^

Sundhed

Lipider, lipoproteiner og apolipoproteiner

Lipoprotein (a) i serum

Lipoprotein (a) består af apo (a), som i sig selv er et glycoprotein og kovalent bundet til apo-B100. Lipoprotein (a) har en signifikant strukturel lighed med plasminogen.

Apolipoprotein Bl i serum

Apo-B er den vigtigste transportør af triglycerider fra tarmen til fedtcellerne, så den blev kaldt "big loader". Forøgelsen af indholdet af apo-B i blodet kombineres sædvanligvis med en høj koncentration af LDL og er iboende i familiær HLL, som ofte er kompliceret af myokardieinfarkt.

Apolipoprotein A1 i blodserumet

Hvert primært lipoprotein er karakteriseret ved tilstedeværelsen i dets sammensætning af et individ, kun iboende protein (apolipoprotein). Apolipoproteiner er betegnet i latinske bogstaver, hvoraf nogle er en familie af proteiner og er også angivet med tal (for eksempel apo-A1, apo-A2 osv.).

Typisk dyslipoproteinæmi

Undersøgelsen af fraktioner af lipoproteiner i klinisk praksis anvendes til at karakterisere dyslipoproteinæmi. Dyslipoproteinæmi - afvigelse lipoprotein blod spektrum, manifesterer sig i ændringer i indholdet (forhøjelse, nedsættelse eller ingen krænkelse forhold) af en eller flere klasser af lipoproteiner.

Elektroforetisk analyse af lipoproteiner

Lipoprotein af blodplasma - transportformen af lipider i menneskekroppen. De bærer transporten af lipider som eksogen (mad) og endogen oprindelse. Individuelle lipoproteiner fanger overskydende kolesterol fra celler af perifere væv til at transportere det til leveren, hvor det oxideres til galdesyrer og udskilles med galde.

Low-density lipoprotein cholesterol i blodet

Kolesterol af lavdensitetslipoproteiner (LDL-kolesterol) er den vigtigste transportform for kolesterol.

Højdensitets lipoproteinkolesterol i blodet

Høj densitet (HDL-cholesterol) lipoprotein er defineret som den resterende mængde serumcholesterol efter udfældning af apo-B-holdige lipoproteiner (LDL og meget lav densitet).

Samlet kolesterol i blodet

Kolesterol er en sekundær monovalent cyklisk alkohol. Kolesterol kommer ind i kroppen med mad, men det meste er dannet endogent (syntetiseret i leveren). Kolesterol er en bestanddel af cellemembraner, en forstadie af steroidhormoner og galdesyrer.

Triglycerider i blodet

Triglycerider eller neutrale fedtstoffer er estere af en trehydrisk alkohol af glycerin og højere fedtsyrer. Triglycerider træder ind i kroppen med mad (eksogene triglycerider) og syntetiseres i kroppen (endogene triglycerider).
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.