^
A
A
A

Sundhedsvæsenet i Ukraine betragtes som moralsk forældet

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

21 April 2017, 09:00

Eksperterne fra Verdensbanken, en organisation, der skal bidrage til verdens befolkninges fælles velfærd, vurderede det ukrainske sundhedsvæsen som moralsk forældet. Ifølge statistikker er den gennemsnitlige forventede levetid for mennesker i Ukraine i dag 71 år - og det er et dusin år mindre end i de fleste europæiske lande.

Specialister er opmærksomme på, at det er de forældede principper for sundhed, og de er årsagerne til den utilfredsstillende tilstand af folks sundhed i landet. Finansiering af medicin udføres ukorrekt og ineffektivt, hvilket kræver langvarig reform. Sådanne konklusioner blev foretaget af eksperter i Verdensbankens tematiske adresse.

"De systemiske principper for ukrainsk sundhedspleje ændrede næsten ikke fra Sovjetunionens eksistensperiode - i disse år blev den vigtigste retning af medicin betragtet som episodisk terapi af forværringer og akutte forhold," siger appellen. Husk, at det sovjetiske system for lægehjælp var baseret på Semashko's velkendte ordning, som oprindeligt betød, at der var gratis lægehjælp til alle i nød. På et tidspunkt blev en sådan ordning kaldt den bedste i Europa, men i dag er der i Ukraine lidt tilbage.

Eksperter siger, at dødsraten for repræsentanter for den voksne befolkning i Ukraine i dag er meget højere end den europæiske - med 65%. Af dette tal forekommer ikke mindre end 80% af dødsfald hos patienter med sygdomme i hjerte-kar-systemet og med maligne tumorer.

Mindst en fjerdedel af voksne repræsentanter for nationen - fra 18 til 65 år - har kroniske patologier, og 6-8% lider af tre eller flere kroniske sygdomme samtidigt.

Eksperter mener, at tankevækkende reform af medicin er nu en meget vigtig, både for sundheden for beboerne i Ukraine, samt for yderligere økonomisk vækst i landet: den dårlige kvalitet af beboernes sundhed har en direkte indvirkning på reduktion af produktivitet og effektivitet.

Ifølge de oplysninger, der opnås som følge af forskningen, kan en stigning i den samlede forventede levetid på kun 1 år øge BNP pr. Person med ca. 4%.

Ifølge Verdensbanken skal reformen af medicin i Ukraine hurtigst muligt udføres. Først og fremmest skal du være opmærksom på den økonomiske side af problemet. Men der opstår mange vanskeligheder her, og først og fremmest i den ukrainske lovgivning. Gør globale tilpasninger til sundhedsbeskyttelsessystemet, det er nødvendigt at udarbejde de relevante love på forhånd - faktisk i det øjeblik loven foreskriver, at lægemidlet i landet er socialt orienteret.

Derudover er der endnu en "men": Ukrainere selv er ikke særlig optimistiske over for ændringer i sundhedssystemet, og enhver innovation fra Sundhedsministeriet forårsager panik hos mange ukrainere. Derfor er dette problem endnu ikke en klar løsning.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.