^
A
A
A

Den nuværende vinter starter udviklingen af en ny istid

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

09 February 2017, 09:00

Forskere fra Det Forenede Kongerige er overbeviste om, at i vinter begynder dannelsen af den næste lille istid.

I de sidste par år er vintrene blevet varmere, hvilket har givet mange grunde til bekymring for truslen om global opvarmning. Den britiske forskning Northumbria University eksperter mener dog, at den uventet kold vinter i 2017 - er ikke tilfældig meteorologisk fænomen, men helt naturligt faktum, og folk har brug for at forberede sig til fremkomsten af en ny lille istid.

Ifølge forskerne vil afkøling begynde nøjagtigt fra 2017 og vil gradvist øges fra år til år og nå sin højde minus temperatur inden 2030. Specialister associerer disse oplysninger med det langsomme fald i Sun's aktivitet, som i de næste tretten år vil falde med omkring 60% af den nuværende aktivitet.

"Blame" i faldet i solaktivitetsflader fundet på solen. Disse pletter, med deres maksimale koncentration, førte til en stigning i temperaturindekset på vores planet. På nuværende tidspunkt på solens overflade observerer forskerne et usædvanligt lille antal sådanne steder - det er den mindste koncentration i det sidste århundrede.

Britiske videnskabelige eksperter er enstemmige i deres opfattelse: Solens lanterne spiller den ledende rolle i udformningen af klimasituationen på jorden. Alle andre faktorer er af sekundær betydning og kan ikke påvirke baren af gennemsnitlige årlige temperaturindikatorer på vores planet betydeligt.

Forskere fra Det Forenede Kongerige indrømmer, at deres antagelse ikke er helt nyskabende: I 2015 påpegede eksperter fra Rusland, at stigningen i atmosfæretemperaturen på Jorden kan være midlertidig. De kom til denne konklusion efter en omhyggelig undersøgelse af grundmasserne på Chukchi-søen Elgygytgyn, som blev dannet mindst 3,5 millioner år siden efter meteoritten faldt på dette sted.

Til orientering: Den sidste lille istid blev registreret på Jorden i perioden fra 1645 til 1715. Sådanne fænomener gentages cyklisk hvert 300-400 år. Man bør ikke forveksle den sædvanlige istid med en kort periode: menneskeheden vil helt sikkert overleve, men det er nødvendigt at være klar til et lavt fald i temperaturen. End det truer?

I den sidste lille istid blev der registreret et rekordt lavt udbytte, befolkningen bogstaveligt sultede. Antallet af snefald er steget - selv i lande, hvor der ikke blev observeret en forudgående sne. Frysning af vand i Bosporus og Adriaterhavet - dette fænomen betragtes som en klimatisk katastrofe.

Men sammen med sådanne prognoser er det også umuligt at helt glemme global opvarmning : Menneskelig aktivitet i de sidste århundreder har ændret atmosfærens sammensætning og især i andelen af drivhusgasser. Derfor kan naturlige naturlige processer i forbindelse med menneskets "bidrag" føre til uforudsigelige konsekvenser for planeten, som naturligvis forskere vil tage hensyn til i deres efterfølgende studier.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.