^

Sundhed

Forskning af hæmostasystem

Koagulogramrate

Koagulogrammets norm er meget vigtigt. Faktum er, at analysen skal svare til nogle acceptable tal. Enhver afvigelse angiver tilstedeværelsen af problemer i den menneskelige krop. Flere detaljer om dette problem kan findes nedenfor.

Koagulation

Coagulogram er en type blodprøve. Det udføres udelukkende med det formål at studere evnen til koagulering. Dette er et meget presserende spørgsmål for i dag.

D dimer

Når fibrinfibre spaltes, dannes fragmenter-D-dimerer. Når man bestemmer indholdet af D-dimerer ved hjælp af specifik antisera, kan man bedømme, i hvilket omfang fibrinolyse, men ikke fibrogenolyse, udtrykkes i testblodet. Det øgede indhold af D-dimer er en af hovedmarkørerne for aktivering af hæmostasesystemet, da det afspejler både dannelsen af fibrin i det undersøgte blod og dets lysis.

Produkter af fibrinogen / fibrin nedbrydning

Produkter fibrinogen / fibrin nedbrydning dannes i kroppen i aktiveringen af fibrinolyse systemet (interaktion af plasmin med fibrinogen og fibrin), som udvikler i afhængighed intravaskulær fibrindannelse. Nedbrydningsprodukterne af fibrinogen / fibrin har antithromboplastin, antithrombin og antipolymerase-virkning.

Alfa 2 antiplasmin

Alpha2-antiplasmin er den vigtigste hurtigtvirkende plasminhæmmer. Det undertrykker fibrinolytisk og esteraseaktivitet næsten øjeblikkeligt. Virkemekanismen er baseret på det faktum at det interfererer med adsorptionen af plasminogen på fibrin og således reducerer mængden af plasmin dannet på overfladen af blodproppen og derved dramatisk bremser fibrinolysen.

Plasminogen

Plasminogen (profibrinolysin) er en inaktiv forløber for enzymet plasmin (fibrinolysin). Bestemmelse af plasminogen er afgørende for vurderingen af tilstanden af det fibrinolytiske system.

Protein S

Protein S er et vitamin K-afhængigt plasmaglycoprotein. Det cirkulerer i blodet i to former: fri (40%) og forbundet med C4-komponenten af komplement (60%). De er i dynamisk ligevægt, men kun fritt protein er aktivt. Protein S er en cofaktor af protein C i processen med inaktivering af Va og VIIIa af koagulationsfaktorer.

Protein C

Protein C er et vitamin K-afhængigt glycoprotein af blodplasma. Det syntetiseres i leveren som et inaktivt proenzym, som, under indflydelse af thrombin-thrombomodulin-komplekset omdannes til aktiv form. Aktiveret protein C - antikoagulerende enzym selektivt at inaktivere faktor Va og Villa ved deres hydrolyse i nærvær af ioniseret calcium, phospholipider og cofaktor - protein S og derved forhindre overførsel af protrombin til trombin.

Aktiveret koagulationstid (ABC)

Fremgangsmåde til bestemmelse af aktiveret koagulationstid (ABC) gør det muligt at kontrollere og justere niveauet for heparinisering af patienten under drift af kunstige organer (hjerte-lunge maskine, en kunstig nyre, lever, hemosorbtion) tæller neutraliserende dosis protaminsulfat og vurdere fuldstændigheden af neutralisering af heparin.

Heparin i plasma

Heparin er et sulfateret polysaccharid, syntetiseret i mastceller, trænger ikke ind i placenta. Meget findes i leveren og lungerne. Drejer antithrombin III ind i et øjeblikkeligt antikoagulerende middel. Med fibrinogen danner plasmin og adrenalin komplekser med antikoagulerende og fibrinolytiske virkninger.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.