^

Sundhed

Øjensygdomme (oftalmologi)

Diplopi: binokulær, monokulær

Synshandicap, hvor en person ser på et objekt, men ser to (i det lodrette plan eller vandret), defineres som diplopi.

Follikulær konjunktivitis

Hvis øjets slimhinde bliver betændt med udseendet af bobleformationer - folliklen (fra den latinske folliculus - pose), så er dette intet andet end follikulær konjunktivitis. 

Hyposhagmus

Subkonjunktival eller intraokulær blødning, ellers kaldet hyposhagmus, opstår, når et lille blodkar er beskadiget, hvilket resulterer i, at en lille mængde blod hældes under bindehinden.

Et sæt øvelser til styrkelse af øjnets muskler

Vision spiller en vigtig rolle i opfattelsen af den omgivende verden. Øvelser for at styrke musklerne i øjnene holder det i god form og forhindrer forskellige patologier.

Et kar brast i øjet: hvad skal man gøre, hvad falder at dryppe?

Hvad skal man gøre, når et kar i øjet brister? Vores handlinger afhænger direkte af årsagen til begivenheden. Hvis forekomsten af blødning ikke forårsager andre symptomer, bortset fra en synsfejl, og dens forbindelse med enhver hændelse, der fremkalder et brud, spores dagen før, behøver du ikke at gå i panik.

Et kar brast i øjet på en voksen og et barn: årsager

Det giver ingen mening at gå tabt i formodninger om, hvad et bristende kar i øjet betyder, og i endnu højere grad at engagere sig i selvdiagnose. Det anbefales at søge professionel hjælp. Du har muligvis brug for råd fra læger fra forskellige profiler.

Udledning fra et barns øjne: purulent, gul, grøn

En gul udflåd fra et barns øjne findes ofte med kontaktlinser. Hvis børn bruger linser, rører de som regel ofte deres øjne med hænderne, og følg ikke altid anbefalingerne til håndtering og opbevaring af linser.

Acantamebisk keratitis

Blandt mange øjensygdomme er akantomebisk keratitis ikke særlig udbredt, skønt den ikke har en særlig seksuel eller aldersselektivitet. Denne alvorlige sygdom, der påvirker hornhindens funktionalitet, opleves primært af mennesker med synshandicap, der bruger kontaktlinser. 

Anisometropia hos børn og voksne

Blandt de eksisterende synspatologier noterede øjenlæger anisometropia. Hvad er dette? Dette er en brydningsbalance - når en persons højre og venstre øjne har ulik brydningsstyrke, og denne forskel kan være flere dioptre. 

Et øje for en mand

Den medicinske definition af et tæt hvidt punkt på den forreste gennemsigtige del af øjet er hornhinde-leukom. Hvad betyder gameoma? På græsk er leukos "hvid", og hornhinden er det latinske navn på hornhinden.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.