^

Mikroelementer til stærke knogler og vægttab

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

For at sikre, at knoglevævet er stærkt, og vægten styres, skal du have tilstrækkelige doser sporstoffer. Hvilke vitaminer og sporstoffer er nødvendige for at kontrollere knoglestyrke og vægtkontrol?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Calcium for vægtregulering

Calcium hjælper knoglerne til at blive stærkere, regulerer stofskiftet, hjælper med at stabilisere stemningen, en person takket være kalcium beroliger sig, inden han går i seng, og også hans muskler bliver mere elastiske.

Hvis kroppen har lidt calcium, bliver knogler og negle skøre, håret falder ud, rastløs søvn, humørsvingninger og hyppig depression. Og alligevel bruger folk mindre calcium end de fratager sig et fuldt liv.

Ifølge statistikker indgår kun 500 mg calcium i menneskekroppen med produkter, og den daglige dosis er 2-3 gange mere - op til 1000 mg. Det vil sige, at en mand hver dag fratager mindst halvdelen af den daglige dosis calcium.

Dette er især farligt for kvinder, der er i overgangsalderen. I løbet af denne periode bliver knoglerne særligt sprøde, hår og tænder kan falde ud eller miste deres vitalitet.

Så en kvinde har brug for at tage calcium og for sin bedre fordøjelighed - østrogen. Under indtagelse af østrogen skal det daglige indtag af calcium forhøjes til 1500 mg.

Mange kvinder ved det ikke, men manglen på calcium i kroppen giver ikke mulighed for fuldt ud at opretholde vægten - en mangel på calcium provokerer dens ophobning.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Ernæring og calcium

Hvis en kvinde tager utilstrækkelig mælk og produkter fra neg (cottage cheese, creme fraiche, kefir), frarøver hun sig af naturligt naturligt calcium. Især er det forkert, hvis en kvinde ønsker at tabe overskydende vægt ved at afvise mælk. Resultatet vil være nøjagtigt det modsatte, fordi calcium kun hjælper med at normalisere vægten.

Hvis vi drikker sodavand og alkoholholdige drikkevarer, selv drikkevarer med lavt alkoholindhold, så fratager vi os calcium endnu mere. Fosfater og fosfor, som er indeholdt i disse drikkevarer, forstyrrer absorptionen af calcium i tyndtarmen.

Den rigeste kilde til calcium er mælk og dets produkter. Grøntsager er også gode som leverandører af calcium, men de står på andenpladsen efter mælk. Frugter er en kilde til calcium, men ikke så rig som grøntsager og mejeri. Men det er værd at vide, at fiberen, som er indeholdt i grøntsager, ikke tillader os at assimilere calcium med 100%. Derfor, hvis du ikke kan få calcium fra mad, skal du tage det i apotek.

Sådan forstærkes knogler med mineraler

Magnesium

Hjælper knoglerne til at vokse og reducerer deres skrøbelighed, fremmer god muskelton, stabiliserer blodtrykket

Den daglige dosis på 400-600 mg

Kilde

Bælgplanter, flager, klid, skaldyrsprodukter fra fuldkornsmel, ideelt - med klid

Zink

Det styrer syntesen af proteiner såvel som DNA, hjælper muskelvævene til at være mere elastiske ved at danne collagenfibre, fremmer deres vækst, regulerer blodglukoseniveauerne

Daglig dosis

400 - 600 mg

Kilde

Kød af dyr og fugle, bønner, brun ris og fortrinsvis uforarbejdede, grøntsager, skaldyr

Mangan

Det hjælper udskiller resterne af vitamin E, C, ud over deres doser, og styrer også energiomsætningen i celler hjælper med at holde blodsukkerniveauet, bidrager til god ydeevne af skjoldbruskkirtlen, især dannelsen af T4 thyroid hormon, styrker immunforsvaret.

Daglig dosis

10-25 mg

Kilde

Frø, nødder, korn og spiret hvede, gulerødder, kål, især broccoli, te blade, klid

Calcium

Det simulerer musklernes arbejde og deres udvikling, fremmer menneskelig vækst, især vækst og udvikling af knoglerne, styrkelse af knoglevæv, hjælper med at normalisere søvn

Daglig dosis

1000-1 200 mg før overgangsalderen og under forudsætning af at en kvinde ikke tager østrogener, 1500 mg efter overgangsalderen er opstået

Kilde

Mælk og mejeriprodukter, saft, grøntsager, især broccoli

Vitamin D

Det hjælper til bedre at assimilere calcium i kroppen, især det styrer dets udskillelse i nyrerne, hjælper med at styrke knogle og muskelvæv, er godt til forebyggelse af osteoporose

Daglig dosis

400 internationale enheder

Kilde

Æg, mælk og mejeriprodukter, fisk

Bor

Hjælper med at styrke knogler og brusk, fremmer mindre frigivelse af magnesium og calcium

Kilde

Grønne grøntsager, for eksempel grøn peberfrugter eller tomater samt kål

Hvilke medicin skal jeg passe på?

Meget ofte tilbyder de naturlige præparater med calcium, som findes i muslingeskaller. For eksempel østers. Men disse stoffer bør undgås, fordi de kan indeholde toksiner i form af bly, arsen og kviksølv.

Calciumtilskud kan også indeholde calciumcitrat, hvilke læger anser skadelige for kroppen. Annoncører taler derimod om, at dette stof er godt absorberet af kroppen. Faktisk er det ikke sådan. Derudover er calciumcitrat et additiv, hvor calcium indeholder for små doser. Derfor skal du ikke tage en eller to tabletter, men flere, men dette er ikke skrevet på pakken.

Sådan testes muligheden for calciumabsorption?

For at gøre dette skal du passere en daglig urintest. Det vil vise, hvor meget calcium der absorberes af kroppen, og hvor meget overskydende calcium udskilles i urinen. Det er især vigtigt at gøre denne analyse, hvis en person har haft hormonbehandling efter brud eller knoglereparation.

Det er også vigtigt at kontrollere, hvor meget calcium der absorberes, med et stort tab af knoglemasse i visse sygdomme, for eksempel osteoporose.

Hvis niveauet af calcium i kroppen er lavt, så er absorptionen af calcium brudt. Derefter skal balancen af calcium i kroppen genoprettes, idet den følger med hormonet østradiol. Derefter absorberes calcium meget bedre end uden østradiol.

Hvis niveauet af calcium i blodet er for højt, tager du for store doser af dette lægemiddel, eller kroppen absorberer ikke calcium godt. Og mere du skal passe på at tage tilstrækkelige doser af østradiol.

D-vitamin og dets egenskaber

Hvis der mangler vitamin D i kroppen, har personen ikke en velafbalanceret menu. Videnskabelige undersøgelser i England i 1999 viste, at 50% af kvinderne lever med en mangel på D-vitamin. Disse kvinder havde særligt sprøde knogler, ofte frakturer. Den sænkede norm for D-vitamin er mindre end 30 nmol / l.

Risikoen for brud er reduceret, hvis du tager nok D-vitamin og gør gymnastik i lemmerne. På et normalt niveau af D-vitamin regenererer kosten hurtigt knogevæv. Desuden taber en person hurtigt, hvis kroppen mangler D-vitamin, er vægtkontrol meget vanskelig.

Normen for D-vitamin er ikke mindre end 400 nmol / l, dens overdosis, som en defekt, er uacceptabel.

Bor til stærke knogler

Bor deltager aktivt i metaboliske processer, der forekommer i knoglevæv. Det er en del af grøntsager, især grønne, især i tomater og peber. Hvis du køber multivitaminer, skal du kontrollere, om der er et bore i deres sammensætning.

Det skal ikke være lavere og ikke højere end normen.

Overdosering af bor øger risikoen for osteoporose, fremkalder knogleskader, ødelæggelse af knoglevæv.

Manglen på bor fremkalder svaghed, træthed, problemer med den hormonelle baggrund.

trusted-source[10], [11]

Hvad du skal tage med bor

Blandt de mineraler, som skal tages sammen med bor skal være zink, magnesium, mangan, vitamin D. Disse stoffer hjælper med at udvikle bedre knogle stabiliserer søvn, nervesystemet, reducerer smerte, reducerer irritabilitet, bidrager til at styrke muskelvæv bedre.

Til kroppen absorberer stofferne bedre, det er bedre at tage dem i flydende form end i tabletten.

En tilstrækkelig mængde mineraler i kosten vil hjælpe med at slippe af med overskydende vægt, styrke knogler og muskler. Kun deres normer bør afbalanceres. Til dette skal du høres med en endokrinolog.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.