^

Sundhed

Sygdomme i tænderne (tandpleje)

Hvad skal man gøre, hvis man bider sig i tungen?

Nogle gange bider folk sig i tungen. For nogle sker det af og til, for andre sker det jævnligt. Ud over alternative tegn forbundet med dette fænomen er der en rimelig forklaring.

Safir seler

For at justere tænderne og korrigere biddet bruges specielle ortodontiske strukturer - plastik, keramik, safir, metalbøjler.

Sialadenitis: årsager, symptomer, behandling

Inflammatoriske patologier i kirurgisk tandpleje er meget almindelige. Selv brugen af antibiotikabehandling reducerer ikke forekomsten af maxillofacial betændelse og dens komplikationer. 

Dystopisk tand

Blandt de mange tandproblemer er der en mere - en dystopisk tand, det vil sige, at den er placeret forkert (fra den græske dystopi - forkert placering eller mangel på plads) eller er brudt ud på det forkerte sted.

Erosion af tandemaljen

En af de mest almindelige ikke -carious tandlæsioner - tandemalje erosion - er den gradvise og vedvarende ødelæggelse af tandens ydre beskyttende skal.

Cervikal tandforfald

Pre -gingival eller cervikal tandkaries diagnosticeres, når ødelæggelsen af hårde tandvæv påvirker en del af tanden nær halsen - en lidt indsnævret overgang af tandkronen til roden, det vil sige nær kanten af tandkødet, og ofte endda under den.

Distal bid hos børn og voksne

Forkert placering af over- og underkæber med nedsat lukning af tanden er et almindeligt ortodontisk problem, og den mest almindelige form for patologisk okklusion er den distale okklusion.

Mesial bid

Ubehageligt udseende og forkert ansigtsgeometri kan forårsage mange psyko-følelsesmæssige problemer. I denne artikel vil vi tale om funktionerne i den mesiale bid.

Macroglossia hos børn og voksne

En uforholdsmæssigt stor eller unormalt bred tunge - macroglossia forekommer som regel hos børn og betragtes som en ret sjælden anomali. Macroglossia betyder normalt langvarig smertefri forstørrelse af tungen.

Dyb bid hos voksne og børn

En dyb bid forbundet med forkert lukning af tænderne kan have en negativ indflydelse på funktionen af tyggning, tale, føre til øget slid på emaljeovertrækket osv. Med nogle grader af en sådan overtrædelse bør behandling være obligatorisk.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.