^

Sundhed

Sygdomme i øre, hals og næse (otolaryngologi)

Laser snorken behandling - laser uvulopalatoplasty

Behandling af snorken med en laser - metoden til laser uvulopalatoplasty - er rettet mod at øge lumen af luftvejene i oropharynx og reducere volumen af blødt væv, der skaber en barriere for luftstrømmen, vibrerer under indånding og udånding, hvilket forårsager en karakteristisk lyd.

Fibroma i strubehovedet

En af varianterne af larynx-tumorformationer er fibroma i strubehovedet - en tumor af bindevæv, som omtales som mesenkymale tumorer. Patologikode i henhold til ICD-10 - D14.1.

Kasketter til snorken

Snorken opstår normalt, når den sovende trækker vejret gennem munden, og den passerende luft får det ufrivilligt afslappede (sagne) bløde væv i oropharynx til at vibrere.

Aphonia: funktionel, organisk, psykogen, sand

Tabet af evnen til at ytre en stemme kaldes aphonia. På samme tid taler en person kun hviskende uden hæshed, hvæsen, karakteristisk for dysfoniske lidelser. 

Parese af stemmebåndene hos børn

Parese af stemmebåndene hos nyfødte kan skyldes den negative påvirkning af skadelige faktorer fra moderens krop, som følge af hvilke defekter i udviklingen af nervesystemet, vaskulære og metaboliske patologier observeres, hvilket fører til et fald i stemmebåndets funktionalitet. 

 

Parese af stemmebåndene: årsager, symptomer, diagnose

Ifølge undersøgelser er 60% af paresis af stemmebåndene forbundet med neoplasmer i strubehovedet, spiserøret eller skjoldbruskkirtlen og kirurgiske operationer af samme lokalisering. Og i første omgang er operationer på skjoldbruskkirtlen.

Behandling af parese af stemmebåndene

Kirurgisk behandling af bilateral parese af stemmebåndene giver mulighed for en grundig undersøgelse af patienten, bestemmelse af omfanget af intervention og effektive behandlingsmuligheder, da lægen stort set ikke har plads til fejl.

Laryngeal ondt i halsen

Laryngeal angina kan påvirke patienter i alle aldre, selvom det er mere almindeligt hos voksne, normalt påvirker mennesker mellem 18 og 40 år, selvom det kan forekomme hos børn helt ned til tre år.

Caseøse propper på mandlerne i halsen

Et sådant symptom som caseøse propper på mandlerne i halsen observerer otolaryngologer ganske ofte - både i inflammatoriske processer i svælget og i tilfælde, hvor der ikke er tegn på åbenbar betændelse i palatinemandillerne.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.