^

Sundhed

Sporelementer

Ferritin i blodet

Ferritin er et vandopløseligt jernhydroxidkompleks med et apoferritinprotein. Det findes i leverens celler, selesinka, rød knoglemarv og reticulocytter.

Transferrin i blodet

Transferrin henviser til beta-globuliner. Transferrins hovedfunktion er transport af absorberet jern til dets depot (lever, milt), til reticulocytter og deres forstadier i det røde knoglemarv. Transferrin er i stand til at binde ioner af andre metaller (zink, kobolt osv.).

Total jernbindende kapacitet af blodserum

Den totale jernbindende kapacitet af blodserum er indikatoren for transferrinkoncentration. Det skal bemærkes, at når man vurderer indholdet af transferrin ifølge resultaterne af bestemmelse af blodserums totale jernbindende kapacitet, overvurderes den med 16-20%, da jern binder sig til andre proteiner ved mere end halvmætning af transferrin.

Jern i blodet

Det samlede jernindhold i den menneskelige krop er omkring 4,2 af ca. 75-80% af den totale mængde jern, der indgår i hæmoglobin, 20-25% jern er reserveret, 5-10% del af myoglobin indeholdt 1% i respiratoriske enzymer, katalysere respirationsprocesser i celler og væv.

Jod i urinen

Jod er et sporelement, der er til stede i naturen i spormængder. I drikkevand er indholdet af jod ubetydeligt, så hovedparten af dette sporelement kommer ind i menneskekroppen med mad. Den højeste koncentration af jod i skaldyr (ca. 800 mcg / kg); især rig på jod tang.

Kobber i urinen

Analysen af kobber i urin bruges hovedsagelig til at diagnosticere og evaluere effektiviteten af behandlingen af Wilson-Konovalovs sygdom. Udskillelse af kobber i urin med Wilson-Konovalov sygdom er sædvanligvis højere end 100 μg / dag (1,57 μmol / dag), men kan være lavere hos unge søskende før udviklingen af symptomer på sygdommen.

Kobber i blodet

Kobber er et af de vigtigste vigtige mikronæringsstoffer, der er nødvendige for menneskets liv. I den voksne krop indeholder 1,57-3,14 mmol kobber, og halvdelen af denne mængde falder på muskler og knogler, 10% - på levervæv.

Klorider i urinen

Mængden af chlor i urinen afhænger af indholdet i fødevaren. Hos spædbørn med urin udskilles meget lidt klor, da indholdet i modermælk er lavt. Overgangen til blandet ernæring fører til en signifikant forøgelse af klorindholdet i urinen. Dens mængde i urinen stiger i overensstemmelse med den stadigt stigende brug af bordssalt.

Klorider i blodet

Det totale chlorindhold i raske mennesker med en legemsvægt på 70 kg er ca. 2000 mmol eller 30 mmol / kg. Chlor er den vigtigste ekstracellulære kation. I kroppen, det er primært i den ioniserede tilstand i form af salte af natrium, kalium, calcium, magnesium osv

Magnesium i blodet

Magnesium er det fjerde mest element i menneskekroppen efter kalium, natrium, calcium og det næststørste element i cellen efter kalium. Den menneskelige krop indeholder omkring 25 g magnesium, 60% af det er en del af knoglevævet, og det meste af resten af bestanden er i celler. Kun 1% af det totale magnesium er indeholdt i den ekstracellulære væske.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.