^
A
A
A

Spiseligt emballagemateriale er opfundet af forskere

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

06 May 2021, 09:00

Et team af forskere fra Indien og Rusland er kommet med en særlig film, som du kan spise. Denne film kan bruges til at pakke næsten ethvert produkt - lige fra grøntsager og frugt til kød og fisk. Pakken indeholder kun naturlige ingredienser, der ikke udgør en sundhedsfare og ikke forurener miljøet. Under fugtige forhold nedbrydes filmen næsten fuldstændigt inden for 24 timer.

Forskerne offentliggjorde resultaterne af arbejdet i den videnskabelige publikation Journal of Food Engineering.

Medarbejdere ved indiske uddannelsesinstitutioner i Sri Padmavati og Sri Venkateswara samt repræsentanter for Ural Federal University og Institute of Organosynthesis ved Ural Branch of the Russian Academy of Sciences har udviklet tre muligheder for mademballage, som er baseret på en naturlig polymernatriumalginat - et algeprodukt. Natriumalginats molekylære sammensætning er i stand til at danne en film, og yderligere "styrkelse" af molekyler ved hjælp af en antioxidant - ferulinsyre - har ført til, at filmen er blevet stærk, ensartet og endda i stand til at øge produkters holdbarhed.

”Takket være den tilsatte komponents antioxidantegenskaber var det muligt at bremse oxidative reaktioner og forlænge friskheden af det emballerede produkt. Derudover kan der yderligere tilføjes antivirale komponenter til filmen, hvilket endnu mere positivt vil påvirke begrebet fødevarekonservering, ”forklarede en af forfatterne til værket, kemiker Grigory Zyryanov.

Hvad er hovedkomponenten i opfindelsen? Det er en spiselig polymer af naturlig oprindelse. Det bruges normalt til fremstilling af medicin, fødevarer, kosmetik, fordi natriumalginat er et fremragende naturligt fortykningsmiddel og stabiliseringsmiddel. Hjælpekomponenten i filmen er ferulinsyre, et stof med antioxidantegenskaber, et produkt af kanelsyre. Det kendetegnes ved bred farmakologisk aktivitet, hvilket giver antiinflammatoriske, antitoksiske, antivirale, antimikrobielle og endda antitumorvirkninger.

Produktionen af ny naturfilm er ganske overkommelig, da den ikke kræver særlige teknologiske faciliteter. Produktionen af naturlig emballage kan etableres hos virksomheder med speciale i produktion af fødevarer og polymerer. Det vigtigste er, at en sådan virksomhed overholder de etablerede normer, der gælder for fødevareindustrien.

Spørgsmålet om masseproduktion af en ny type emballage er stadig på løsningstrinnet. Eksperter kan ikke navngive den nøjagtige dato endnu. I betragtning af at forbrugernes efterspørgsel efter bæredygtige plastfolier vokser støt, sker dette sandsynligvis snart.

Primær informationskilde: Journal of Food Engineering

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.