^

Sundhed

Gult udflåd og kløe hos kvinder

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 22.09.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Kvindens skede er dækket af stratificeret pladeepitel, som ved hjælp af en konstant udskilt hemmelighed holdes fugtig, hvilket beskytter den mod indtrængen af patogener. Det vaginale udflåd er hvidt i farven og har en neutral lugt. I normal tilstand beskytter dets sure miljø mod reproduktion af patogene bakterier, der er til stede i små mængder i dens mikroflora, og forhindrer deres indtrængning i de dybe lag af væggene. En ændring i farven på udledningen, udseendet af en ubehagelig lugt, kløe indikerer krænkelser i kønsområdet.

Årsager gult udflåd og kløe

Udseendet af rigelig gul udledning er et signal om at konsultere en læge, da disse er tegn på en inflammatorisk-infektiøs proces eller en seksuelt overført sygdom. Specifikt kan årsagerne ligge i infektioner:

 • gonokok; [1]
 • trichomonas; [2]
 • klamydial; [3]
 • andre.

Sådanne manifestationer er ledsaget af colpitis (betændelse i de ydre kønsorganer),  [4]adnexitis (inflammatorisk proces af vedhæng),  [5]allergier, bakteriel vaginitis, cervikal erosion. [6]

Risikofaktorer

Bidrage til udviklingen af vaginale patologier promiskuøst samleje, ubeskyttet sex, nedsat immunitet (lokal hypotermi spiller en væsentlig rolle i dette), beriberi, skader på vaginalvæggene, antibiotika, hormonelle ændringer, forkert intim hygiejne. Risikofaktorer er endda sygdomme i mave-tarmkanalen, hvilket fører til dysbakteriose, graviditet, diabetes.

Patogenese

Med et fald i vaginalslimhindens beskyttende funktioner falder antallet af mælkesyrebakterier (Doderlein-pinde), og leukocytter og patogene mikrober vises i deres indhold. Gradvist bliver det vaginale miljø alkalisk, gunstigt for yderligere reproduktion af mikroorganismer.

Symptomer

Hvilke symptomer skal advare og tjene som et signal om problemer i kønsområdet? De første tegn kan omfatte følgende:

 • gult udflåd, lugtfri og kløende - kan endnu ikke tale om en sygdom, hvis de vises efter menstruation, i den periode, hvor man føder eller ammer et barn. Fraværet af lugt og kløe giver tid til at observere din tilstand og ikke bekymre dig for meget;
 • gul udledning, kløe og brændende - brugen af lavkvalitets tamponer, kondomer, personlige hygiejneprodukter kan forårsage allergi over for dem, manifesteret af netop sådanne symptomer;
 • gul-grøn udflåd og kløe er hyppige ledsagere af genitale infektioner og betændelse i slimhinden i skeden, æggeledere og æggestokke, tilstedeværelsen af leukocytter pletter purulent udledning grøn;
 • hvid-gul udflåd og kløe - denne farve kunne godt være normen midt i menstruationscyklussen, hvis ikke for kløe. Udseendet af en ubehagelig lugt er desuden en sikker markør for tilstedeværelsen af en infektion;
 • rigelig gul udledning og kløe er iboende i bakteriel vaginitis, og under samleje er der også smerte, brændende; [7]
 • gult krøllet udflåd og kløe hos kvinder - et akut forløb af salpingitis, oophoritis, adnexitis kan give en sådan karakter til vaginalt udflåd. En anden grund er vaginal candidiasis, ledsaget af hvide flager, der har tendens til at blive gule på linned; [8]
 • gul væskeudledning og kløe - tilstedeværelsen af vira manifesteres af en flydende vandig hemmelighed, men tilsætning af bakterier gør den gul;
 • gult udflåd, kløe, brændende og rødme - hævelse af vulva, brænding i perineum, kønsorganer, smerter under vandladning på baggrund af gul udledning indikerer en seksuelt overført sygdom;
 • kløe og gult udflåd under graviditeten - i de tidlige stadier kan dette være tegn på allergi over for daglige hygiejneprodukter (intim gel, daglige puder). Gul udledning uden smerte og kløe, som ikke forårsager andre ubehagelige fornemmelser, er helt acceptabel, fordi dette sker på grund af en ændring i sammensætningen af hormoner.

Diagnosticering gult udflåd og kløe

En ændring i farven på skedesekretionen er et signal om at kontakte en gynækolog, som udover at afklare anamnesen vil undersøge skeden og livmoderhalsen på den gynækologiske stol ved hjælp af et spejl, lave en bimanuel undersøgelse, tage en smear, udføre kulturelle, cytologiske kulturer, bestemmer pH i det vaginale miljø.

Andre tests kan være nødvendige (Gram-farve, Romanovsky-Giemsa-farve, amintest) samt urin- og blodprøver. Af de instrumentelle metoder er ultralyd oftest efterspurgt.

Differential diagnose

Der er mange sygdomme i det urogenitale område, manifesteret af gult vaginalt udflåd. Der skelnes mellem allergier, inflammatoriske sygdomme i kønsorganerne og seksuelt overførte infektioner:

 • gonoré;
 • herpesvirusinfektion;
 • bakteriel vaginose;
 • vulvovaginal candidiasis;
 • mycoplasmose;
 • syfilis;
 • trachymoniasis;
 • klamydia.

Behandling gult udflåd og kløe

Til behandling af sygdomme i kønsområdet anvendes farmaceutiske præparater med antiaerob virkning, eubiotika, der normaliserer mikrofloraen i det vaginale miljø, immunstimulerende midler, antiseptika og desinfektionsmidler. Både generel terapi og lokal terapi bruges - vaginale salver, cremer, tabletter, stikpiller, om nødvendigt, sanitet af skeden og ydre kønsorganer (udskylning). Samtidig behandles samtidige sygdomme, da der ofte opstår inflammatoriske og infektiøse patologier i kønsorganerne på baggrund af gastritis, sår, hormonelle ændringer, svækket immunitet på grund af forkølelse, SARS.

Medicin

Afhængigt af patogenet bestemt af laboratoriet, er antibiotika ordineret. Så med mycoplasmose kan det være ofloxacin.

Ofloxacin er en fluorquinolon. Ukompliceret gonoré kræver en enkelt dosis på 400 mg, mere alvorlige tilfælde - to gange om dagen, 2 tabletter, varigheden af forløbet bestemmes af lægen. Antibiotikummet er kontraindiceret i tilfælde af allergi over for dets komponenter, epilepsi, efter traumatisk hjerneskade, betændelse i hjernen, slagtilfælde. Ikke beregnet til børn, unge, gravide og ammende kvinder.

Ofloxacin kan forårsage nældefeber, feber, takykardi, hovedpine, svimmelhed, søvnforstyrrelser, kvalme, mave- og epigastriske smerter, kramper, synsforstyrrelser, utilpashed, træthed.

Lomexin - effektiv til behandling af candidiasis, vulvovaginitis, colpitis, blandede vaginale infektioner. Bredspektret svampedræbende softgels. Det sprøjtes dybt ind i skeden om natten i liggende stilling, mens der kan mærkes en let brændende fornemmelse. Genanvendelse bør ske efter 3 dage, hvis symptomerne fortsætter. Hvis der opstår en allergisk reaktion, skal du stoppe brugen. Må ikke bruges under baring og fodring af barnet, børn.

Andre bivirkninger end de nævnte er usandsynlige.

Fluomizin - bekæmper aktivt vulvitis, svampeinfektioner, gardnerella. Vaginaltabletter indsættes om natten dybt ind i skeden, mens du ligger på ryggen og bøjer dine ben i 6 dage. De kan behandles af gravide og ammende kvinder, men er ikke ordineret til børn. Kan forårsage vaginal tørhed, svie, hævelse, kløe. Kontraindiceret i sår i det vaginale epitel, overfølsomhed over for lægemidlets komponenter.

Gynoflor - genopretter mikrofloraen i skeden efter lægemiddelbehandling, eliminerer vaginal dysbakteriose. Til behandling administreres en tablet om dagen ved sengetid (6-12 dage), med henblik på forebyggelse - 1 stk. 1-2 gange om ugen.

Lægemidlet har kontraindikationer for kræftpatienter med endometriose, vaginal blødning af ukendt karakter, følsomhed over for aktive stoffer eller hjælpestoffer, piger, der ikke er nået puberteten.

Bivirkninger er sjældne og kommer til udtryk i lokal svie, varmefornemmelse, hævelse, kløe.

Dalacin - stikpiller, salve - antibiotikum. Den daglige norm er 100g i et forløb på 3 dage. Ikke anvendelig under graviditet og amning. En bivirkning er mulig i form af nældefeber, udslæt.

Vitaminer

For sundheden i det kvindelige kønsorgan spiller vitaminer som A, C, E, D, gruppe B, især vitamin B6, en vigtig rolle. Det regulerer niveauet af hormoner, normaliserer stofskiftet. Kvinder skal sørge for, at de er til stede i maden, og også tage dem yderligere, helst som en del af vitamin- og mineralkomplekser.

Fysioterapi behandling

Til gynækologiske sygdomme, der fremkalder gul udledning, kan UHF bruges, for eksempel til colpitis, UV-bestråling af vulva, elektrolytkauterisering (vaginitis), elektroforese, darsonvalisering. Fysioterapibehandling udføres ikke for maligne neoplasmer, systemiske blodsygdomme, grad III hypertension, forhøjet temperatur.

Alternativ behandling

Mange kvinder henvender sig til alternative behandlinger for udledning. Det består hovedsageligt i brugen af urter, der har antiseptisk, anti-inflammatorisk, bakteriedræbende virkning. Mistelten er velegnet til dette (en spiseskefuld pr. Glas kogende vand), egetræsbark (tinktur), et afkog af perikon. Med deres hjælp, såvel som en opløsning af sodavand, udføres kaliumpermanganat, vask og skylning. Du kan lægge tamponer gennemblødt i afkog af urter (kamille, calendula, salvie, eukalyptusblade).

Homøopati

Homøopatisk behandling af diagnoser med vaginalt udflåd består i brugen af stikpiller fremstillet af essenser af forskellige planter med en terapeutisk effekt. Princippet for deres tilberedning er at suge råvarer i 95% alkohol i forholdet 1: 2 i en dag, tilføje olivenolie kogt i 6-8 timer i et vandbad (samme volumen) og kombinere ingredienserne med basen (bivoks, kakaosmør, lanolin). Et stearinlys fås ved at hælde i forme.

Komplikationer og konsekvenser

Vaginale infektioner påvirker kvinders sundhed negativt, fører til kroniske inflammatoriske processer i de kvindelige kønsorganer, infertilitet, neoplasmer, herunder ondartede, komplicerer graviditetsforløbet, påvirker negativt den intrauterine udvikling af fosteret og fører endda til dets død.

Forebyggelse

Listen over forebyggende foranstaltninger omfatter pleje af din krops renlighed, brug af hygiejneprodukter af høj kvalitet, kondomer og naturligt linned. Nøglen til seksuel sundhed er en permanent partner. Særlig forsigtighed skal udvises i bade, saunaer, for ikke at opfange en infektion, for ikke at overkøle. Det er også vigtigt at starte behandlingen af patologier til tiden.

Organiseringen af en sund livsstil, god ernæring hjælper med at øge kroppens forsvar, modstår inflammatoriske og infektionssygdomme.

Vejrudsigt

Prognosen for vaginale sygdomme i kønsorganerne er i de fleste tilfælde gunstig, hvis behandlingen påbegyndes til tiden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.