^
A
A
A

Den nyeste udvikling: farvestofproduktet til hår fra en currant

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

20 November 2018, 09:00

Forskere ved British University of Leeds afsluttede for nylig udviklingen af et nyt ikke-giftigt hårfarve. Unik maling har et helt naturligt grundlag, opnået fra huden af bær af solbær. Ifølge eksperter er det nyeste værktøj ret stabilt - ikke værre, og endnu bedre end nogen anden hårfarve. Det er ikke tilbøjelig til at skylle, herunder, og med mange episoder af hovedvask.

Statistikker, som udføres af National Cancer Institute, peger på følgende faktum: Ved produktion af standard sædvanlig hårfarvestof er mere end fem tusind forskellige kemiske komponenter involveret. Forskere lidt tidligere konstaterede, at nogle af disse komponenter bidrager til udviklingen af kræftprocesser hos gnavere. Derudover forårsager kemiske stoffer ofte allergiske reaktioner. Og deres indtrængning gennem kloaksystemet i floderne og havet forårsager væsentlig skade på det økologiske system.

I deres nye projekt skabte eksperter fra Det Forenede Kongerige et helt naturligt farvestof, som kan blive en værdig analog af de sædvanlige hårfarver.

Forskere brugte til at studere huden af solbærbær, der blev opnået efter presning af saften. Den indeholder farvekomponenter kaldet anthocyaniner. Sådanne pigmenter kan have forskellige nuancer - fra pink til mørk lilla. Udover at være vinmarker, er de til stede i andre grøntsager, frugter og endda blomster - men i lidt mindre mængder.

Efter omhyggelig filtrering af pigmentkomponenterne har specialisterne anvendt dem til at udvikle malingen. Den resulterende farvestofblanding blev påført blond hår, der smukt farvede - i en usædvanlig og interessant lyseblå farve. Derefter lavede forskerne ændringer i produktets formel og fik efterhånden andre farvenuancer - pink og lilla. Det er bemærkelsesværdigt, men efter tolv episoder med vask af farvet hår var der ingen farveændring - det vil sige den nye maling viste sig at være ret resistent.

Eksperter analyserede kvaliteten af fiksering af maling og gjorde den rigtige konklusion: Det nye værktøj kan bruges som en sikker naturlig analog af de maler, der er velkendte for alle.

Kosmetisk industri står ikke stille. I betragtning af at i de senere år er farvning af hår i lyse farver blevet særlig populært blandt unge, vil efterspørgslen efter ny udvikling være betydelig. Det var aldrig unødvendigt at tage sig af ens egen sundhed. Ifølge eksperter vil den nye naturlige maling være endnu mere stabil end noget kemisk farvestof. Og produktionen af et nyt værktøj kræver ikke store økonomiske omkostninger - hvilket også er vigtigt.

Flere oplysninger om udviklingen findes på siderne i Journal of Agricultural and Food Chemistry (https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.8b01044).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.