^

Sundhed

Røntgenstråler (røntgenundersøgelser)

Barium røntgen: forberedelse, hvad viser

Røntgenforskning er baseret på det faktum, at menneskeligt væv med forskellig tæthed absorberer strålerne, der udgår fra røntgenrøret, på forskellige måder.

Bestråling med røntgenstråler

Røntgenstråler er en strøm af elektromagnetiske oscillationer med en længde, der er i området mellem ultraviolette og y-stråler. Denne bølgevariant har en specifik effekt på den menneskelige krop.

Røntgen af brystbenet i 2 fremspring

Et røntgenbillede af brystet tages normalt til diagnostiske formål, men en fokuseret visualisering af det flade brystben i midten af dets forvæg - et røntgenbillede af brystbenet - kan være påkrævet.

Røntgen af bækkenet hos kvinder, mænd og børn

Røntgen af bækkenben og hofteled kan udføres i tre fremspring: anteroposterior (AP), posterior anterior (AP) og lateral (lateral).

Røntgenbillede af den tyrkiske sadel: hvad de gør, hvad de viser

Røntgenanalyse af tilstanden af den tyrkiske saddel er en relativt almindelig diagnostisk procedure, herunder i gynækologi.

Clavicle X-ray i to fremspring

I klinisk praksis er røntgenbillede stadig en af de førende metoder til instrumental diagnostik for skader og sygdomme i bevægeapparatet.

Røntgen af ribbenene

Ved røntgenstråling af ribbenene visualiseres knoglemekanismens tilstand, og rygsøjlen kan delvist ses. Graden af ioniserende stråling betragtes ikke som farlig for menneskers sundhed, så røntgenstråler kan betragtes som et godt alternativ til ultralyd.

Røntgen af scapula

Da det ikke altid er muligt umiddelbart at identificere årsagen til patologien, bruger læger et røntgenbillede af scapulaen. Vi taler om en ikke-invasiv, smertefri og overkommelig diagnostisk metode, som i øvrigt er ret informativ.

Digital røntgen

Hvad er den nye diagnosemetode - digital røntgen? Faktisk er dette vores sædvanlige røntgenundersøgelse med et digitalt behandlet billede.

Røntgen af cervikal rygsøjlen med funktionelle test

Behovet for et røntgenbillede af cervikal rygsøjlen vurderes af lægen i hver specifik situation. I de fleste tilfælde giver denne diagnostiske metode en læge mulighed for hurtigt og præcist at bestemme diagnosen og begynde passende behandling.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.