^

Sundhed

Definition af stoffer

Definition af hallucinogener

Hallucinogener er en klasse af stoffer, der forårsager symptomer, der ligner psykose (hallucinationer, tab af virkelighedsfølelse, onyroid-tilstande og andre dramatiske ændringer i tænknings- og opfattelsesprocesserne).

Definition af marihuana

Marijuana er et stof fremstillet af cannabis (Cannabis sativa). Det er en blanding af ovennævnte dele af planten. Ved udvinding af planteharpiksen opnås et mere aktivt produkt, hash. Cannabis (et generisk udtryk for mærkning af psykoaktive cannabisprodukter) indeholder tre store cannabinoider: cannabidiol, tetrahydrocannabinol og cannabinol.

Definition af kokain

Kokain er en alkaloid afledt af busken af Erythroxylon Coca, indfødt til Bolivia og Peru. To metoder til kokainbrug er for tiden kendt. Den første indånder stoffet.

Definition af amfetamin

Amfetamin og lignende stoffer i strukturen har en markant stimulerende effekt på centralnervesystemet. Amfetamin afhængighed er temmelig typisk for professionelle atleter, lokomotivførere last over store afstande (bruger stoffet til at lindre træthed) og andre. I klinisk praksis amfetamin undertiden anvendes i fordybningerne (doser fra 2,5 til 20 mg / dag) og asteniske tilstande.

Definition af opioid

Opioider henviser til stoffer, der forårsager fysisk og psykologisk afhængighed. Opium er fremstillet af opium valmuejuice (Papaver somniferum), den indeholder mere end 20 forskellige alkaloider, hvoraf den mest berømte er morfin.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.