^

Sundhed

Sygdomme i det endokrine system og metaboliske sygdomme (endokrinologi)

Hyperkapni

Ved at forsyne kroppen med ilt fjerner åndedrætssystemet samtidigt stofskiftets produkt - kuldioxid (kuldioxid, CO2), som blodet bringer fra vævene til lungernes alveoler, og takket være alveolær ventilation fjernes det fra blod. 

Infantilisme: genital, psykologisk, social

Inden for medicin er begrebet infantilisme (nøjagtigt oversat fra latin infantia betyder "barndom") en af de udviklingsforstyrrelser, hvor voksne og børn har fysiske eller fysiologiske parametre, som er klart uhensigtsmæssige for deres alder, mentale eller adfærdsmæssige karakteristika.

Hypofysemikroadenom: årsager, symptomer, hvad der er farligt, prognose

De neoplasmer af godartet natur, der opstår i de endokrine kirtler, kaldes adenomer, og hypofysemikroadenomen er en lille tumor i dens forlap, som producerer en række vigtige hormoner.

Behandling af medfødt hypothyroidisme

En behandlingsplan for medfødt hypothyroidisme er blevet udviklet siden den endelige diagnose. Terapi afhænger af sygdommens form og dets symptomer, patientens alder, tilstedeværelsen af comorbiditeter.

Diagnose af medfødt hypothyroidisme

Påvisning af genetiske patologier hos nyfødte udføres i den første uge efter fødslen af barnet. Til diagnosticering af tilstanden hos den nyfødte vurderet på Apgar skalaen.

Symptomer og former for medfødt hypothyroidisme

Genetisk bestemte uregelmæssigheder af udviklingen af skjoldbruskkirtlen kan diagnosticeres i forskellige aldre afhængigt af sygdommens sværhedsgrad og dens form. Ved aplasi eller alvorlig hypoplasi er symptomerne på lidelsen synlige i den første uge af spædbarnets liv.

Medfødt hypothyroidisme: årsager, patogenese, konsekvenser, prognose

Ifølge medicinsk statistik er forekomsten af medfødt hypothyroidisme 1 tilfælde pr. 5000 babyer. Sygdommen er cirka 2,5 gange mere almindelig hos piger end hos drenge. 

Beregning: Hvad er det her, hvordan man behandler det?

Blandt alle de biogene makroelementer i menneskekroppen er andelen af calcium - i form af krystaller af hydroxyapatit knoglevæv - den mest betydningsfulde, selv om blod, cellemembraner og ekstracellulær væske også indeholder calcium.

Myxedema hos voksne og børn: pretybial, primær, idiopatisk

I endokrinologi myxødem anses det den mest alvorlige form for thyroid dysfunktion og hypothyroidisme udtrykte et kritisk lavt niveau af thyreoideahormon syntese eller dets fuldstændig standsning.

Hvorfor er kropstemperaturen lavere end 36, 35,5: hvad betyder det, hvad man skal gøre?

En person er homotermisk, det vil sige varmblodet og har en konstant temperatur, som i løbet af dagen kan variere fra + 36,5 ° C til + 37 ° C. Men enhver temperatur over eller under dette interval er unormalt. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.