^
A
A
A

Hvor skal man lave ultralyd?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

21 May 2015, 18:00

Hvor skal man lave ultralyd, er dette spørgsmål helt sikkert opstået for hver enkelt af os. Overvej funktionerne i ultralyd, de vigtigste indikationer og kontraindikationer til dets adfærd, samt adresserne på lægecentre og klinikker.

Ultralyd er en diagnostisk metode, der er baseret på brug af ultralydbølger (luftvibrationer fra 20 kHz til 1000 MHz, uhørlige hos mennesker) for at undersøge menneskets subkutane strukturer. Ved hjælp af ultralyd er det muligt at undersøge sener, muskler, indre organer for at afsløre abnormiteter i deres funktion og mulige patologier.

Populariteten af denne diagnostiske metode forklares af dens sikkerhed, lave omkostninger, høj informativitet. Desuden er ultralyd en af de få metoder, der kan gentages, hvis det er nødvendigt.

Der er flere driftsformer for apparatur til ultralyddiagnose, overveje dem:

 1. Édimensionel tilstand - ultralydstrålen trænger på et tidspunkt i vævet og afspejles. Denne tilstand bruges til at studere hjertets kamre, store skibe, hulrum, cyster, vægtykkelse. Nøjagtigheden af denne tilstand og dens kvalitet er meget højere end i de to andre tilstande.
 2. Tredimensionel, sektoriel eller 2D-tilstand - giver et todimensionelt fladt billede ved en bestemt dybde af de anbragte strukturer. Det er den enkleste tilstand til opfattelse, da den afspejler den anatomiske struktur i tværsnittet.
 3. Doppler mode - bruges til at vurdere egenskaberne ved blodgennemstrømning og kvantificere blodgennemstrømning. Pulsenbølgefunktionen tillader at estimere blodgennemstrømningen ved en given dybde.

Nøjagtigheden af ultralydet afhænger af det diagnostiske apparat, sensoren, softwaren og skærmens størrelse. Anatomiske træk ved patientens krop, det vil sige forskellige sygdomme og sygdomme påvirker også kvaliteten af det resulterende billede. Netop på grund af disse faktorer kan ultralyd give fejlagtige oplysninger. Men der er en række metoder til at forbedre undersøgelsens nøjagtighed. Først og fremmest skal patienten komme tilberedt, det vil sige undersøgelsen af det eller kroppen kræver særlig forberedelse. For eksempel er ultralyd af nyren udført med en fyldt blære, og gynækologisk ultralyd anbefales at udføres i forskellige faser af menstruationscyklussen.

Men overvurder ikke betydningen af ultralyd, da læge-ultralydet giver en diagnose, og den endelige diagnose foretages kun af den behandlende læge. Derfor er nogle ultralyddata ikke nok til at diagnosticere, inspicere, teste og en række andre undersøgelser er nødvendige. Desuden er ultralyd en subjektiv teknik, det vil sige forskellige læger behandler de samme data på forskellige måder. Derfor er doktorens kvalifikation og patientens beredskab til undersøgelsen meget vigtige.

Hvor kan du lave ultralyd?

Hvor kan jeg lave ultralyd og hvad er fordelene og ulemperne ved denne metode? Så ultralyd diagnosticering udføres i medicinske centre og hospitaler udstyret med en ultralyd maskine og kvalificerede læger udfører undersøgelsen.

Overvej de vigtigste typer af medicinsk ultralyd i undersøgelsen af kropsorganer og systemer:

 1. Anæstesiologi - Ultralyd anvendes, når det er nødvendigt at injicere et bedøvelsesmiddel i området nær nervefibrene.
 2. Lægehjælp (nødsituation) - bruges til at undersøge kroppen efter skader. Det giver mulighed for at diagnosticere lidelser i det kardiovaskulære system og organismen.
 3. Gynækologi og obstetrik - afslører blødninger, abnormiteter i organers arbejde og andre patologier. Ultralyd administreres til alle gravide kvinder for at følge udviklingen af fosteret.
 4. Gastroenterologi - ved hjælp af ultralyd undersøger organerne i bughulen. Undersøgelsen afslører inflammatoriske processer og andre patologier i bugspytkirtel, milt, mave og andre organer.
 5. Muskuloskeletale system - bruges til at undersøge ledbånd, sener, overflade af knogler, bløde væv, nerver.
 6. Kardiologi og kardiovaskulær system - ultralyd bruges til at diagnosticere hjertet og at opdage abnormiteter i hjerteklaffernes og ventrikelernes funktion. Ved hjælp af ultralyd kan man bestemme blodkarternes patenter, trombose, indsnævring af arterierne og andre patologier.
 7. Neurologi og oftalmologi - giver dig mulighed for at opdage indsnævring af arterier og lidelser i nervesystemet.
 8. Urologi - UZD bruges til at studere bækkenorganerne og for at bestemme krænkelser i blærens, testiklernes og prostataets funktion.

Som regel udføres ultralydundersøgelser i retning af lægen. Så i nogle offentlige institutioner bruges de af UZD, og det er gratis. Men der er mange klinikker og lægecentre, som udfører ultralyd uden henvisning til en læge til enhver tid, der passer til patienten.

Overvej de vigtigste fordele og ulemper ved ultralyd:

Fordele:

 • Ultralydforskning skaber levende billeder, hvilket er meget bekvemt for biopsi, injektion og andre metoder, der kræver visualisering.
 • Undersøgelsen forårsager ikke ubehag eller langsigtede bivirkninger.
 • Tillader at overveje muskel og blødt væv, overfladen af knoglen, organer. Dette er praktisk, når man skelner strukturer fyldt med væske og hårdt væv.
 • Betegner billige og overkommelige diagnostiske metoder i sammenligning med computer og magnetisk resonans billeddannelse eller screening.

Ulemper:

 • Ultralyd giver ikke et billede gennem knoglevævet, og når der dannes gas mellem sensoren og organet, er ultralydet blokeret, hvilket negativt påvirker undersøgelsens nøjagtighed.
 • Billedkvaliteten afhænger af patientens fysik. Ved diagnosticering af patienter med overvægt er ultralyd ikke altid korrekt, da det subkutane fedtlag blokerer ultralyd af sensoren.
 • Nøjagtigheden og pålideligheden af undersøgelsen afhænger af operatørens professionalisme, det vil sige den specialist, der udfører ultralydsdiagnostik.

Hvor er det bedre at lave ultralyd?

De fleste mennesker tænker ikke på deres helbredstilstand, og kun med indlysende symptomer på sygdom søger lægehjælp. Hurtigt identificere sygdommen og bestemme dens årsag kan være gennem ultralyd. Hvor det er bedre at lave ultralyd og i hvilken klinik der skal behandles, vil vi i detaljer overveje disse spørgsmål.

USA er baseret på evnen af væv af forskellig densitet til at reflektere ultralydbølger. Den modtagne information behandles af et specielt apparat og danner et billede af organer eller væv på skærmen. Ultralyd anvendes på alle områder af medicin og er en af de mest almindelige diagnostiske metoder. Til dato har mange medicinske centre og hospitaler til deres rådighed ultralydsmaskiner.

Når du planlægger at gennemgå denne forskning og vælge det sted, hvor det er bedre at lave uzi, er det nødvendigt at omhyggeligt vælge en klinik og læger, der vil være involveret i diagnostik. Dette skyldes det faktum, at for nylig medicin er en af erhvervslivets områder, det vil sige at medicinske centre for ultralyd er en slags måde at tjene penge på for deres ejere. Men ikke alle har en medicinsk uddannelse og kan korrekt fortolke resultaterne af undersøgelsen. Derfor skal du omhyggeligt indsamle oplysninger om klinikker og hospitaler, hvor du planlægger at lave ultralyd.

Kiev:

 • Medicinsk Center "Boris" - st. Bolshaya Vasilkovskaya, 55A, tlf. (044) 238-00-00.
 • Klinik "Virtus" - st. Konstantinovskaya, 57, tlf. (044) 332-44-00.
 • Netværket af medicinske klinikker "Viva" - ul. Porika 9A, tlf. (044) 238-20-20.
 • Medicinsk Center "Agapit" - st. Nikolay Lebedev, 14A, tlf. (044) 292-23-43.
 • St. Panteleimon Medical Center - ul. Simferopol, 19/1, ph. (044) 594-94-55.

Moskva:

 • Klinik "Familie" - st. Heroes Panfilovtsev, 1, ph. (499) 705-27-16.
 • Klinik "MedCenterService" - st. Aviamotornaya, 41B, tlf. (499) 641-12-87.
 • Klinik "Dobromed" - st. Krasnodonskaya, 12, tlf. (499) 649-24-31.
 • Medicinsk Center "Euro-Med" - st. Mnevniki, tlf. 6, (499) 649-39-87.
 • Medicinsk Center "Mositalmed" - st. Arbat, 28, ph. (495) 956-15-03.

St. Petersborg:

 • Clinic "Medica" - Toreza Avenue, 72, tlf. (812) 424-49-31.
 • Klinik "Universitet" - st. Tavricheskaya, 1, tlf. (812) 389-34-64.
 • MediAlif Clinic - ul. Møbler, 47K, tel. (812) 424-32-61.
 • Klinikken "Medpomoshch 24" - Balkanskaya square, 5, ph. (812) 389-49-63.
 • Medicinsk Center "ProfiMED" - Yuri Gagarin Avenue, 1, tlf. (812) 748-29-95.

Hvor skal man lave en betalt ultralyd?

Mange patienter står over for, at når du leder lægen til et ultralydstudium, skal du vente lange linjer i klinikken eller hospitalet. Det er derfor, spørgsmålet opstår, hvor man skal lave en betalt ultralyd.

 1. Hvis du har modtaget en henvisning fra en læge i Kiev, vil følgende klinikker virke for dig, hvor ultralyd gøres kvalitativt hurtigt og billigt:
 • Center for laboratoriediagnostik "Dneprolab" udfører alle former for ultralyd til gravide, samt diagnosticering af nyrer, led, bækkenorganer og andre former for forskning. Priser fra 120 til 400 UAH. Om forskellige typer forskning.

Adresse: st. Ivan Kramskoy, 9, tlf. (044) 284-00-00.

 • Den tværfaglige klinik "Oberig" udfører ultralyd af bækkenorganerne, hjerte-kar-systemet, hovedet samt diagnose af gravide fra den første måned efter befrugtning. Omkostningerne ved diagnosen er fra 200 til 1000 UAH., Afhængig af typen af ultralyd.

Adresse: st. Zoologisk, 3, ph. (044) 390-03-03.

 • Det nationale børns specialiserede hospital "Ohmadet" er perfekt til at passere ultralydsdiagnosen til unge patienter. Modtagelse efter aftale.

Adresse: st. Sretenskaya, 7/9, tlf. (044) 272-15-91.

 • Medicinsk klinik "Viva" udfører ultralyd af enhver art til patienter i alle aldre. Udgifterne til undersøgelsen er fra 190 til 1200 UAH. Afhængigt af retningen af SPL. Det medicinske center har flere grene over hele Kiev, ved at ringe til registret, kan du finde ud af, hvilken adresse der er tættest på dig.

Adresse: st. Lavrukhina, 6, tlf. (044) 238-20-20.

 • Klinikken "Medicom" udfører ultralyd for gravide og børn, såvel som ultralyd i alle retninger og organer. Priser for tjenester fra 170 UAH.

Adresse: 6 Geroev Stalingrad Avenue, tlf. (044) 503-77-77.

 1. I Moskva, mange medicinske klinikker og hospitaler, der yder betalt ultralyd tjenester:
 • I centrum af ultralyd diagnose kan være en ultralyd i graviditet, samt at studere livmoderen, brystkirtler, galdeblære, lever, hjerte og andre indre organer. Tjenesten koster fra 600 rubler.

Adresse: st. Akademiker Yangel 6A, tlf. (495) 387-05-61.

 • International Medical Center "MositalMed" udfører ultralyd af organerne i det lille bækken, nyrer, led og andre organer. Centeret tilbyder SPL-tjenester til gravide og patienter i alle aldre.

Adresse: st. Arbat, 28/1, tlf. (495) 956-17-67.

 • Netværket af kapitalmedicinske klinikker "Be Healthy" udfører alle slags ultralyd. Professionelle specialister vil føre til dig ultralyd af nyrer, lever, led, brystkirtler, skjoldbruskkirtlen og bækkenorganerne.

Adresse: st. Suschevsky Val, 12, tlf. (495) 782-88-82.

 • Clinic "MedCenterService" - diagnosticering af alle organer og systemer hos patienter i alle aldre. Modtagelse udføres efter aftale.

Adresse: st. Aviamotornaya, 41B, (fra indersiden af bygningen, 3. Sal), tlf. (499) 641-12-87.

 • I det multifacetterede lægecenter "Euromedprestige" kan du gennemgå enhver form for diagnose, herunder dopplerografi. For gennemgangen af et ultralydstudium er det ikke nødvendigt at have en medicinsk retning.

Adresse: st. Don, 28, ph. (495) 225-52-05.

 1. I St. Petersborg udføres proceduren i følgende klinikker:
 • Multidisciplinært medicinsk center "Meditsentr" udfører alle typer ultralydsdiagnostik. Ultralyd udføres på en højteknologisk enhed, som giver dig mulighed for at få et kvalitetsbillede, der ligger tæt på CT.

Adresse: Alley Polikarpova, 6, bygning. 2, legemer (812) 640-55-25.

 • Netværket af medicinske centre og laboratorier "MedLab" udfører ultralyd af led, nyrer, bækkenorganer, bukhule, hjerte, kar. Centret serverer gravide og udfører ultralyd til børn.

Adresse: 10. Linje af Vasilievsky-øen, 15, tlf. (812) 490-64-88.

 • Den internationale medicinske klinik MEDEM leverer ultralydsscanningstjenester til alle organer til patienter i alle aldre. Klinikken udfører Doppler-undersøgelse og andre diagnostiske procedurer.

Adresse: st. Marata, 6, tlf. (812) 336-33-33.

International Medical Center "Sogaz" udfører alle typer ultralydsdiagnostik. Undersøgelsen kan ske både i læge retning og efter aftale i centrum.

Adresse: st. Malaya Konushennaya, 8A, tlf. (812) 406-88-88.

 • Specialister på det tværfaglige medicinske center "Grange" gør nogen form for ultralyd, herunder 4d og 3d diagnostik. Før ultralyd gennemføres, anbefales det at ringe til lægecentret og lære mere om forberedelsen af proceduren.

Adresse: st. Marata, 25A, tlf. (812) 363-00-63.

Hvor er ultralyd gjort gratis?

Hvor skal man lave ultralyd gratis og hvordan man får mulighed for at gennemgå denne undersøgelse uden betaling. Så, gratis ultralyd kan gøres i retning af lægen. Dvs. Lægen giver anbefalinger til denne diagnostiske metode, angiver klinikken og specialist. Ofte har polyklinikker, barselssygehuse og hospitaler deres egne ultralydmaskiner, så det er nok at spørge den behandlende læge om muligheden for fri ultralyddiagnose.

Du kan gøre ultralyd gratis med en rutineundersøgelse. Som regel er dette stødt på, når du bestiller en medicinsk kommission og gravide. Det vil sige, de har mulighed for at gennemgå scanning uden betaling efter lægens recept. En sådan tjeneste kan bruges af forsikringstagerne, som yder lægehjælp.

Hvor skal man lave ultralyd på søndag?

Hvor skal man lave ultralyd på søndag, er dette et presserende problem for mennesker, der har brug for hurtigst muligt at gennemgå en diagnostisk undersøgelse. En lignende procedure i weekender er populær blandt dem, der ikke kan komme ud til lægecentret eller klinikken på en hverdag. Overvej hvor du kan bestå en ultralydsundersøgelse på en fridag.

Kiev:

 • Metropolitan Clinic - st. Lepse, 4A, tlf. (044) 599-00-03.
 • Clinic of Emergency Medical Services af St. Luke - Krasnozvezdny Avenue, 17, tlf. (044) 200-03-11.
 • Klinik "Hippokrates" - Boulevard of Ivan Lepse, 4, ph. (044) 454-04-04.
 • Medicinsk Center "Boris" - Nicholas Bazhana Avenue, 12A, tlf. (044) 238-00-00.
 • American Medical Center - st. Berdichevskaya, 1, ph. (044) 490-76-00.

Moskva:

 • Tværfaglig klinik "MedTsentrServis" - st. Aviamotornaya, 41B, tlf. (499) 641-12-87.
 • Det medicinske center "European Clinic" - en bane Dukhovsky, 22B, tlf. (499) 750-05-50.
 • Klinisk Hospital "MEDSI" - rejse Botkinsky 2-nd, 5 bygning 3, og bygning 4, tlf. (499) 704-52-41.
 • Road Clinic Hospital. NA Semashko - st. Stavropol, 23K1, tlf. (499) 266-98-98.
 • Clinic "The First Doctor" - st. Kievskaya, 22, ph. (495) 921-33-99.

St. Petersborg:

 • Klinik "BaltMed" - landsbyen Pargolovo, Vyborg motorvej, 5k1, 1, tlf. (812) 612-70-49.
 • International klinik "MEDEM" - st. Marata, 6, tlf. (812) 336-33-33.
 • NMHTS dem. NI Pirogova St. Petersburg Clinical Complex - Cadet linje, 15, tlf. (812) 676-25-33.
 • Klinikken "Euromed" - prospekt Suvorovsky, 60, tlf. (812) 327-03-01.
 • Institut for Førstehjælp til dem. II Dzhanelidze - st. Budapest, 3, tlf. (812) 384-46-99.

Klinikker hvor du kan gøre ultralyd

Moderne tværfaglige klinikker, hvor du kan lave ultralyd er i alle by- og ultralydmaskiner på mange hospitaler og klinikker. Populariteten af denne diagnosemetode forklares af dens billighed, enkelhed, sikkerhed og kvalitet. Ved hjælp af ultralydscanning kan du identificere alvorlige sygdomme i de indledende faser og forhindre deres udvikling. Ved hjælp af ultralyd er det muligt at kontrollere genoprettelsesprocessen og om nødvendigt ændre behandlingsforløbet.

USD kan bestilles i retning af en læge, både i en offentlig medicinsk institution gratis eller for en minimumsbetaling og i en privat klinik. Og i første og andet tilfælde er kvaliteten af forskningen høj, så patientens valg af klinik forbliver.

trusted-source[1], [2]

Klinikker i Kiev, hvor du kan lave uzi

Klinikker i Kiev, hvor du kan lave ultralyd, er meget alsidige i valget af en diagnosemetode og kommunikation med patienten. På grund af moderne udstyr og kompetente læger er ultralydsundersøgelsen kvalitativ, hvilket er en garanti for pålidelige data til diagnose. Overvej de mest populære klinikker:

 • Netværket af tværfaglige klinikker i Viva udfører alle former for ultralyddiagnostik, herunder 3D- og 4D-undersøgelser. Klinikkerne er placeret i alle distrikter i Kiev, hvilket er en betydelig fordel for patienterne. Klinikken arbejder uden fridage fra 8 til 21, men inden du går til proceduren anbefales det at ringe til registreringsdatabasen og tilmelde dig, hvilket vil hjælpe med at undgå køen.

Adresse: st. Lavrukhina, 6, tlf. (044) 238-20-20.

 • Medical Center of ACMD-MEDOX er beliggende i centrum af Kiev og tilbyder en bred vifte af diagnostiske procedurer og omfattende lægehjælp. I klinikken kan du ikke kun ultralyd, men også CT, MR, EKG og andre procedurer.

Adresse: st. Petropavlovskaya, 14D, tlf. (044) 393-09-3.

 • Den medicinske klinik i en bred profil "Olgerd" giver alle former for ultralyddiagnostik samt konsultationer med kvalificerede læger. I "Olgerd" er det muligt at overføre diagnosen af hele organismen så hurtigt som muligt og til overkommelige priser.

Adresse: 36 Akademika Vernadsky Boulevard, tlf. (044) 422-95-05.

Klinikker i Moskva hvor du kan lave uzi

Klinikker i Moskva, hvor du kan lave ultralyd arbejde med patienter i alle aldre. Men der er også specialiserede lægecentre, der undersøger børn eller diagnostiserer sygdomme hos den kvindelige krop.

 • Tværfaglig klinik "MedCenterService" tilbyder patienter en bred vifte af ydelser. I klinikken kan du gennemgå enhver form for diagnose og få en kvalitetshøring fra professionelle læger.

Adresse: st. Aviamotornaya, 41b, fra indersiden af bygningen, 3. Sal, tlf. (499) 641-12-87.

 • Hippokrates Medical Center yder medicinsk og diagnostisk hjælp. I klinikken kan du tage alle nødvendige prøver og undersøgelser.

Adresse: st. Ground Val, 20s3, 2 etage, tlf. (499) 704-30-82

 • Netværket af Dobrimod klinikker er placeret i hele Moskva. I klinikken kan du gøre enhver form for ultralyddiagnose, tage prøver og få råd fra en læge. Det specielle træk ved "Dobriedom" er, at der på basis af diagnosecentret er en fuldt udbygget stationær klinik, hvor du kan undergå behandling.

Adresse: st. Krasnodonskaya, 13 Bygning 2, tlf. (499) 649-24-31.

Klinikker i St. Petersborg hvor du kan lave uzi

Nogle klinikker i St. Petersborg hvor du kan gøre ultralyd arbejde døgnet rundt, hvilket er populært hos patienter. Overvej de tværfaglige diagnostiske centre:

 • Medicinsk Center "Longevity" leverer tjenester til ultralyddiagnostik samt konsultationer med kvalificerede læger.

Adresse: 4, Krestyansky pr., Tlf. (812) 425-30-31.

 • "Almeda" er et tværfagligt medicinsk center, der leverer tjenesteydelser inden for flere områder af medicin. I klinikken kan du gennemgå ultralyd og andre typer diagnostik samt besøge tandlæge, kosmetolog og kiropraktor.

Adresse: st. Dimitrova, 8k2, 1. Sal, tlf. (812) 425-36-79

 • Det multi-profil medicinske center "Granti-Med" har leveret diagnostiske tjenester til beboere i St. Petersburg i mere end ti år. Klinikken beskæftiger specialister fra forskellige fagområder, som garanterer en integreret tilgang til løsning af ethvert sundheds problem.

Adresse: st. Chekistov, 22, tlf. (812) 425-35-61.

Hvor der skal laves ultralyd, og hvor effektiv en sådan diagnose er, opstår sådanne spørgsmål hos mange patienter, der har fået ordineret ultralydprocedure. Men rolig, for i dag refererer ultralyddiagnose til kroppens sikreste og bedste metoder. Overholdelse af alle regler for forberedelse til ultralyd og overholdelse af lægens krav er en garanti for en kvalitativ, hurtig og pålidelig undersøgelse.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.