^

Mineraler-controllere af metaboliske processer

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Mineraler, som en person tilføjer til deres kost, kan blødgøre eller endda eliminere symptomerne på mange sygdomme. Mineraler har egenskaben til at kontrollere metaboliske processer i kroppen. Overhovedet ikke, og ikke alle mineraler har de samme egenskaber.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Magnesium og stofskifte

Uden magnesium skal menneskekroppen være meget tæt. Magnesium tager en meget aktiv rolle i kontrollen over metaboliske processer. Det hjælper aktivt med at transmittere impulser mellem nerveceller, som følge af hvilke muskler kontraherer og styrker knogler, magnesium hjælper med at stabilisere højt blodtryk.

Magnesium har den mest aktive indflydelse på ophør af hovedpine, det hjælper med at arbejde bedre for hjertet og blodkarrene, reducerer risikoen for hjerteanfald og kæmper også med spasmer i arterierne.

Magnesium og interne organers arbejde

Magnesium hjælper til at arbejde mere aktivt hjernen, der bidrager til produktionen af hormon dopamin, som har egenskaben til at kontrollere appetitten. Derfor kan en person, der tager magnesium, lettere kontrollere sin vægt end uden dette vidunderlige mineral.

Magnesium påvirker positivt nervesystemet, hjælper med at stabilisere stemningen, bekæmpe symptomerne på depression, irritabilitet, øget træthed. Dette gælder især for kvinder i overgangsalderen og før PMS (pr. Uge).

Magnesium og andre stoffer

Magnesium er nødvendig for at nogle stoffer i kroppen skal vise deres egenskaber og virkninger på kroppen bedre. For eksempel B-vitaminer. De fungerer som katalysatorer i processen med proteinsekretion, som bruges som byggemateriale til muskelvæv. Takket være protein frigivet energi, som vi får med mad.

Når en person trækker vejret dybt og i sin krop modtager zink og magnesium, strømmer ilt mere aktivt ind i blodet. Hans indtag giver mere aktiv fedtforbrænding, som hjælper med at styre vægt og vægttab. Således hjælper magnesium med at overvinde fedme.

Magnesium mod frie radikaler

Frie radikaler er deformerede molekyler, der medfører risiko for for tidlig aldring, såvel som forskellige sygdomme. Jo mindre magnesium i kroppen, jo svagere er personen og jo mindre kan han kæmpe med aldring. Hvis magnesium i kosten er nok, styrkes immunsystemet, og risikoen for at udvikle kræft kan reduceres. Magnesium hjælper også med at nedsætte risikoen for at udvikle kræfttumorer eller stoppe det.

Magnesium og dets interaktion med østrogen

Magnesium hjælper østrogen til mere fuldt ud at manifestere sine egenskaber. Omvendt, med en mangel på magnesium, reduceres den gavnlige effekt af østrogener på kroppen. Østrogen fremmer igen en mere aktiv absorption af magnesium i muskelvæv og knoglevæv, hvilket gør ben og muskler stærkere og mere elastiske. Deres funktioner bliver mere udtalt.

Østrogener i kombination med magnesium hjælper kardiovaskulærsystemet til at fungere bedre, og knoglevæv nedbrydes ikke med alderen så hurtigt. Doserne og forholdene for disse lægemidler skal dog nødvendigvis beregnes nøjagtigt på anbefaling af en læge.

Når alder eller på grund af forkert kost af en kvinde i kroppen bliver lidt østrogen, er magnesium absorberes ikke så hurtigt, og en person kan have højt blodtryk og ukontrollerede vægtøgning, hovedpine, knogleskørhed, sygdomme i det kardiovaskulære system, modstand til insulin.

Hvad sker der, når magnesium og østrogen kommer ind i kroppen på samme tid? Med en lille mængde magnesium og en stor mængde østrogen vil magnesium falde ind i muskler og knoglevæv, og der vil næsten ikke være noget blod i det. Denne situation er fyldt med muskelspasmer, blodpropper i karrene, smerter i forskellige dele af kroppen. Blodpropper dannes i blodkarrene, fordi calcium og magnesium, når de interagerer, øger risikoen for deres forekomst på grund af forøget blodkoagulering.

Hvis dine lægemidler indeholder calcium og østrogen, har du også brug for magnesium, så blodproppens proces går normalt.

Hvilke stoffer reducerer magnesiumniveauet i kroppen?

Hvis en kvinde har lidt magnesium i kroppen, på trods af en normal fuldverdig kost, så har den produkter eller stoffer, der vasker magnesium ud af kroppen. Hvad er disse produkter?

  1. Soda med sødestoffer. De giver ikke calcium, og magnesium absorberes normalt. Årsagen - bindingen af calcium og magnesiumphosphater, som er indeholdt i sodavand. Kalk og magnesium absorberes dårligt, da de bliver uopløselige, når de udsættes for fosfatsyrer, og kroppen afviser dem.
  2. Ikke alkoholholdige drikkevarer med lavt alkoholindhold med farvestoffer og sødestoffer. De indeholder konserveringsmidler glutamatnatrium og aspartat, så kroppen øger indtagelsen af magnesium. Dens doser med brug af alkoholfrie og lavt alkoholholdige drikkevarer skal øges, da stofferne i soda udgør calcium fra kroppen.
  3. Kaffe. Denne drik fremkalder en stigning i koncentrationen af catecholamin, hvilket også reducerer dosen af frit calcium i blodet.
  4. Anti-stress præparater. De indeholder hormoner, der reducerer stressniveauet, men kan reducere magnesiumniveauet i kroppen.

Hvor meget calcium har en person brug for en dag?

Normen for en kvinde, hvis hun ikke bruger stoffer, der stjæler calcium, er fra 400 til 600 mg. Og statistikker viser, at kvinden i gennemsnit bruger meget mindre calcium - 4-6 gange mindre end normalt.

Kvinder har brug for at kende en hemmelighed: Brug af calcium, koordinere mængden af østradiol i kroppen. Hvis en kvinde bruger en afbalanceret dosis østradiol og magnesium, så svækker det betydeligt, og efter det er der et uigenkaldeligt trang til chokolade, slik og andre søde ting, som gør os fyldigere.

Hvis en kvinde tager magnesium og calcium 2 gange om dagen som foreskrevet af en læge, gør det muligt for begge disse elementer at absorberes godt og virke i fuld 24 timer. Hvad angår modtagelsesforholdet, skal kalciumstandarden være 2 gange højere end magnesiumstandarden. Forholdet mellem disse to lægemidler er to til en.

I stedet for tabletter kan du bruge kapsler med calcium og magnesium - de absorberes meget bedre, fordi i kapslerne - allerede pulveriseret til de mindste partikler.

Magnesium i form af væske er også godt, fordi det er meget mere modtagelig for maven, dets væg fra den flydende magnesium er ikke så irriterende som lægemidlet i tabletter, som i øvrigt også dårligt absorberet.

Magnesium er meget godt i behandlingen af hovedpine, fedme, muskelspasmer, muskelsmerter, angst. Hvis du hylder dette mineral, vil sundheden være på toppen.

Mangan og dens indflydelse på vægt

Mangan er et meget vigtigt mineral til kroppen, herunder for at opretholde normal vægt. Hvis mangan i kroppen er ikke nok, kan en person lider af depression, muskel- og ledsmerter, knogleskørhed, blodsukker udsving, samt permanente allergi - beskyttende reaktioner i immunsystemet, som bliver aggressiv.

Mangan fremmer bedre absorption af vitaminer E, B, C, fordi det hjælper specielle stoffer enzymer til bedre at behandle dem. Takket være mangan forbedres metabolismen, immunsystemet, såvel som skjoldbruskkirtlen.

Takket være mangan produceres hormoner T4 og T3 (skjoldbruskkirtelhormoner) i tilstrækkelige mængder, hypofysenes arbejde - den del af hjernen, der er ansvarlig for mange processer i kroppen, forbedrer. Mangan styrer receptoren af smerte og påvirker også humørsvingninger.

Mangan er aktivt involveret i cellulær metabolisme og hjælper med at bekæmpe frie radikaler, fordi det er en del af antioxidant enzym superoxiddismutase (FSD), som er involveret i elimineringen af frie radikaler, deformerer de sunde celler. Takket være mangan kan du forbedre stofskiftet og dermed kontrollere vægten.

Hvorfor mangler vi mangan?

Hvorfor mangler vi mangan?

Ofte i vores menu er meget lille dette nyttige sporelement. Årsagerne er dårlige jordarter, hvor planter dyrkes, hvor der er mangan. Behandling af produkter indeholdende mangan, hvorfra dette mineral er ødelagt. Indholdet af fytater i planter, der ikke giver mangan, opfattes normalt af kroppen.

Carbonated drinks forhindrer ligeledes kroppen i at absorbere mangan, såvel som andre nyttige mineraler. De indeholder fosfat syrer og fosfor, som ikke tillader brugbare stoffer at blive absorberet i tarmens vægge.

Hvis kroppen har en masse jern og calcium, er dette også årsagen til mangelfuld absorption af tarm i tarmen.

Kilder til mangan

Disse er hovedsagelig planter: rosiner, korn, nødder, gulerødder, spinat, appelsiner, broccoli, hvedekim, te blade. Hvis planter behandles termisk eller renses med kemikalier, ødelægges mangan i dem. I højere kvaliteter mangan mel er næsten fuldstændig fraværende på grund af flere behandlingstrin.

Da vores krop bruger mindst 4 mg mangan hver dag, skal dette niveau genoprettes. Dette kan gøres ved hjælp af en menu beriget med mangan eller apoteksprodukter med mangan i sammensætningen. Hvis mangan er en del af vitamintilskuddet, behøver du ikke tage medicin separat med det for ikke at overskride dosen. Uundværlig zink

Dette mineral er ekstremt nødvendigt for vores krop, da det tager en aktiv rolle i opbygningen og væksten af væv samt deres restaurering. Zinks rolle i kroppen kan sammenlignes med proteinernes rolle, uden hvilken den fulde udvikling af væv er umulig.

For nervesystemet og hjernen er zink simpelthen uundværlig. Zink hjælper med at syntetisere protein, og regulerer også niveauet af glukose i blodet. Takket være zink får huden et sundt udseende på grund af den korrekte dannelse af kollagenfibre, uden hvilken musklernes plasticitet er umuligt.

Zink hjælper ikke kun nervesystemet med at fungere godt, styrker det, men påvirker også reproduktionssystemet, hvilket hjælper æggestokkernes normale funktion. Han styrer processen med at producere mere end 20 enzymer, der er nødvendige for kroppen, takket være det reproduktive system fungerer perfekt.

Zink tager en aktiv rolle i helbredelsen af sår, ridser, genopretning med skader. Zink hjælper med at reducere en persons smerte.

Zinkens normer i kroppen

Kvinder har brug for zink, især siden deres alder producerer deres reproduktive system mindre og mindre kønshormoner, og dette påvirker direkte arbejdet i andre kropssystemer. Hvis en kvinde mangler zink, betyder det at hendes menu mangler produkter, der er rige på dette mineral. Zinkkilder er forskellige: de kan være produkter og mineraler fra apoteker.

Hvis zink er taget fra korn, er det meget vigtigt på hvilken jord disse kornarter vokser. Hvis den er udtømt, vil zink være af ringe kvalitet. Så er det nødvendigt at genopbygge zinkreserverne i kroppen ved hjælp af apotekskomplekser.

Zink bliver mindre i produkter, hvilket betyder, at det også går mindre ind i kroppen, fordi produkterne med dets indhold behandles ved en rengøringsmetode og termisk. Råvarer er rig på dette mineral meget mere end forarbejdet.

Hvor meget zink får vi?

Indholdet af zink i anlægget og dets koncentration afhænger af, hvor meget planten er i planten. Denne forbindelse, som også ikke tillader absorption af calcium, jern eller magnesium. Og når en person spiser kornprodukter med fytat, fordøjes nyttige mineraler ikke af kroppen.

Zink kan opnås ikke kun fra korn, men også fra frø, skaldyr og også animalsk mad. Som en kilde til zink er uundværlige græskar frø. Hvis du har dem et glas 1 gang om dagen, vil den daglige zinkrate blive spist. Hvad angår kød, fedtfattige sorter, anbefaler lægerne zink i kroppen at spise morgen og aften i et stykke kød på størrelse med en halv håndflade. Dette er den daglige norm for zink.

Zink til vegetarer

Vegetarere er sværere end kødædere, fordi de ofte har mangel på zink. Denne ulempe er forværret, hvis du ofte indbefatter i menuen produkter fra soja, som mange vegetarer gør. Faktum er, at der i sojaprodukter er meget fytat, hvilket gør assimileringen af zink ekstremt vanskelig. For at reducere mængden af denne kemiske forbindelse i soja, skal du bruge den som et fermenteringsprodukt.

Ingen madlavning, slukning, stegning af sojaprodukter, mængden af fytat i dem reducerer ikke, og de gunstige mikroelementer af soja bliver næsten ikke assimileret.

Som følge heraf skal en person, der ikke spiser kød, tage særlige kosttilskud for at supplere zinkbestandene i kroppen.

Hvis du overstiger zinkdosen

Dette kan forårsage negative reaktioner i kroppen, forhindre tarmabsorption af kobber fra produkterne. Men kobber zink - mineraler, som skal tages adskilt fra hinanden. Hvis du tager zink om morgenen, så kobber om aftenen. Ellers vil de gensidigt hæmme virkningen af hinanden på kroppen. Ideelt set tage 1,5 til 3 mg kobber pr. Dag og zink - 15 mg.

Hvor meget kroppen vil opleve zink afhænger af andre sporstoffer i kroppen. For eksempel kan mangel på vitamin B6 og tryptophan føre til, at zink næsten ikke absorberes af tarmens vægge. Også, når krom er mangelfuld, vil zink blive opfattet af kroppen langt langsommere end ved sin normale hastighed. Chrom hjælper også med at opretholde glukoseniveauer.

Hvis en kvinde vil tage to gange om dagen for 100 mcg chrom, er der ingen problemer med zinkabsorption og normale glukoseniveauer. Og omvendt - overskydende doser krom fremkalder intolerance over for glukose, og endda mætter kroppen med toksiner.

For folk, der lider af fedme, er chrom og zink kosttilskud meget gode til at kontrollere vægten og forhindre akkumulering af fedtstoffer.

Selvfølgelig bør man ikke glemme andre mineraler og om sund ernæring med proteiner, fedtstoffer og kulhydrater i sammensætningen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.