^
A
A
A

Kabinettet indfører et nyt system til udstedelse af gratis medicin

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

17 November 2016, 09:00

Nu i Ukraine modtager patienter med kroniske sygdomme (astma, hypertension osv.) En recept for at få de nødvendige lægemidler på apoteket (gratis eller rabat). Ministerkabinet har til hensigt at ændre dette system fra næste år og lancere et refusionsprogram. Naturligvis er der nogle risici for det nye system til at få medicin, først og fremmest korruption, når et lægemiddel betales to gange. Det kan også påvirke kvaliteten - læger kan ordinere ukrainske analoger i stedet for udenlandske stoffer for at spare penge.

Den væsentligste forskel mellem genforbedring og det eksisterende system er den begrænsede liste over lægemidler til læger, der vil blive givet til patienter - fra næste år vil der kun blive udstedt de lægemidler, som ministerkabinet anbefaler.

Listerne over medicin vil blive udarbejdet i begyndelsen af året, det antages, at der vil være 22 lægemidler i den, og listen vil ikke blive revideret i løbet af året.

For flere år siden blev der allerede indført et lignende program for patienter, der lider af hypertension, som ordinerede en recept, og der blev givet et lægemiddel til ham på apoteket. For alle udstedte lægemidler modtog apotek kompensation.

Næste år vil de lokale apoteker blive kompenseret af lokale sundhedsafdelinger. Ifølge den tidligere leder af sundhedsministeriet Oleg Musia, og nu medlem af Sundhedsudvalget for Verkhovna Rada, vil det nye princip om dispensering af stoffer til kroniske patienter bringe vores land tættere på forsikringsmedicin.

Nu reimburnatsii program er stadig at blive færdiggjort, som påpeget af Alexander Yabchanka ekspert BP reform intensiv pleje pakke, er nu just er kendt som medicin vil blive givet til patienter, og som apoteker vil deltage i programmet, og for at undgå diverse manipulationer bedre anbefale for det aktive stof i stedet for specifikke medicin.

Spørgsmålet om at skifte til billige analoger af udenlandske stoffer forbliver et åbent spørgsmål. I april i år blev der lanceret et lignende program for patienter med diabetes, der blev anbefalet at skifte til ukrainsk fremstillet insulin, men mange anser det for mindre kvalitativt.

Yabchanka udtrykte også bekymring over salg af narkotika, når apoteker kan give dem fiktive opskrifter og modtage kompensation for dem og derefter sælge igen til regelmæssige priser. I dette tilfælde kan et enkelt patientregister hjælpe, men nu er der ikke engang omtrentlige udviklinger af dette dokument.

Ifølge Oleg Musiya vil godtgørelsen undgå korruption, da der ikke vil være nogen formidlere mellem lægemiddelvirksomheder og patienter.

Men lægemidler vil ikke blive givet til alle patienter gratis, ministerministeriet bemærkede, at hel eller delvis godtgørelse af lægemidlets omkostninger afhænger af patientens sociale status. For eksempel er det planlagt at give medicin til veteraner, Tjernobyl ofre og invalider gratis, rabatten vil blive foretaget til børn under 17 år.

Det er værd at bemærke, at i praksis møder patienter forskellige ubehagelige problemer, når de modtager medicin. Ifølge patienterne selv bør behandling af hypertension være konsistent, det er nødvendigt at tage visse lægemidler, og de skal vælges individuelt. Ofte er ingen dyre analoger fra indenlandske producenter helt ineffektive.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.