30

Normal

SPF 10

SPF 15

SPF10

SPF 30

SPF15

Mørk

SPF 5-10

 

SPF 15

SPF 5-10

SPF 30

SPF 5-10

               

Midler til solskoldning er tilgængelige i forskellige former og konsistenser. Ejere af tør og normal hud er bedre at vælge en creme, og med olieholdig og kombinationsskind - flydende former for kosmetik, for eksempel geler eller emulsioner.

Overvej de mest populære garvning forlængere, som ikke kun fremskynde udseendet af en smuk hudfarve, men også bevare den resulterende nuance:

 • Olie til / efter garvning - har en let struktur, så den falder jævnt på huden og absorberes hurtigt. Mange olier har solcreme faktorer, der minimerer risikoen for forbrændinger. Olien fugter og hjælper med at få en smuk skygge.
 • Solforstærkeren bruges bedst efter en strand og et kølebruser. Moisturizes, beroliger og køler, fremmer garvning.
 • Selvbrændingsspray anvendes bedst efter retur fra ferie. Tillader dig at gemme og forbedre den resulterende nuance. Et sådant værktøj er ret nemt at bruge, og dets virkning manifesteres i 3-5 minutter.

Ud over de ovennævnte stoffer bør du ikke udelukke fra listen og fugtgivende mælk eller fløde. Sådanne kosmetik beroliger den betændte krop og virker som en forebyggelse af fotografering.

Hvad hvis solen solede ansigtet i solen?

Nogle mennesker er skeptiske til at solbade og argumenterer for, at solprocedurer fremskynder hudens aldringsproces. I dette tilfælde er spørgsmålet om hvad man skal gøre, hvis solbrændt ansigt i solen er meget relevant. Hvis solbrunten er lys, skal du ikke bekymre dig, men hvis der er tegn på alvorlig forbrænding og alvorlig smerte, anbefales det at søge lægehjælp.

For at undgå solskoldning i huden, og især ansigtet, anbefales det at overholde sådanne regler:

 1. For at beskytte ansigt og øjne skal du bære solbriller og en hat, for eksempel en hue eller en brættet hue.
 2. Ansigtshuden er meget følsom i modsætning til andre dele af kroppen, derfor har den en høj tendens til at brænde og udvikle for tidlige rynker. For at beskytte det skal du bruge speciel kosmetik med en høj SPF faktor.
 3. Hvis du ejer en lys hud, er det bedst minimeret, at du opholder dig under det brændende solskin. Jo mørkere hudtonen, desto sikrere og længere kan du solbade. Under alle omstændigheder, slappe af på stranden er bedre om morgenen eller aftenen.
 4. Glem også ikke, at kvaliteten af solskoldning påvirker kosten. For at reducere risikoen for forbrændinger, er det nødvendigt at medtage sådanne produkter i menuen: hindbær, jordbær, granatæbler, nødder og tørret frugt, druer, citrusfrugter, bønner, rødbeder, aubergine, grøn te.

Ud over ovenstående anbefalinger drikker du mere væske, vasker og tager kun en kølig bruser, fordi for varmt eller koldt vand irriterer huden. Vær opmærksom på ansigt sæbe og andre plejeprodukter. Det er ønskeligt, at sommerens kosmetik ikke indeholdt aromaer og havde en naturlig sammensætning. Brug fugtgivende lotioner, der forhindrer hudens skrælning.

Ansigtet er solbrændt i solen - hvad kan man blegge?

Der er mange metoder, der kan slippe af med uønsket solskoldning. Ofte er det pigerne, der står over for problemet, når ansigtet er solbrændt i solen. Men det er muligt at whiten en hud afhænger af sin type og helt sikkert fra solbrændthed.

 1. Whitening kosmetik.

Til dato tilbyder kosmetikindustrien en bred vifte af blegemidler, lotioner og geler. Sådanne præparater indbefatter phenoler, essentielle olier, syrer, sulfider og endda UV-filtre. Oftest for at genoprette lysetone anvendes sådanne blegemidler: fløde Floresan, Christina Fluoroxygen + C, Loretta, Mirra (kæmper med pigmentering), Eveline.

 1. Kosmetolog.

Der er kosmetiske procedurer til afklaring: laserblegning, fotokorrektion, overflade kemisk peeling og andre. De har alle til formål at exfoliere celler med et højt indhold af melanin og justere kroppens farve. For at opnå det ønskede resultat er 2-3 sessioner nok. Men i lette periode må du overholde speciel hudpleje og undgå sollys.

 1. Alternative metoder.

Ud over kosmetik og salonprocedurer er der alternative metoder til hvidbearbejdning af ansigtet. Før du bruger dem, skal du sørge for, at kroppen reagerer normalt på et sådant middel. For at gøre dette er det nok at teste det på et lille område af huden og sørge for, at der ikke er allergiske reaktioner.

 • Mælkesyre i kefir og creme creme fremmer blødt præcisering af huden. Påfør disse produkter på dit ansigt som en maske i 15-20 minutter. Procedurer skal udføres dagligt i 10-15 dage.
 • Tag en flok grønne persille og knus det grundigt til en grødete tilstand. Påfør masken dagligt til det rensede ansigt i 30 minutter. Procedurernes varighed afhænger af de ønskede resultater.
 • Skær et par kartofler fra skrællen og hak til en tilstand af vandløb. Tilsæt et par dråber frisk citron til kartoflerne og bland. Påfør den resulterende blanding i 30 minutter til ansigt. Skyl med varmt vand, massage huden forsigtigt.
 • Dagligt, før du går i seng, påfør frisk friske aloe vera juice på dit ansigt. Masken skal vaskes om morgenen.
 • Fortynd den kosmetiske hvide ler med vand til en svampet tilstand. Påfør masken på ansigt i 15-20 minutter, skyll med varmt vand.
 • Tilsæt lidt sodavand til din vaskehjælp og massér dit ansigt grundigt for at exfoliere de keratinerede celler under solbadning.

Prøv at lette ansigtet, glem ikke at bruge solcreme makeup, anvende det før hver udgang til gaden. Undgå også langvarig udsættelse for direkte sollys.

Hvordan fjerner man rødmen, hvis ansigtet er solbrændt i solen?

Lang hvile på stranden eller blive på gaden i toppen af aktiviteten af solstråling fører ofte til forekomsten af hyperæmiske områder på ansigt og krop. Overvej hvordan man fjerner rødme, hvis ansigtet er solbrændt i solen.

 • En maske lavet af hvedemel hjælper med at genoprette normal hudfarve. Fortynd leget med mel med vand til konsistensen af tyk creme. Påfør forsigtigt på ansigt i 15-20 minutter og skyll. Udfør proceduren to gange om ugen.
 • Beroligende og blegende egenskaber har en mandelbaseret skrubbe. Sug i vandet om natten 5-6 nødder. Om morgenen skal du knuse dem grundigt og fortyndes med mælk, indtil der opnås en pastaagtig konsistens. Påfør masken om natten, og om morgenen skylles det med koldt vand.
 • Frisk agurk rist på et rivejern og tilsæt et æg til det. Rør alt til en homogen konsistens og anvend ansigt. I stedet for en maske kan du bruge agurkskiver, men i så fald vil resultatet være ujævnt.
 • Effektive whitening egenskaber i forhold til garvet hud besidder citrusjuice. Bland i lige store mængder juice (appelsin, citron, lime eller grapefrugt) og honning. Påfør blandingen på dit ansigt i 10-15 minutter, skyll med varmt vand. Efter en sådan maske er det ikke overflødigt at have en fugtighedscreme.
 • Vitaminiserende, hvidtekalkende og beroligende egenskaber har en maske lavet af saft af viburnum og æggehvide. Én æghvid visp i et stærkt skum og tilsæt det til en spiseskefuld vinjuice. Påfør blandingen på et rent ansigt i 20-30 minutter, skyll derefter med varmt vand. Efter denne procedure bliver huden blød, ren og ren.
 • Tag en spiseskefuld på 5% hydrogenperoxid og bland med samme mængde kartoffelstivelse. Rør alt til glat. Påfør på ren hud i 10-20 minutter, skyll med varmt vand.
 • For at glatte hudtonen er en citronbaseret maske et glimrende valg. Bland to spiseskefulde citronmasse med ris eller hvedemel. Rør godt og anbring i 15-20 minutter på et rent ansigt.
 • Hvis rødmen fra ansigtet skal fjernes hurtigt, vil te komprimerer hjælpe. Brew stærk sort eller grøn te, køl den og hæld den i isform. Frosne terninger tørre dit ansigt.
 • Sked havregrynene med kogt vand, lad dem svulme. Afkølet gruel påføres ansigtet i 10-15 minutter, skylles med varmt vand.

For at undgå uønsket rødme i ansigtet, brug solcreme kosmetik og ikke gå ud i solen, det vil sige frokosttid.

Hvordan ikke at solbade i solen overhovedet?

Hvis du er modstander af solskoldning, eller det er kontraindiceret under visse omstændigheder, bør du vide, hvordan du ikke kan solbade overhovedet. Overvej de grundlæggende regler for bevarelse af hvid hud om sommeren:

 1. Solcreme. Få en kvalitets solcreme med SPF 50-80. Før du går ud på gaden behandler du alle synlige dele af kroppen, især ansigtet. Gendan beskyttelsen hver 2-3 timer for et længere ophold i frisk luft.
 2. Sommertøj. Foretage lyse klæder af lyse farver fra naturlige stoffer. Glem ikke om hatten og solbrillerne. Du kan også købe en paraply, der beskytter mod uønsket stråling.
 3. Korrekt pleje af kroppen. Et par gange om ugen, peeling, eksfolierende døde hudpartikler og solskoldning. Du kan bruge masker fra citronsaft eller persille.
 4. Kost. Beskyt dig mod solaktivitet indefra. For at gøre dette skal du tilføje til dine diætprodukter med lycopen (et pigment der beskytter mod sollys). Brug tomater, meloner, bær.

Solbadning i solen fylder med energi, forbedrer metaboliske processer, stimulerer blodcirkulationen og forbedrer hele organismens arbejde. Solbadning øger immunsystemets beskyttende egenskaber, giver et godt humør og behagelige minder for hele året.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.