^
A
A
A

Det skiftende klima kan påvirke folkens psyke

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

12 April 2017, 09:00

Klima- og økologiske forandringer på planeten er farlige ikke kun for landbrugsindustrien og megacities, men også for en persons psykiske sundhed, ifølge den periodiske Huffington Post.

Den amerikanske psykologiske associative gruppe og en række miljøforkæmpere fra EcoAmerica fremlagde en sammenfattet rapport, der redegør for virkningen af globale klimaændringer på den menneskelige psyke. Rapporten er offentliggjort under titlen "Psykens tilstand og det moderne klimaændring: Virkninger, konsekvenser og rådgivning." Her diskuterer eksperter deres resultater om, at mange af verdens indbyggere udsættes for påvirkning af klima og økologi, hvilket fører til stressende stress, angst, angst, depressive tilstande. Nogle mennesker udvikler også selvmordstendenser eller alvorlige psykiske lidelser.

Forfatterne af rapporten hævder, at naturkatastrofer direkte påvirker udviklingen af periodiske og vedvarende psykiske lidelser hos mennesker, der har set sådanne katastrofer. For eksempel blev landene i Østafrika, New Zealand og Frankrig i 2014 udsat for ekstreme vejrforandringer - fra alvorlig tørke for at registrere nedbør. Blandt befolkningen, der overlevede sådanne hændelser, blev der efterfølgende registreret et stort antal patienter med psykisk traume - og det kan ikke kaldes en tilfældighed. Nogle af disse mennesker mistede deres kære på grund af katastrofen, nogen tabte deres ejendom: som følge heraf led psykisk sundhed.

Blandt dem, der led på grund af Orkan Katrinas ødelæggende virkning (i 2005), blev en af seks personer senere diagnosticeret med en psykisk lidelse. År senere viste disse mennesker selvmordsforsøg og tanker, alvorlig depression eller affektive lidelser.

Eksperter bemærkede også, at den overdrevne opvarmning af klimaet ramte øget irritabilitet og stigningen i antallet af selvmord blandt befolkningen. Kun i USA er antallet af varmefænomener i løbet af det sidste år tredoblet. Unormal varme forårsagede øget aggression hos mennesker, som efterfølgende forårsagede skade på sig selv eller andre mennesker.

Ifølge statistikker er den uregelmæssige varme forbundet med en stigning i bølgen af mord og selvmord, da en stigning i omgivelsestemperaturen virkelig kan påvirke psyken hos mennesker med allerede eksisterende lidelser.

Og en anden kategori af mennesker, der oplevede de negative konsekvenser af klimaændringer, er internt fordrevne. Ifølge de seneste statistikker, allerede nødt til at ændre deres bopæl på grund af miljøkatastrofer i løbet af de næste tredive år mindst 200 millioner mennesker, som stigningen i havets overflade resulterer i fremkomsten af visse problemer i mange regioner. Tabet af moderlandet og den resulterende følelse af ustabilitet hos de fleste indvandrere fører ofte til forskellige psykiske lidelser.

De opnåede data skal anvendes til prognoser for situationen og gøre det muligt for ofrene at hjælpe.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.