^

Hjemmebehandling

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Hjemmebehandling udføres, hvis håret taber et sundt udseende, ændrer dets struktur. Hjemmebehandling kan ikke være mindre effektiv end i dyre saloner. Sandt nok, for at klare eksem i hovedbunden er seborré ikke altid muligt, da håret er en indikator for interne patologiske processer. Udendørs forklædning er ikke nok.

hår behandling i hjemmet er muligt med følgende emner:

 • hårtab;
 • split ends;
 • håret er falmet;
 • fedtethed.

Hjemmelavet hårbehandling leveres både ved specialiserede midler og alternative medicinopskrifter.

Hår Opskrifter

Luksus hår - en myte eller hårdt arbejde? Selvfølgelig er hårpleje, ernæring, fugtgivende meget vigtige. Kun tålmodighed og regelmæssige procedurer kan opnå fantastiske resultater.

 • klipp håret kun til den voksende måne (dette var kendt for vores forfædre), så vokser håret hurtigere;
 • vask hovedet i to faser. Først skal du blot sprede shampooet på håret fra top til bund og holde det uden manipulation og gøre det andet program med en lysmassage (effekten tager ikke lang tid);
 • efter vask gør det en vane at skylle dit hår med afkog af urter - kamille, nældebrød, birkeblader;
 • eddike, citronsaft eller vodka er gode som en balsam (1 spsk pr. Liter vand);
 • gnider iodiseret salt i hovedbunden med massagebevægelser. Fremgangsmåden er lavet på vådt hår. Kurset på 10 sessioner er i stand til at returnere hårets liv i de mest håbløse tilfælde;
 • Tilsæt et par dråber farmaceutiske vitaminer P, B, E fra ampullen eller den mest egnede æteriske olie i en krukke med din yndlingsschampo.
 • Du kan opløse 2 tabletter af aspirin i shampooen, hvilket vil lette kæmning;
 • splurge på en professionel massage børste, der ikke vil bryde og elektrificere dine krøller.

Opskrifter til hårbehandling er så forskellige, at alle kan finde sig selv den mest effektive, hvilket giver glæde i ansøgningsprocessen. Bare behøver ikke vente på et mirakel fra den første ansøgning. Du kan opmuntre stresset, beskadiget hår med mindst 10 behandlinger.

Salt hårbehandling

Salt er en vidunderlig skrælning for hovedbunden, der fjerner døde celler, normaliserer blodcirkulationen og har en gavnlig effekt på hårets vækst. Salt hår behandling er angivet som et fedtbenet hår. Masker bruges til madlavning eller havsalt, rig på jod og mineraler. Salt opløses i vand, kefir, serum. For at bruge tørt salt vaskes hovedet først og tørres. Håret er opdelt i skillevægge og masserer bevægelser af saltskrubs keratiniserede skalaer.

Behandling med salt, som er en del af maskerne:

 • hårvækst er tilvejebragt ved hjælp af en vrøvl af moden banan blandet med 1 spsk. Salt. Holdes under en opvarmning komprimeres i en halv time, vaskes derefter med vand;
 • Tykt, stærkt hår bliver efter påføring af sammensætningen - en teskefuld salt, opløst i 2 skeer vand, blandet med æggeblomme, en halv kop kefir ved stuetemperatur. Stand i en halv time og vask af.

trusted-source[1]

Honning hår behandling

Honning forbliver en uundværlig læge for hår, er inkluderet i de fleste masker, giver skønhed og sundhed tilbage til hendes krøller. Honning hår behandling giver dig mulighed for at glemme skæl, til dette formål er honning (en tsk) introduceret i en afkogning af egebark (1 kop). Betyr hud på hovedet i en time før vask.

Honning og løgjuice (1: 4) fremmer aktiv hårvækst. Blandingen gnides i rødderne, inkuberes i en halv time og skylles med vand. Til meget tørt hår tilsættes olivenolie til masken.

Honning behandling for at genoprette den skadede struktur udføres som følger:

 • Græssen blandet med en ske med mayonnaise kombineres med honning og hvidløgsklovesaft (mayonnaise - 1 spsk, honning - 1 hl). Spredt over hovedbunden, forlade hele natten. Om morgenen, vasket med varmt vand, skylles derefter med afkog af nældebrød;
 • i 1 spsk. Vegetabilsk olie injiceret æggeblomme, 1 spsk. Honning, saft af en lille løg. Også brugt til natten.

Gelatinebehandling

Gelatine bruges til at tilvejebringe tykkelse og volumen af hår. Sammensætningen af gelatine indeholder protein, som forbedrer tilstanden af hud og hår. Du kan lave en gelatine shampoo: vand, to skeer, æggeblomme, gelatinepulver og shampoo - 1 spsk. Skeen. Gelatine opløses i vand før opsvulmning. Sørg for, at der ikke er klumper. Sammensætningen påføres vådt hår, efter 10 minutter vaskes det med varmt vand.

Gelatinebehandling hjemme:

 • I gelatine masken kan du tilføje alt, der er til stede - æggeblommen, en skefuld honning, persillejuice, enhver vegetabilsk olie;
 • masken holdes i et par minutter, indtil gelatinen er fuldstændigt opløst.

Hårbehandling med gelatine lamineringsmetode:

 • skyll håret godt med shampoo;
 • tør til moderat fugtighed uden hårtørrer
 • fordel den gelatineblanding, der blev fremstillet på forhånd (3-4 spsk vand pr. 1 spiseskefuld tør gelatine, opvarmet til en gelignende konsistens og afkølet) langs hårets længde;
 • Anvend ikke gelatine på hovedbunden for at undgå stramning og tørhed;
 • indpakning i folie, dække med et håndklæde;
 • i 15 minutter for at varme håret tørret gennem et håndklæde;
 • Lad stå i yderligere 30 minutter og skyl hovedet med varmt vand;
 • Brug ikke en hårtørrer til at tørre hår.

trusted-source[2]

Hår Brød Behandling

Rugbrød er især nyttigt for hår, da det indeholder vitaminer B, E, mangan, zink, jern, kobber. Bread nourish, vaske hår, baseret på det gør helbredende masker. Hårbehandling med brød kan kombineres med tilsætning af brandy, mayonnaise, æggeblomme, henna, honning og andre gavnlige stoffer. For enhver maske fremstilles brødet som følger: Et par brødskiver frigøres fra skorstenen og knustes, fyldt med varmt vand, insisterede (det kan være en halv dag), de nødvendige komponenter tilsættes til brødmassen. Denne vrøvl vasker deres hoveder eller bruges i form af en maske. Det er mere effektivt at lave brød med afkog af urter, kefir, aloe juice.

Hårbehandling med brød er ikke altid acceptabelt for fairhairede mennesker. Især i kombination med brandy sorte brød efterlader en kobber skygge. Denne behandling kan ikke være egnet til ejere af fedtet hår. Det er også svært at vaske brødkrummerne fra håret.

trusted-source[3]

Æghårbehandling

Den mest populære metode er behandling af hår med et æg, som har en positiv effekt på hår og hovedbund. Æggeblomme i sammensætningen har fedtsyrer, mange vitaminer. Gulvet anvendes som et selvstændigt middel eller i kombination med fermenterede mejeriprodukter, olier, honning osv.

Hårbalsam tilberedt fra slagte 1-2 æggeblommer, blandet med et par skeer olivenolie. Tilsæt varmt vand til blandingen. Påfør efter vask af hovedet, hold i 5-15 minutter, vask derefter af med varmt vand.

Æg fremmer aktiv vækst og forhindrer hårtab. Det er nok at blande to æggeblommer med ricinusolie 1 el. Og gnid i hovedbunden. Skyl med køligt vand.

trusted-source[4]

Hårbehandling med øl

Effektiv og overkommelig øl hjælper med at løse mange hårproblemer. Hårbehandling med øl bruges til at styrke. Tag 1 el. L. Hvert råmateriale - burdock root, hop kegler, calamus root. Hæld et halvt glas mørk øl, insister op til 2 timer, filtrer og nyd hårrødderne et par måneder tre gange om ugen.

Du kan vaske dit hoved for at afslutte massage med brug af øl, som vaskes af med varmt vand. God til forebyggende formål mod hårtab og øget vækst.

Ølbehandling udføres med tilsætning af brød, kefir eller yoghurt, honning, æggeblomme, olier og forskellige urter.

Hårbehandling brandy

Hårbehandling med brandy kan føre til lys farvning af det blonde hår. Cognac er normalt kombineret med æggeblommen til at fodre hår (2 spiseskefulde brandy, æggeblomme, 1 tsk citronsaft). For at give volumenblanding eg bark 1 el. Og cognac gram 50. Insister et par timer, filtrer og bland med 2 el. Honning. Den helbredende maske er klar.

Cognac behandling udføres i kombination med olier, brød, honning, løgjuice, urter. Let at lave en sådan opskrift: brandy (1 spsk.), Honning (en tsk), æggeblomme. Et andet middel er to dele olivenolie og ricinusolier, en del af citronsaft, ½ dele brandy og æggeblomme. Sammensætningen påføres hårets rødder og spidser.

Hårbehandling ved brand

Det lyder usædvanligt og endda skræmmende, men behandling af hår med ild er en procedure for genopretning og genopretning. Teknikken indebærer udjævning af hårets overflade ved lodning af spidsen. Den unikke teknologi udføres af autoriserede håndværkere og er opdelt i følgende faser:

 • hovedvask;
 • læg en nærende maske, serum eller specielt koncentrat, der vælges individuelt;
 • håret behandles med en cocktail af proteiner, mineraler, æteriske olier, ekstrakter af hvede og andre naturlige stoffer;
 • direkte brændende hår;
 • en mulighed for at evaluere resultatet - glatte, silkefulde, sunde, voluminøse krøller.

Hårbehandling med ild med dygtige hænder er en fantastisk rejse, der kan give mange hyggelige fornemmelser, dækket af unikke aromaer.

trusted-source[5], [6]

Clay hårbehandling

Hårbehandling med ler har en separat niche i kosmetologi. Hvor mange lerarter, så mange muligheder for at løse forskellige situationer. Blå ler er anerkendt som den mest effektive til behandling af hår. Eliminerer skæl, perfekt renser, bekymrer sig, nærer, forhindrer tab og brud.

Clay hårbehandling udføres kun med en frisk opløsning opnået ved fortynding af pulveret med varmt vand til syrenes tilstand. Fordel lejret jævnt gennem håret, dække med film og wrap. Vask af med varmt vand. Blå ler kan gøre blondt hår mørkere, giver en gråhvid skygge. Ejere af lyse krøller bør afslutte proceduren med en shampoo med et farvestof.

I ler masker tilføje æggeblomme, citronsaft, honning, smør, eddike, mælk. Behandling af hår med ler i flere måneder fører til fremragende resultater.

trusted-source[7]

Hår tjære behandling

Nogen ved omtale af tjære fordrejer på grund af den specifikke lugt. Men naturlig tjære kan slippe af med skæl og kløe. Behandling af hår med tjære derhjemme er meget let at udføre, bare tilføj et par dråber i en maske, shampoo. Du kan fortyndes med vand i en passende koncentration for dig og gnide ind i hovedbunden. Der er medicinske shampooer ("Revivor", "Friderm") på basis af tjære. Kort hår kan vaskes med tjære sæbe, som er produceret af Krim producenter ("Krim sæbe").

Hårbehandling med tjære er indiceret for alvorlige sygdomme som eksem, psoriasis. Tar bruges som et selvstændigt middel. Tjære opløst i alkohol eller glycerin i lige store mængder er et glimrende middel til seborrhea samt fokal hårtab. Det behøver ikke engang at vaskes ud, kun for at fjerne rester.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Peber hår behandling

Tinktur af chili peber på alkohol er let at finde på apotekets kiosk. Det gnides i rødderne, før du vasker håret. Forbedrer blodcirkulationen, aktiverer hårvækst.

Peber hår behandling udføres også ved hjælp af hjemmelavede tinkturer på alkohol, vodka og brandy (10 gram. Af et brændende stof pr. 100 ml.). Sammensætningen holdes i syv dage på et mørkt sted.

Det er let at lave en maske med peber, shampoo og enhver vegetabilsk olie: pebermynte ekstrakt 1 spsk. Bland med 2 el. Din shampoo og indtast 2 spsk. Olier (ricinus, hør, oliven).

Peber hår behandling udføres med tilsætning af honning, æggeblomme, citronsaft. Når du laver dine egne værktøjer, skal du ikke glemme sikkerheden - dække dine hænder med handsker, undgå forbrændinger og øjenkontakt.

Kerosin hårbehandling

Behandling af hår med petroleum er mulig med problemer med hårtab. Det anbefales at bruge renset petroleum. Olivenolie blandes med samme mængde petroleum. Påfør en masse hårrødder en gang om ugen i flere timer, før du vasker dit hår. For at øge effektiviteten anbefales det at sætte knoldrod (2 spsk tørrot i en kop olie) i olivenolie.

Hårbehandling med petroleum udføres med olieholdig seborrhea. Lav en blanding af en del af den rensede petroleum, to dele ricinusolie, ti dele ethylalkohol. Denne blanding fordeles over huden flere timer før vask.

Propolis Hårbehandling

Total hårtab behandles med propolis infusion med alkohol (mindst 30% propolis). Hårbehandling med propolis hjælper med at løse problemet med psoriasis. Det er også nødvendigt at tage dagligt 2 g propolis inde efter at have spist. Kurset varer op til tre måneder. Anvend lotion propolis blandet med vegetabilsk olie eller lanolin til hovedområderne. Gode resultater opnås ved at drikke bierbrød med honning om natten.

Propolis hjælper med at slippe af med kløe, flaking af huden, dermatitis. I kombination med afkogning af egebark bliver propolis et uundværligt redskab til svampek eksem.

trusted-source[15], [16]

Hårbehandling med mayonnaise

Hårbehandling med mayonnaise er mest velegnet til tørre, beskadigede og sprøde krøller. Wonderful mayonnaise opskrift med oliven eller mandelolie: 3 spsk. Mayonnaise kombineres med en ske smør, tilsæt æggeblommen, 1 spsk. Citronsaft (til fairhair) eller æblecidereddike (til mørkt hår). Dæk blandingen med vådt hår, pakk den og efter en halv time skylles det med koldt vand.

Tilføjelse af mayonnaise til avocado påvirker hårets dybe struktur. En halv masse af moden avocado bliver omdannet til en gylle, og der indføres et glas mayonnaise - masken er klar. Fordel langs længden af håret, ikke glemme om spidserne. Stand i ca. En halv time og vask af med køligt vand.

trusted-source[17], [18]

Senneps hårbehandling

Sennep i alternativ medicin er hædret for at stimulere vækst og styrke hår. Senneps hårbehandling udføres i henhold til samme ordning - først skal sennepspulver blandes med varmt vand til konsistensen af cremefløde, og så tilsættes alle slags ingredienser. Du kan gøre ved at gnide sennepskvalle uden urenheder i hårrødderne. Nogen mere som masker, der kan modstå op til en halv time og vaskes af med vand.

Sennepsbehandling har en brændende bivirkning. Hvis hovedbunden bager meget, overstyr ikke dig selv - vask straks af. Æggeblomme, grøntsager og æteriske olier giver fremragende resultater med sennep. Og det kan være om individuelle præferencer.

trusted-source[19]

Hår urin behandling

Hårbehandling med urin har en vidunderlig effekt på deres tilstand. Urin er et sikkert og effektivt stof. Gode resultater fremskynder hårets vækst og forbedringen af hovedbunden giver brug af urin holdt op til en uge, som gnides med massagebevægelser.

Urinbehandling udføres i form af kompresser af frisk eller gammel urin. Hår dækket med plastfolie og pakket med et håndklæde til at holde i omkring en time. Proceduren gentages op til 3 gange om ugen i flere måneder.

Du kan tage morgen urinen indenfor 250 gr. Som eksperter siger, så er der en bedre effekt af urinbehandling.

Hårbehandling med urin fører til varige resultater, og dit hår bliver tykt, silkeagtigt og smukt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.