^
A
A
A

For tykke skove - ikke mindre et problem for miljøet

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

01 September 2018, 09:00

Økologer er bekymrede ikke kun på grund af den massive fældning af træer. Som det viste sig, er også tætte grønne zoner også usikre, da de kan føre til tørke.

 "Skoven er lungerne på planeten" - de lærte os i skolen, så de skal beskyttes og beskyttes. Men hvad vil der ske, hvis der er for mange skove? Store mængder af grønne plantager på et begrænset areal kan udløse jordens tørring. Hvorfor? Hvorvidt det er nødvendigt at forklare, hvad for at plante til fugt, som de modtager fra dybden. Med vand modtager træer næringsstoffer. Desuden er strømmen af de fleste biokemiske processer umulig.

Men sådanne processer forbruger ca. 1% fugt, der kommer gennem rodsystemet. Resten af vandet fordampes gennem bladene - uden dette fænomen, kaldet transpiration, kan træet heller ikke eksistere. En konstant cirkulation af fugt sikrer dets tilstedeværelse i plantevæv, så den kan cirkulere fra nedre til øvre sektioner.

Nu foreslår miljøforkæmpere at forestille sig, at i nogle tørre områder, hvor der er mangel på fugt, vokser grønne områder. Massen af plantager sender store mængder vand ind i atmosfæren. Det vides ikke, hvornår dette vand kan komme tilbage til jorden med nedbør. Hvis regionen karakteriseres af lange tørsæsoner med fuldstændig ophør af nedbør, kan store skove blive til store problemer.

Et eksempel kan være, at skovene vokser på Californiens sortiment af Sierra Nevada. Forskere fra University of Merced analyserede ændringen i total transpiration i grønne områder i Kings River og American River Basins over en 18-årig periode. Endvidere sammenlignede økologer mængden af fordampning af fugt og skovbrandeens dynamik.

Det viste sig, at i de tidspunkter, hvor der opstod stærke brande i skovene, var besparelsen af ferskvand i økosystemet mere udtalt. Hvis skovene brændte sjældnere, blev økonomien mindre (tilsvarende 17 mia. Vand og 3,7 mia. Tons årligt). I årenes løb steg vandforsyningen til Sierra Nevada-floderne i tørre år med 10% generelt som følge af udtynding af skovområder ved brande.

Mennesket er blevet vant til kun at vurdere skovbrande fra et negativt synspunkt. Men ifølge forskere er dette en slags naturlig udvælgelse, der er nødvendig for stabiliseringen af økosystemet. Selvfølgelig er for ofte tænding i hvert fald ikke god. Men manglen på sådanne gør skoven for stramme, og tørperioden kan blive endnu tørre, fordi en enorm masse plantager sender masser af fugt i atmosfæren.

Således vil skovens tidlige udtynding føre til fyldning af lokale floder og andre vandlegemer, og tørkeperioden vil være mere behagelig først og fremmest for skovbeboerne selv.

Problemet er beskrevet på siderne for Ecohydrology (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/eco.1978).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.