^

Alternativ til blepharoplasty af øjenlågene: cremer, masker, øvelser

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 12.03.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Med alderen produceres der mindre kollagen og elastin i hudcellerne, hvorved det mister sin elasticitet. Ansigtets kontur er sløret, rynker vises, især øjenlågene er udsat for ældningsprocessen, de bliver tyndere og hænger over øjnene. På trods af uundgåeligheden af sådanne fænomener ønsker hver kvinde at forlænge ungdommen, træffe foranstaltninger for at forbedre ansigtets tilstand, herunder øjenlåget.

Den sikreste måde at slippe af med strakt hud over eller under øjnene er at lave blepharoplasty - en operation for at fjerne overskydende hud. Samtidig er det dyrt, traumatisk, med en lang genoptræningsperiode og mulige komplikationer. Heldigvis er der et alternativ til blepharoplasty.

Øjenlågsløft uden operation derhjemme

Ud over individuelle tilfælde, hvor intet kan korrigeres uden kirurgisk indgreb, er der kosmetiske teknikker til foryngelse af øjenlågene. De kombinerer salonprocedurer og ordentlig hjemmepleje.

Øjenlågsløftning uden kirurgi kan udføres ved hardwaremetoder ved hjælp af mesoterapi - injektion af den nødvendige sammensætning, injektioner af botulinumtoksin, indførelse af terapeutiske tråde under huden, der fikserer huden i anvendelsesområdet og fremmer kollagen produktion.

Øjenlågenes tilstand afhænger i høj grad af korrekt pleje af dem. Dette er et meget sart og følsomt område af ansigtet, som kræver en delikat holdning. For dem har kosmetologer udviklet specielle produkter til daglig pleje, som er kendetegnet ved en speciel tekstur og sammensætning, herunder at stramme øjenlågene.

Øjenlågscremer

Sagende øjenlåg er ikke det eneste kriterium, når du vælger en creme. Ud over løfteeffekten skal den tage højde for andre faktorer: hudtype, tendens til allergi osv. Dens obligatoriske komponent er hyaluronsyre, som virker opstrammende.

Bidrager til dette og udfører andre nyttige funktioner (fugtgivende, ernæring, bindeproteinproduktion, lindring og farvejustering) retinol (vitamin A), tocopherol (E), plante- og tangekstrakter, base og æteriske olier, honning, animalske produkter, special syntetiske forbindelser.

Alle velrenommerede kosmetikmærker har løftecremer i deres linje. Disse er Vichy, Dior, Evelyn, Lumene, Oriflame, Faberlic osv.

 • Heparin øjenlågssalve

Et billigt universalmiddel til aldersrelaterede forandringer er drømmen for de fleste af os. Da hendes ressourcestærke folk tilbyder heparinsalve, hvis direkte formål er at reducere blodpropper, forhindre dannelsen af blodpropper og eliminere den inflammatoriske proces.

Hvordan kan det hjælpe med hudforyngelse? Optimister hævder, at det at have evnen til at udvide blodkarrene forbedrer blodcirkulationen, hvilket betyder, at det fremmer de metaboliske processer i epidermis. Kosmetologer er skeptiske over for sådanne udsagn og advarer om faren for udseendet af komedoner, udviklingen af rosacea.

Øjenlågsmasker

Masker lavet af naturlige improviserede ingredienser, som giver næring og hydrering, toning og opstramning, hjælper altid med at forbedre tilstanden af ansigtets hud. Det er ingen undtagelse og lignende pleje til området omkring øjnene.

Forskellige olier spiller en vigtig rolle som råmateriale til dem. Så sesam forbedrer elasticiteten, vindruekerneolie er velegnet til tør og irriteret hud, ricinus, oliven nærer den med nyttige stoffer.

I kombination med andre produkter kan du få vidunderlige sammensætninger til at løfte øjenlågene. Opskrifter kan omfatte:

 • kog havregryn med mælk, afkøl, tilsæt fed vegetabilsk olie tilgængelig i huset;
 • pisk æggeblommen og dryp sesamolie i den, rør;
 • gnid rå kartofler, pres saften ud, kombiner den med persillejuice;
 • kombiner abrikosmasse med creme fraiche, bland grundigt.

Før påføring af de resulterende masker, skal dekorative kosmetik fjernes, en let massage omkring øjnene udføres med fingerspidserne, blandingen påføres omhyggeligt på øjenlågene, under ingen omstændigheder strække dem. Vask masken af med koldt vand, hvorefter der påføres en nærende creme.

I flydende formuleringer er bomuldspuder fugtet, overlejret på øjenområdet, du skal ligge ned med dem i et kvarter uden at skylle med vand.

Øjenlågsstrimler

For dem, der ikke er i stand til at klare problemet med hængende øjenlåg, er der opfundet tricks til at skjule strakt hud. Disse er tapestrips til løft, limet til det øvre øjenlåg.

Et klistermærke støbes på ren, tør hud ved hjælp af en gaffel, der kommer med strimler eller pincet og presses let. Makeup påføres over det. Fjern det sammen med dekorativ kosmetik med en makeupfjerner.

Øjenlågsøvelser

Som du ved, spiller fysisk aktivitet på dem en stor rolle for at styrke eventuelle muskler. Der er også gymnastik til at løfte øjenlågene:

 • gnid dine håndflader sammen, indtil en følelse af varme vises, dæk dine lukkede øjne med dem;
 • med åbne øjne, træk huden på tindingerne med fingrene, luk og åbn dem 40 gange;
 • med hovedet kastet tilbage, hæv øjenbrynene op, sænk øjenlågene på samme tid;
 • åbne dine øjne så vidt muligt, luk tæt på bekostning af 5, hold den samme mængde lukket, gentag flere gange.

Fingermassage til øjenlåg

Hænderne før massage skal vaskes godt og smøres med en eventuel basisolie. Øvelser er rettet mod at stimulere lymfedrænage, fjerne hævelser:

 • tryk med tommelfingeren og pegefingeren, gå langs øjenbrynene, løft dem lidt;
 • med pegefingeren, tryk fra næseryggen langs øjenhulen til tindingen;
 • forsigtigt "tromme" langs omkredsen af det nedre øjenlåg;
 • luk øjet, tryk huden på ydersiden ned, massér med den anden hånd, bevæg dig mod næseryggen;
 • luk øjnene tæt, slap af uden at åbne øjnene;
 • læg dine håndflader på dine øjenlåg og prøv at åbne dine øjne;
 • med lukkede øjne, massér øjeæblerne.

Hver af dem gentages 5-10 gange, og massagen varer op til et minut.

Hardware øjenlågsløftning

Fordelen ved en hardware-øjenlågsløftning frem for en kirurgisk er, at den er smertefri og ikke-traumatisk i mangel af en genoptræningsperiode.

Den førende position blandt hardwaremetoder er besat af laserløft. Med dens hjælp reduceres hævelser, slaphed, fine rynker omkring øjnene. Derudover stimulerer laserens indtrængning i dybden af epidermis produktionen af kollagen og celleregenerering.

Resultatet bliver mærkbart efter 3-5 sessioner, afholdt med månedlige intervaller. Et par dage efter proceduren forsvinder spor af indgrebet.

RF-løft har vist sig godt, hvis essens er genereringen af radioemission på huden af øjenlågene. Ved hjælp af radiobølger opvarmes epidermis, på grund af hvilket kollagenfibrene trækker sig sammen og fortykkes, huden strammer, og dens tone forbedres.

Smas-løft påvirker huden ved hjælp af en ultralydspuls, som modtager, muskelsystemet trækker sig sammen, og der opstår en løftende effekt. Proceduren varer cirka en time, før den udføres af en specialist, markeres ansigtet, og enheden bevæger sig langs disse linjer.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.