^
A
A
A

Hvad du behøver at vide om programmet "Tilgængelige lægemidler"

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

08 May 2017, 09:00

Fra april i år kan ukrainere modtage nogle lægemidler gratis eller med et symbolsk tillæg: Det sociale program "Tilgængelige lægemidler" er blevet lanceret i landet.

Medarbejdere fra Department of Health påpeger, at ifølge det foreslåede program kan folk købe medicin, der almindeligvis anvendes til hjertesygdomme, med type 2-diabetes, med bronchial astma. Ifølge statistikker er det disse sygdomme, der oftest forårsager død eller forringelse af menneskers livskvalitet i Ukraine.

For at få de præferentielle lægemidler, der leveres af programmet, skal du lave en aftale med lægen. Lægen vil skrive recepten på en særlig formular, som vil indikere den aktive komponent i det ønskede lægemiddel. Dernæst skal du komme med denne recept til apoteket, som serverer patienter under programmet "Tilgængelige lægemidler" og afhenter medicin.

"Tilgængelige lægemidler" er en ordning med en gradvis stigende omsætning af lægemidler, da apotekskæder udvider listen over apoteker for at tjene folk i henhold til programmet. Apotekere vil frivilligt indgå en aftale med medicinske institutioner om at deltage i systemet.

Listen over apoteker, som allerede betjener patienterne ved programmet, kan findes i deres medicinske institution.

Hvilke spørgsmål bliver oftest stillet af patienter, der ønsker at modtage "overkommelige lægemidler"?

Hvad skal jeg gøre for at få en gratis medicin?

  • Du skal komme til at se en læge, der vil skrive en særlig recept. Med denne recept skal du komme til apoteket, som arbejder til støtte for programmet "Tilgængelige medicin". På apoteket vil apotekerne forklare, hvilke lægemidler der kan fås gratis, og som du skal betale ekstra for. Hvis du har medicin, kan du få dem med det samme.

Hvad hvis der ikke er nødvendige lægemidler i apoteket, eller sælges de kun for fuld pris?

  • Du kan angive, hvornår den nødvendige gratis medicin skal vises, og vente. Men det skal huske på, at opskriften er gyldig i en måned.

Hvordan finder du ud af, hvilke lægemidler der skal hentes gratis, og hvad skal man betale?

  • Gratis billigere forberedelser er givet ud af listen foreslået i registret over salgsprisen.
  • Hvis stoffet i første omgang er dyrere end dets modparter, skal du betale forskel med hensyn til lægens minimumspris og detailprisen.

Er det muligt at købe medicin gratis, hvis der ikke er nogen recept?

  • Hvert apotek i en gratis ordre bestemmer, om en given medicin kan frigives til en patient uden recept.

Listen over lægemidler, hvis værdi refunderes på bekostning af staten, offentliggøres på siderne på webstedet for Ukraines sundhedsministerium. Derudover bør en tilsvarende liste være tilgængelig for den behandlende læge og apotekere, der betjener patienter i apoteket.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.