^

Sundhed

Beregnet Tomografi

Computertomografi af rygsøjlen

CT af rygsøjlen er et moderne lagdelt studie af menneskekroppen. Det er baseret på computerens måling og behandling af forskellen i dæmpningen af røntgenstråling med væv af forskellig densitet.

Tomografi af brystkirtler

Tomografi af brystkirtler, som en diagnostisk metode, er langt den mest informative og bekvemme.

Tomografi af tænder

Dentaltomografi er en forholdsvis ny diagnosemetode. Men på trods af dette kunne han på kort tid få fuld tillid og popularitet.

Magnetic resonance cholangiopancreaticography (MRCP)

Stærkt ikke-invasiv metode til diagnosticering af sygdomme i galdevejene er en Magnetic Resonance Imaging holangiopankreatikografiya (MRCP), gør det muligt at opnå billeder med høj kontrast galdevejene og pancreas kanaler.

Magnetisk resonansbilleddannelse af prostata

MRI af prostata er blevet brugt siden midten af 80'erne. XX-tallet. Informativiteten og nøjagtigheden af denne metode har imidlertid i lang tid været begrænset på grund af MR-scannernes tekniske ufuldkommenhed og den utilstrækkeligt udviklede undersøgelsesmetode.

Beregnet tomografi af prostata

En af de væsentligste fordele ved prostata CT er den relativt lave operatørafhængighed af metoden: Resultaterne af en undersøgelse udført i henhold til en standardprocedure kan gennemgås og fortolkes af forskellige specialister uden behov for en fornyet undersøgelse.

Magnetisk resonansspektroskopi

Magnetisk resonansspektroskopi (MP-spektroskopi) muliggør ikke-invasiv information om hjernens metabolisme. Proton 1H-MR spektroskopi er baseret på et "kemisk skift" - en ændring i resonansfrekvensen af protoner, der udgør forskellige kemiske forbindelser. Dette udtryk blev introduceret af N. Ramsey i 1951 for at angive forskellene mellem frekvenserne af individuelle spektrale toppe.

Funktionel magnetisk resonansbilleddannelse

Funktionel MRR er baseret på øget blodgennemstrømning i hjernen som reaktion på en stigning i cortexs neuronale aktivitet under virkningen af den tilsvarende stimulus. Kortlægning af hjerneaktivitet giver os mulighed for at identificere områder af neuronal aktivering, der opstår som reaktion på stimulering (motorisk, sensorisk og andre stimuli).

Positron Emission Tomography

Positronemissionstomografi (PET) er en metode til intravital undersøgelse af kroppens vævs metaboliske og funktionelle aktivitet. Metoden er baseret på fænomenet positron emission, observeret i det radioaktive lægemiddel indført i kroppen med dets fordeling og akkumulering i forskellige organer. I neurologi er metoden hovedsagelig anvendelsen af metabolismen af hjernen i en række sygdomme.

Perfusion undersøgelser

Ved hjælp af perfusionsteknikker undersøges og bevæges blodets bevægelse. Til moderne kvantitative metoder til undersøgelse af cerebrale hæmodynamik indbefatter MRI, spiral CT med kontrast-enhanced CT med xenon, enkelt fotonemission CT og positronemissionstomografi (PET).

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.