^

Sundhed

Skader og forgiftninger

Forgiftning med hjerteglykosider

Kardioaktive steroidforbindelser af en række planter - hjerteglykosider - er grundlaget for lægemidler, hvis overdosis fører til en toksisk virkning, det vil sige forårsager forgiftning med hjerteglykosider.

Førstehjælp til et hvepsestik

Når et insekt bider eller stikker, er det ikke kun ubehageligt, men også smertefuldt og nogle gange endda farligt. Sandsynligvis har enhver person oplevet dette mindst én gang i sit liv. På vores lands territorium betragtes hvepsen som den førende i at bide efter myggen.

Revne eller brud på knoglen: kendetegn

Hvad er værst, et brud eller en revne? En revne heler selvfølgelig hurtigere og er lettere at hele, men ikke alt er så simpelt, da et brud på lillefingeren

Kulilteforgiftning

Hvad er kulilteforgiftning, ved kun få mennesker. Ved at høre et andet koncept - "kulilteforgiftning", som er præcis det samme. En sådan forgiftning er meget farlig og ender ofte med døden, hvis der ikke træffes foranstaltninger rettidigt.

Pesticidforgiftning

Pesticider er kemiske midler designet til at beskytte afgrøder mod forskellige skadedyr og sygdomme. Men er de sikre for mennesker? 

Forgiftning med rottegift

Forgiftning med rottegift er meget farlig, og du skal vide, hvordan den viser sig, og hvilke handlinger du skal tage for at afgifte. 

Brud på lårbenshalsen

Skader er almindelige problemer, der kan vente os ved hver tur: på vej til arbejde, i fritiden eller derhjemme.

Iglebid

Øjeblikket for et iglebid er direkte ledsaget af en brændende fornemmelse, hvis intensitet varierer i lighed fra en brændenældeforbrænding til en myre- eller myggestik. 

Kød madforgiftning

Fra et mikrobiologisk synspunkt er kød en god grobund for uønskede mikroorganismer, og kødforgiftning refererer til fødevarebårne toksiske infektioner af mikrobiel ætiologi, som er forårsaget af en række enteropatogene patogener.

Nikotinforgiftning: akut, kronisk

Et derivat af den nitrogenholdige forbindelse af pyridin, tobaksalkaloidet nikotin, er et potent neuro- og kardiotoksin. Ud over den faktiske skade ved rygning, som medfører fysisk og psykisk afhængighed, kan der være tale om direkte nikotinforgiftning af både voksne og børn.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.