^

Konsekvenser og komplikationer efter hårtransplantation

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Når vi beslutter os for en slags radikal handling, forventer vi altid en løsning på vores problem fra ham. Stadig vil jeg forstå, at jeg måtte udholde med god grund.

Alas, for at se straks, hvad det endelige resultat af en sådan procedure som hårtransplantation vil være, er simpelthen umulig, fordi håret begynder at vokse ikke tidligere end 3 måneder senere. Men for at se, hvordan  hårtransplantationshår falder ud, er  det muligt allerede i disse tre måneder.

Det skal forstås, at skift af hår er en naturlig fysiologisk proces, og du behøver ikke være bange for det. I stedet for det faldne hår, så vises en ny, og det bliver ikke værre end den forrige. Så det kan falde ud som de hår, der ikke har fanget på, såvel som individuelle prøver fra follikulære foreninger, som det er tid til at ændre.

En anden ting er, at sammen med det injicerede hår kan de, der blev på deres sted, falde ud. Årsagen til deres tab kan være skade på pæren eller forstyrrelse af næring af væv inden for hårvækst på grund af skader på nerver og skibe under operationen.

Drop kan også være intakte hår, der er følsomme for dihydrotetosteron, som simpelthen ikke faldt før operationen, og dem, der simpelthen taber mindre næringsstoffer ud for stærkt hårtransplanteret. Et sådant fænomen som nedfald efter proceduren hos egne svage hår læger kalder shock (Hairloss shoсk).

Hvis du ikke tager skridt til at normalisere hormonelle niveauer, viser det sig, denne situation: implanteret stærk hår fra bagsiden og siderne af hovedet er tilbage på plads, og de resterende pårørende på panden og krone fortsætter med at sove. Det er klart, at alt dette afspejles i tætheden af hørens hoved og på udseendet af frisure. For eksempel kan en hårløs rand eller gash danne, hvilket kræver en gentagen operation for at fylde "dannet" hulrum. Men det er også klart, at snart vil der ikke være noget at lappe op på sådanne mangler.

En anden ubehagelig øjeblik - et  ar  stribe operationer  hårtransplantation. For det første er det ret smertefuldt, hvilket gør det svært at pleje procedurer. For det andet forbliver det bemærkelsesværdigt selv efter en tid, fordi huden på hovedet strækker sig, strækker sig og aret i stedet for sømmen. Selv en 10-centimeter stribe er ikke så let at forklæbe, for ikke at nævne et ar med 20-25 cm i længden.

Tilstedeværelsen af et ar gør det umuligt for et kort hårklipp, fordi det i dette tilfælde ligner noget unaturligt. For ikke at begrænse dig selv til at vælge frisurer, skal du tænke på konsekvenserne af forskellige metoder på forhånd. Efter en sømløs og ikke-kirurgisk hårtransplantation opstår der f.eks. Ikke sådanne problemer.

Komplikationer efter en hårtransplantation kirurgi

Mulighed for forskellige komplikationer, selvfølgelig, afhænger af den type operation ansat og transplantation læge professionalisme, omsorg hoved og hår efter behandling, de særlige kendetegn ved organismen sygdomme. Således er hårtransplantation altid en vis risiko, som kan reduceres ansvarligt ved at vælge den type intervention og den specialistlæge, der vil udføre operationen. I stræben efter smukt hår bør du ikke tilbageholde de eksisterende sygdomme, så proceduren ikke smides ud i vinden med penge i kombination med de modtagne sundhedsmæssige problemer.

Hvilke farer kan afventer patienter, der har taget et afgørende skridt hen imod at genoprette billedet af en person med en luksuriøs frisør ved hjælp af en sjælden og forholdsvis billig operation af implantation af kunstigt hår:

 • meget hyppige allergiske reaktioner på biobrændstoffer, der manifesteres i form af alvorlig kløe og udslæt på huden,
 • øget sved hos mennesker, der er tilbøjelige til hyperhidrose,
 • aktivering af immunsystemet og forværring af hudsygdomme ved indføring af kunstige komponenter i kroppen,
 • tab af transplanteret hår på grund af afvisning af deres krop,
 • suppuration af sår i transplantationszonen (immunsystemet opfatter kunstigt hår som en splinter, så "horderne" af leukocytter sendes til området med hårindførelsen)
 • Forringelse af tilstanden af kunstigt hår, de begynder at se ikke velplejede, hvilket over tid gør frisuren slurvet.

Ja, denne operation giver dig mulighed for at spare penge og få det samme resultat som når du transplanterer dit hår, men det kan med tiden vise sig, at proceduren kun forværrede situationen, og den person, der faktisk betalte for skuffelsen. Transplantationen af kunstigt hår - dette må være det sidste, som en person stadig kunne beslutte i en fortvivlet tilstand. Risikoen for fiasko i denne situation er meget høj.

Lad os nu vende tilbage til mere almindelige operationer af hårtransplantation (autotransplantation) ved forskellige metoder. Hvad angår sømløse og ikke-kirurgiske teknikker, er der flere mulige komplikationer:

 • ubehag inden for proceduren er kun mulig i den første dag efter operationen, bør der ikke være smerte, men for at fjerne ubehag kan lægen råde over at tage et bedøvelsesmiddel,
 • kløende hovedbund på stedet for det transplanterede hår uden andre symptomer på allergi bliver et indeks mikroranok helbredelse, kan det tage op til 10 dage, hvor de fysiske virkninger på huden er bedst ikke at udøve, dvs. Det anbefales ikke at ridse dit hoved,
 • hævelse af ansigtet og en krænkelse af følsomheden af hovedbunden i første gang efter operationen, hvilket anses for en mulighed for kroppens normale reaktion for at forstyrre sit arbejde,
 • Udseendet inden for hårtransplantation af lille blodig udledning fra microranuncles, som normalt forsvinder inden for den første uge,
 • blødning (denne komplikation er ekstremt sjælden og kræver specialistintervention)
 • dannelse i huden i nærheden af implanterede transplantat lille smertefri tætning fyldt serøs væske (seroma), som generelt anses for at være uskadelige, men væsken vil stadig ambulant fjern og sat på et par dage et tryk bandage,
 • udseendet af blå mærker som følge af blødninger på huden (små blå mærker opløses alene og voluminøse kræver intervention fra en læge, der vil hjælpe med at fjerne det akkumulerede blod og bandage det blødende fartøj)
 • med ukorrekt pleje af hovedbunden i de første dage efter transplantation eller pletter af desinfektionsforanstaltninger under forberedelsen og udførelsen af operationen er det muligt at inficere mikroskader på stederne for beslaglæggelse og indføring af hårsække. Det er klart, at de berørte løg kan simpelthen forlade deres seng, hvilket påvirker det endelige resultat af transplantationen.

Operationelle strip-teknikker kan have endnu flere komplikationer, der er forbundet med den kirurgiske del af proceduren:

 • Når en plet skæres ved de occipitale og laterale dele af hovedet med en bredde på op til 3 cm, skal sårkanterne trækkes sammen for at påføre en søm. Som følge af stærk spænding er det undertiden muligt at forvente en divergens af kanterne af et sådant sår, som observeres i de første uger efter interventionen. I nogle tilfælde må man endda ty til gentagen suturering.
 • Hvis infektion kan udsættes for små sår, hvad kan vi sige om et stort sår, hvor der blev taget et transplantat til transplantation. Årsager til infektion vil være det samme som i tilfælde af ikke-kirurgiske teknikker. Dette vil kræve en vis behandling med antiinflammatoriske lægemidler og antibiotika.
 • Sårets infektion, stærk spænding af vævene omkring den og genetisk prædisponering kan forårsage udseendet inden for operationsområdet for keloid ar, som er dannelser af bindevæv. Ären dannes efter helbredelse af såret i flere måneder og vokser inden for et par år. Når deres vækst stopper, kan du ty til fjernelse af disse ikke-æstetiske formationer, hvilket også kan medføre fysisk ubehag. Indtil da har du at gøre med brugen af kortikosteroider og bandager.
 • En af komplikationerne ved hårtransplantation kan forventes selv under operationen på grund af ukorrekte handlinger hos det personale, der gennemfører proceduren. Dette refererer til den marginale nekrose af flapperne fjernet fra den occipitale del af hovedet. Det bør medføre misfarvning af flapens del. Den del med begyndende nekrose af væv skal udskæres, den kan ikke anvendes til transplantation.

Vi talte om mulige komplikationer af hårtransplantationsproceduren, som patienten skal være bekendt med ud over lægen. Patienten har ret til at vide om alle mulige risici forbundet med hans helbred.

Men det forhold, at sådanne risici eksisterer, betyder slet ikke, at komplikationer nødvendigvis vil opstå. Ellers ville hårtransplantationsoperationer ikke være så populære som vi er i dag. Vi skal forstå, at risikoen eksisterer, selv når vejen krydser trafiklysene, men det begrænser ikke vores bevægelser ved krydset, hvis der er et sådant behov.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.