^

Sundhed

Radionukliddiagnostik

Radionuklid scanning

Radionuklid er en ustabil isotop, som bliver mere stabil, når energi frigives i form af stråling (nukleart forfald). Denne stråling kan omfatte partikelemission eller røntgenfotoner.

Strålingsdiagnostiske metoder i nefrologi

Stråling eller billeddannelse, forskningsmetoder indtager et vigtigt sted i diagnosen og differentieret diagnose af nyresygdom. Deres rolle er især steget i de seneste år på grund af den tekniske forbedring af metoder, der signifikant øgede deres opløsning og sikkerhed.

Radioisotopdiagnostik af urologiske sygdomme

Moderne medicinske discipliner er umulige uden interaktion med beslægtede specialiteter, især diagnostiske. Succesfuld behandling og dens prognose afhænger i høj grad af kvaliteten og nøjagtigheden af de diagnostiske tests.

Angiografi af hjernen og rygmarven

Angiografi er en metode til at studere hjernens og rygmarvets vaskulære system ved at injicere et kontrastmiddel i arterierne, som leverer blod til hjernen. Først foreslået af Monica i 1927, men udbredt brug i klinisk praksis begyndte først i 1940'erne.

Termografi

Medicinsk termografi er en metode til registrering af den naturlige termiske stråling af en menneskekrop i det usynlige infrarøde område i det elektromagnetiske spektrum. Termografi definerer et karakteristisk "termisk" billede af alle områder af kroppen. I en sund person er den forholdsvis konstant, men med patologiske forhold varierer.

Klinisk radiometri

Klinisk radiometri er måling af radioaktiviteten af hele kroppen eller en del af den efter administration af RFP. Normalt anvendes i klinisk praksis gamma-udgivende radionuklider.

Single-foton emission tomografi

Single-foton emission tomografi (OFET) erstatter gradvist den sædvanlige statiske scintigrafi, da det giver mulighed for at opnå den bedste rumlige opløsning med samme mængde af samme RFP. At opdage meget mindre områder af organskader - varme og kolde knuder. For at udføre OFET anvendes specielle gamma kameraer.

Scintigrafi

Scintigrafi er erhvervelsen af billeder af patientens organer og væv ved at optage på et gammakamera strålingen udsendt af et inkorporeret radionuklid.

Radionuklidforskning

Depressivt lang syntes afstanden mellem fysiske laboratorier, hvor forskere registrerede spor af nukleare partikler og daglig klinisk praksis. Meget ideen om muligheden for at bruge nukleare fysiske fænomener til undersøgelse af patienter kan virke, hvis ikke sindssyg, så fantastisk. Men netop sådan en ide blev født i eksperimenterne fra den ungarske videnskabsmand D.Heveshi, senere Nobelprisvinneren.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.