^

Sundhed

Sygdomme i nervesystemet (neurologi)

Brud på en hjerneaneurisme

En aneurisme er et fremspring af væggen i en arterie eller vene på grund af dens udtynding og tab af elasticitet. Denne patologi er i de fleste tilfælde medfødt. Oftest diagnosticeres aneurisme i hjernens kar, hvilket gør sygdommen potentielt farlig.

Diffuse ændringer i hjernen hos et barn

Diffuse ændringer i hjernen, der påvirker dens bioelektriske ledningsevne, kan påvises i alle aldre. Årsagerne, der forårsager dem, kan dog variere lidt.

Diffuse ændringer i hjernen: hvad betyder det?

Både lokale og diffuse ændringer i hjernebarken påvirker signifikant en persons velbefindende, hans kognitive evner.

Cyste af den gennemsigtige septum i hjernen

Blandt de unormale cerebrale formationer af godartet natur - medfødt eller erhvervet - er også en cyste af hjernens gennemsigtige septum.

Kronisk meningitis

Kronisk meningitis er en inflammatorisk sygdom, der i modsætning til den akutte form udvikler sig gradvist over flere uger (nogle gange mere end en måned). 

Lugtforstyrrelse

Lugtesvækkelse er et virkelig alvorligt problem, fordi vi samtidig mister evnen til at bestemme kvaliteten af fødevarer, tilstedeværelsen af fremmede stoffer (for eksempel gas) i luften.

Reaktiv meningitis

Ifølge ætiologien kan betændelse i de bløde og arachnoidale membraner i hjernen (leptomeninges) - meningitis - være bakteriel, viral, parasitisk eller svampe. Eller det kan være ikke-infektiøs eller reaktiv meningitis.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.